To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Czy były jakieś limitowane edycje Cari??

Moomin - 09-01-2009, 23:29

Bartek_Carisma napisał/a:
ja mam 1.9 DiD i mam "drewno" :D i manualna klime :)

Wersja Elegance? Jeśli tak, to to nie jest manualna klima tylko automatyczna, tyle, że temperaturę ustawia się pokrętłem, a nie cyferkami na wyświetlaczu. Czasami się to nazywa klimatyzacją półautomatyczną, chociaż nie wiem dlaczego.

MotyF - 10-01-2009, 01:09

Moomin napisał/a:

Wersja Elegance? Jeśli tak, to to nie jest manualna klima tylko automatyczna, tyle, że temperaturę ustawia się pokrętłem, a nie cyferkami na wyświetlaczu. Czasami się to nazywa klimatyzacją półautomatyczną, chociaż nie wiem dlaczego.

Bo dla europy wschodniej postęp = świciecidła. Nie ma wyświetlacza, nie może być automatyczna, choć pisze AUTO (tryb)

Moomin - 10-01-2009, 14:44

MotyF napisał/a:

Bo dla europy wschodniej postęp = świciecidła. Nie ma wyświetlacza, nie może być automatyczna, choć pisze AUTO (tryb)

Chyba faktycznie masz rację.

SHARK1979 - 10-01-2009, 19:15

gzyluk napisał/a:
najlepsza sprawa byla z tym iz byla sobie taka CARI co miala silnik 2,0 16v 206 kw a mocy 280 km dokladnie takie same silniki co LANCERY EVO ale nie spotkalem sie jeszcze z taka CARI

Tak właśnie też dorwałem taki zapisek Carisma GT Evo VII - 280KM :!: to musi robić :twisted:

wichura1 - 10-01-2009, 21:07

Moomin napisał/a:

Jeżeli po ustawieniu temperatury pracy klima miesza obrotami wentylatora, i nawiewami. to masz automatyczną. Jeżeli dmucha tak jak ustawiłeś i nie przełącza między nawiewami, to masz półutomatyczną.

edit: Automatyczna stara się optymalnie schłodzić/ogrzać kabinę. Na przykład teraz jak jest bardzo zimno, ustawiona na 18 stopni Celsjusza, do momentu rozgrzania silnika zmniejsza obroty wentylatora i przełącza nadmuch na szyby, żeby nie schładzać wnętrza, po rozgrzaniu silnika przełącza nadmuch góra/dół i zwiększa obroty wentylatora na maksa, po dojściu do 18 stopni zmniejsza obroty wentylatora na 2.

Moomin - 10-01-2009, 23:18

wichura1 napisał/a:
Moomin napisał/a:

Jeżeli po ustawieniu temperatury pracy klima miesza obrotami wentylatora, i nawiewami. to masz automatyczną. Jeżeli dmucha tak jak ustawiłeś i nie przełącza między nawiewami, to masz półutomatyczną.

Jak najbardziej miesza. Dlatego mówię, że to jest automatyczna klima tylko niektórzy potrzebują wyświetlacza żeby ją za taką uznać...

Tomashi - 10-01-2009, 23:22

Heh, a ja mam wersję z 'drewnem" manualną klimą, wszystkie listwy w kolorze , ale czarne lusterka. Co to za "cudo"-wersja ?
Matejko - 11-01-2009, 01:03

nie nie, polautomatycznej klimy nie bylo w carismach, jest reczna albo automatyczna, takze w modelu po FL jest na regulacji wentylacji pozycja auto+temperatura i automat robi reszte za nas :)
Kris1980_147 - 11-01-2009, 11:31

Tomashi napisał/a:
Heh, a ja mam wersję z 'drewnem" manualną klimą, wszystkie listwy w kolorze , ale czarne lusterka. Co to za "cudo"-wersja ?

Lusterka w kolorze nadwozia były dopiero po ostatnim liftingu, po 2002 roku.
Ja mam lusterka w kolorze nadwozia.

Pieniek - 11-01-2009, 11:49

Tomashi ty masz pewnie wersję "JAM". Była taka wersja stylistyczna na rynek Polski na pewno w 2001r a może i w 2000. Wyposażenie takie jak wersji Comfort a dodatkowo dziewięcioramienne alufelgi, nakładki progów i listwy w kolorze nadwozia, imitacja drewna i chyba tarcze zegarów w kolorze zbliżonym do nadwozia. Ta wersja powinna mieć na listwach przednich drzwi symbol jakby odwróconej łyżwy. Ja też mam taką.
Pozdrawiam.

Tomashi - 11-01-2009, 11:49

Acha.
Ale masz listwy czarne (sądząc po zdjęciu w avatarze). Dziwnie "mieszanie" heh.

Moomin - 11-01-2009, 12:26

Kris1980_147 napisał/a:
Tomashi napisał/a:

Lusterka w kolorze nadwozia były dopiero po ostatnim liftingu, po 2002 roku.
Ja mam lusterka w kolorze nadwozia.

Nieprawda. Mam wersję Elegance i zarówno lusterka jak i klamki są w kolorze nadwozia.

Piwor - 11-01-2009, 12:37

Moja Cari jest z 96 roku a mam granatowe, tj w kolorze nadwozia lusterka itp.
sebol2_79 - 11-01-2009, 14:57

A ja ma wersję GLX,pełna elektryka,klima,i takie tam inne...
Bertuh - 11-01-2009, 19:58

Witam!
Jestem posiadaczem Cari z 1999r(11.99) w wersji Elegance i wyposażenie w postaci klimatronika, tempomatu,drewnopodobnych wstawek na konsoli centralnej, drewnianej kierownicy, el wszystkie 4 szyby el szyberdach, el sterowane i podgrzewane lusterka, trip komputer, zmieniarka CD, półskórzane fotele, dzielona tylna kanapa, zderzaki, lusterka, klamki w kolorze nadwozia(mój ulubiony Racing Green),ABS,światła przeciwmgielne z przodu, brak jedynie podgrzewanych i sterowanych foteli i kontroli trakcji, ale wg. mojej instrukcji występowała jedynie w wersji z automatyczną skrzynią biegów.
Dla mnie bomba, bo jak patrzę na inne marki, to wszystkie te dodatki to niejednokrotnie jedynie opcja za ciężki pieniądz.
No to się pochwaliłem....