To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Ocencie tego miska

Hugo - 03-06-2008, 18:59

rosomak1983 życzę Ci po raz n-ty żebyś wreszcie kupił jakieś auto. Byłeś oglądać tego Lancera. Warty zainteresowania.
rosomak1983 napisał/a:
no i ta plama oleju...
Skąd wiesz, że Lancer ją zostawił?
stary alfer - 03-06-2008, 20:49

Hugo napisał/a:
Skąd wiesz, że Lancer ją zostawił?

Ja mu zasugerowałem żeby dokładnie się przyjrzał silnikowi, bo to mogą być plamy z miśka.
Oczywiście traktujmy to jako poszlakę ;)

mkm - 03-06-2008, 23:29

rosomak1983, normalnie rece mi opadly. Klepiemy temat n-tego Miska, a Ty dajesz zdjecia z ktorych NIC nie wynika...
Co Ci powiedzial sprzedajacy, bo wg mnie (na podstawie TYCH zdjec) nie jest taki zly...

HamanN - 03-06-2008, 23:51

jak jeszcze pobujasz sie z kupnem do wrzesnia to Ci zaproponuje mojego (KOMBI) ale stan ... <malnia > :P
rosomak1983 - 04-06-2008, 03:23

Hugo napisał/a:
rosomak1983 życzę Ci po raz n-ty żebyś wreszcie kupił jakieś auto.

no to ja juz kupiłem ale napisze o tym jutro bo dzis juz nie mam siły.Jezdzilem teraz po miescie chyba ze 2 godziny :D a wrócilem z trasy o 1 w nocy hehe

No tylko zdradze ze ten co dalem fotki to kompletna rudera :lol: Ale znalazłem innego w poblizu tez lancera no i jest do dopieszczenia ale baza jest bdb.Takze dołaczam do rodziny mitsu :D
Jutro zdam szarsza relacje.

[ Dodano: 04-06-2008, 03:28 ]
mkm napisał/a:
rosomak1983, normalnie rece mi opadly. Klepiemy temat n-tego Miska, a Ty dajesz zdjecia z ktorych NIC nie wynika...

chcialem dołaczyc fotke komory silmika ale nie dało sie z 10 razy próbowałem!

[ Dodano: 04-06-2008, 03:29 ]
HamanN napisał/a:
jak jeszcze pobujasz sie z kupnem do wrzesnia to Ci zaproponuje mojego (KOMBI) ale stan ... <malnia > :P

hehe dzieki

pawela - 04-06-2008, 09:21

To może ja napisze. Razem z rosomakiem i rafqiem pojechaliśmy wczoraj oglądać srebrnego Lancera z Radomia. Na miejscu okazało sie, że większego partactwa jeszcze chyba nie widziałem... :shock: Oględziny trwały może z 5 min, dalej nie było co oglądać... Cały poobijany, komora silnika malowana ze wszystkimi śrubami i nakrętkami, wgniecione i nieudolnie szpachlowane progi, powgniatane drzwi, i najlepsze... On miał 2 zupełnie inne kolory... Zacieki, pod uszczelkami pasta polerska... Koleś który to sprzedawał początkowo zbaraniał kiedy ściągaliśmy uszczelki i odkrywaliśmy nowe usterki i udawał głupka, a potem przyznał, ze kolega malował mu to... sprayem :roll: W środku dziury od stóp w tapicerce, wytarta kierownica, że aż świeciła.. Ach te 122 kkm... Silnik mokry, plama pod nim była ewidentnie spod niego, radio wyjął a miało być w sprzedaży. Po kilku naszych mniej entuzjastycznych komentarzach gnojek niemal z płaczem poszedł do domu... OMIJAĆ Z DALEKA!

I potem drugi Lancer. Po przygodach z trafieniem zajechaliśmy pod wiejski domek. Pierwszy właściciel w PL od półtora roku, sprowadzał sam dla siebie. Auto 'z trasy', nie przygotowane do sprzedaży. Cena wyjściowa 5700, biały, z akcentami jak ładne felgi, wydech, spoilerek, sportowa kierownica i niezłe audio. Wstępne oględziny potwierdziły, ze miał stłuczkę z przodu, właściciel nie zaprzeczał, powiedział od razu że takiego już sprowadził, zrobione ok, przyznał tez, że na początku użytkowania gdy nie miał go jeszcze 'wyczutego' cofał i zahaczył o słupek, i przerysował tylny błotnik. Wszystko zupełnie nieźle zrobione, przy okazji zabezpieczone nadkola. Rudej właściwie brak, drobne wykwity. Właściciel przyznaje, ze tłumik końcowy ma dziurę i pasowało by go wymienić. Wnętrze nie spanachane, 1 tylna szyba sie nie otwiera, poza tym cała 'elektryka' pracuje prawidłowo.
Komora silnika 'brudna eksploatacyjnie', poziom płynów ok, brak 'masełka', po odpaleniu 'ciapią' zawory, silnik był zimny i trzymał początkowo 1200-1300rpm, jak się nagrzał elegancko 900.
Jazda próbna i jedziemy na przegląd. Przygodę z policją pomijam, ale przynajmniej wiemy że autko nie kradzione ;) Podczas jazdy ok, nie znosi, nie buja, sprzęgło nie ciągnie, pracuje miękko, dobrze łapie. Hamulce ok, tarcze nieco zwichrowane, bo pedał minimalnie bije. Na przeglądzie wyszły amorki po 55-60%, wspomniana dziura w końcowym tłumiku, do ustawienia zbieżność z tylu bo zaczęło ścinać opony. Podwozie suche, proste, bez rdzy. Po ostrych negocjacjach schodzimy na 5300, i zostawiamy sobie kompletne audio :) Lancer wrócił do Lublina :)

rosomak1983 - 04-06-2008, 11:30

Wyprzedziles mnie nieco Pawela ale tez cos dodam od siebie!
Na poczatek chcialem podziekowac Paweli oraz Rafqowi za to ze zupełnie bezintereownie pojechali ze mna pomóc mi w kupnie auta i stracili przez to cały dzien.Nigdy tego nie zapomne i moze bebe mógł sie kiedys odwdzieczyc.Takich ludzi nie spotyka sie codzien sa napradwe poztytywnie ześwirowani!!!

