Car Audio - JVC czy ALPINE??
pawela - 08-06-2008, 12:40
M4mooT, chłopie, nie piję do Ciebie, ani do nikogo
Taki ogólny wniosek mi się nasunął.
Cytat: | ale zalezy jakie kto ma wymagania |
O to właśnie chodzi. Wiem, że tuba to nie skrzynia, ale to była dla mnie okazja. Bass z głośników był ok, ale za mało wyraźny przy głośniejszym słuchaniu. Lepszy więc wróbel w garści niż orzeł na dachu.
Cytat: | Priorytetem sprzętu ma być zadowolenie usera, więc u CIebie spełniło swoją rolę. |
Wreszcie znaleźliśmy nić porozumienia
Podaliśmy wymagania: NOWE radio do 500zł. Więc aluzje o używkach odpadają, dokładanie pieniędzy też odpada. Chcąc pomóc koledze, trzymajmy się jego wytycznych
Anonymous - 08-06-2008, 12:51
pawela napisał/a: | Wreszcie znaleźliśmy nić porozumienia
Podaliśmy wymagania: NOWE radio do 500zł. Więc aluzje o używkach odpadają, dokładanie pieniędzy też odpada. Chcąc pomóc koledze, trzymajmy się jego wytycznych |
Z naciskiem na nowe pod kątem brzmienia... odp: każdy kenwood
w tej cenie pod kątem brzmienia będzie bardziej neutrlany.
I nie mówie o testach, bo kilka słów na papierze nie robi roboty,
ale o odsłuchu.
przykładowo ostatnio widziałem KDC-W6537U 499zł z usb
Trzeba będzie tylko przeboleć design kenłódowski i w niektórych modelach gałkologię
Anonymous - 08-06-2008, 13:31
Mogę polecić Alpine IDA-X300 klik , posiadam od 2 miesięcy takowe. Ma wyjście usb, nie ma cd więc żaden mechanizm się nie zepsuje. Za grosze kupisz pamięć na usb 4GB, 8GB i masz coś jakby zmieniarkę Można bardzo łatwo poruszać się po folderach, playlistach, albumach itp. Ładnie się prezentuje i gra jak na mój słuch całkiem nieźle. Reszta pod linkiem...
Anonymous - 08-06-2008, 14:52
no ogolnie radia z usb sa fajne, co prawda jakosc dzwieku z mp3 troche gorsza ale wygoda wielka. sam teraz juz nie musze nagrywac plyt co chwila tylko od czasu do czasu cos na pen driva wrzuce bo tam sie miesci tyle muzyki ze nie sposob przesluchac
Anonymous - 08-06-2008, 16:12
powiem tak nie chce mi się czytać tego wszystkiego ale jak wsiadlem do pawela colcika i włączył radyjko i podgłośnił to..... wyszedłem z samochodu (dość szybko wręcz wybiegłem) bo nie mogłem wytrzymać i to był "czysty" dźwięk (strasznie głośno), zaraz sie fachowcy przywalą że nie ma takiego określenia ale wiadomo o co chodzi (bez pierdów, szumów i innych zakłóceń), a co do tuby to spoko, siedziałem na fotelu pasażera i czułem drgania tuby (bez jakiegoś chamskiego pierdzenia).
A mój wybór to prawdopodobnie będzie CDE 9873 RB + SXE 1750 S jak sie zmieszczą a z czasem może jakieś elipsy do tyłu.
A tak apropos tych sprzętów co ktoś rzucił za 25k to jakbym miał taką kase to bym nie pytał sie na forum tylko pojechał gdzieś do jakiegoś kozackiego serwisu CarAudio i by mi założyli taki sprzęt. Zresztą koniec wątku sprzęt praktycznie wybrany i prawie kupiony yO
Anonymous - 08-06-2008, 17:05
jak radio można przeboleć
to głośniki alpiny z serii E to nagorsze badziewie jakiego słuchałem
poza bazarowymi
serie S też miałem i poleciała do kosza-lina
Twoje pieniądze, hehe nauka na błędach piękna sprawa
katalogowo SXE 1750 kosztuja coś około 250zł
w tych pieniadzach bez porównania lepiej wypadaja helixy blue 62,
za 350zł razem z przesyłką masz w essa u-Dimension element 6,
szkoda, że już nie idzie dostać Powerbassów ES-6C...
PS
dla własnego dobra przeczytaj to:
http://www.gdynia.mm.pl/~...ioFAQ01beta.pdf
1grzecho - 04-12-2008, 22:46
długo już przeglądam i wytypowałem
ALPINE CDE-9874R
ALPINE IDA-X300
JVC KD-G73
PIONEER DEH-50UB
na któres chce się zdecydować tylko na które? wszystkie są w przedziale do 500 złotych, wszystkie maja białe podswietlenie wyswietlacza, takze ładnie będą komponować się do mitsubishi carisma. wszystkie mają też sterowanie subwoferem jestem chyba za ALPINE IDA-X300 ma nowoczesny wygląd i wejście usb... c o myslicie? które wybrać? macie doświadzenia z tymi modelami?
YourMama - 04-12-2008, 23:00
Ja bym postawił na JVC, 24-bitowy dekoder dzwieku (szczerze przyznam ze nie wiem jaki jest w pozostałych), jesli chodzi o niezawodnosc JVC to na swoim przykladzie moge powiedziec ze sa geniane i nie do "zajezdzenia" W tym przedziale cenowym bym sie nawet nie zastanawiał
1grzecho - 04-12-2008, 23:09
a ta ALPINE IDA-X300?! musze przyznać że się na nią napaliłem! podoba mi się bardziej niz JVC KD-G73!
Serek - 04-12-2008, 23:50
Nie mogę znaleźć na prędce tego JVC. Patrząc na pozostałe i z własnego doświadczenia:
1. Alpine CDE-9874 przy odtwarzaniu płyt Cd
2. Alpine X-300 coś tam... - dla maniaka mp3
3. Pioneer - coś dla odmiany od Alpine
4. JVC miałem okazję odsłuchiwać dwóch egzemplarzy różnych serii - kiepsko.
Anonymous - 05-12-2008, 14:32
wszystkie się nadzadza do żępolenia,
żadne do grania
kierując się kolorem podświetlania i jeżeli ma
grac na seryjnych głosnikach bierz byle jakie
jeżeli ma być ambitniej brzmieniowo
z alpine TYLKO CDA (nie cde)
z jvc KD-SH (nie kd-g)
jak masz gdzieś jakosć i nie odtwarzasz audio cd
tylko mp3 idax w pełni wystarczy
misiumisiu - 14-12-2008, 19:40
A może nakamichi coś z pułki audiofilskiej
1grzecho - 14-12-2008, 19:57
a jednak...
wczoraj kupiłem ALPINE-CDA 9884R. ! gra tak soczyście i czysto, nawet żona która nigdy nie zwracała uwagi na audio teraz siada i wsłuchuje się w panorame dźwięku! naprawde polecam to radio! poprostu rewelacja!
Serek - 15-12-2008, 17:32
Spokojnie, 1grzecho. Jeszcze nie słyszałeś dobrego radia Fajnie, że jesteś zadowolony z zakupu. Zazwyczaj Alpine to dobry wybór dla początkujących słuchaczy.
1grzecho - 15-12-2008, 17:41
[quote="Serek"]Spokojnie, 1grzecho. Jeszcze nie słyszałeś dobrego radia
a to moje radyjko nie jest dobre?
|
|
|