Co do tego pierwszego lancera z Radomia daje link

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5371235 oto jest to ,,cudo" którego wlascicielem jest jakis kłamliwy gnój.Przez tel pytałem czy auto wymaga poprawek lakierniczych to oczywiscie nie i do tego bezwypadkowe!
Niech sie cieszy ze nie dostał liścia. Wystrzegajcie sie tego auta bo nawet komora silknika jest peknieta i wylazi tam ruda.Na 3 nadkolach jest szpachla pomalowana innym kolorem.
Dodałem jego fotki wraz z rejestracja w tym poscie.Nie dalo sie załadowac fotki komory silnika.

A co do mojego lancerka nowego :D to silniczek pracuje ładnie i nie ma rudej prawie Tylko troszke w rogu pod maska gdzie był pukniety i pod uszczelka klapy z tyłu.Pare rzeczy do zrobienia ale to pierdoły.Zreszta wszystko jeszcze dokładnie opisze łacznie z tym co w nim teraz zrobie!!! POZDRAWIAM

[ Dodano: 04-06-2008, 11:46 ]
pawela napisał/a:
Razem z rosomakiem i rafqiem pojechaliśmy wczoraj oglądać srebrnego Lancera z Radomia.

jeszcze z Glazurem który po wczorajszej jezdzie najpierw coltem Paweli potem lancerem Rosomaka tez chce misia :D

[ Dodano: 04-06-2008, 11:56 ]
pawela napisał/a:
. Ach te 122 kkm...

Jak dał mi ksiazke serwisowa to oddałem mu bez ogladania bo wystarczyło spojrzec by widziec rzeczywisty przebieg

pawela napisał/a:
Po przygodach z trafieniem zajechaliśmy pod wiejski domek.

hehe wywęszylismy go po objechaniu polowy wsi (włascicielowi sie rozładował tel) ale dalismy rade!!!

pawela napisał/a:
Przygodę z policją pomijam, ale przynajmniej wiemy że autko nie kradzione ;)

Mialo byc 500 stów ale dobra gadka i Pawela sie wybronił,skonczyło sie na pouczeniu :twisted:

Marino - 04-06-2008, 12:30

rosomak1983, kupił auto... to już jest koniec pewnej epoki w dziejach forum... ale mimo tego życzę bezawaryjnego użytkowania i szerokiej drogi
mkm - 04-06-2008, 13:47

rosomak1983, moje gratulacje! To teraz prosze o prezentacje autka w "Naszych Miskach". Zycze Ci szerokiej drogi i rozsiewania w swojej okolicy wirusa "Mtsumanii".
stary alfer - 04-06-2008, 14:49

No co ja mogę napisać :)

rosomak1983, zamontuj fotki nowe nabytku.

Gratuluję zakupu, mam nadzieję, że misiek będzie się grzecznie sprawował :)

PiotrekSL4 - 04-06-2008, 21:28

I Ja ciekawy jestem nowego nabytku. Wrzucaj fotki i opis autka. Teraz bedziemy mieć wspólny dział na forum -Lancer CBO- idealnie!!!
rosomak1983 - 05-06-2008, 17:16

[ Dodano: 05-06-2008, 17:19 ]

[ Dodano: 05-06-2008, 17:20 ]

[ Dodano: 05-06-2008, 17:29 ]
Sa to fotki zrobione przez sprzedajacego.Niedługo obiecuje wrzucic fotki wraz za szczególowym opisem oraz bede informował na bierzaco co w nim zrobie. :D Dajcie mi pól roku a bedzie to autko idealne! Jest troche do zrobienia ale baza czyli blachy (nadkola progi itp całkowicie wolne od rudej) i silnik itp stan bdb.Wogóle jestem bardzo zadowolony ze kupilem mitsu niezapomniane wrazenia z jazdy.Zadnym autem mi sie lepiej ni jezdziło jestem pewny ze wybrałem dobrze!

PiotrekSL4 - 05-06-2008, 18:13

Ha mam fotki tego Lancerka na kompie juz od jakiegoś czasu. Po prostu był do sprzedania jakieś 3 miesiące temu i stąd u mnie jego zdjęcia. Ale Autko widać w stanie niezłym. Ma po pierwsze zaślepki (mmm...) na halogeny, dokładke do przedniego zderzaka z tą małą zaślepką :shock: i nawet alu widać. Jest biały a to chyba najmodniejszy kolor - jeśli chodzi o kolor auta- w tym sezonie. Bosko. Czekam Rosomak1983 na obszerny opis.
ruslana81 - 06-06-2008, 08:34

Wow, gratulacje :!: jakbym widziała swój samochód, tylko że ten jest w lepszym stanie wizualnym niż mój Mr. White (chociaż, ja mam lepiej, bo mam klamki w kolorze, a nie czarne :P )....
A czy nakładka na przednim zderzaku jest malowana czy jest biała? Bo ja mam szarą.

Niech się sprawuje tak jak mój, tego Ci życzę.