[92-96]Colt CA0 - [ALL] Co do wymiany? Czyli CA0 po 2 latach stania w garażu..
Anonymous - 04-09-2008, 23:39
adamovicius napisał/a: | Nie chce wnikac w twoje rodzinne relacje,ale sa dosyc dziwne.Gdybym mial taka sytuacje z bratem(bo siostry nie mam)to juz dawno bym tym autem jezdzil zeby przetestowac.Podejrzewam ze mieszkacie daleko od siebie i jest to jakas przeszkoda,albo auto jest niezarejstrowane i takie tam.Tak czy inaczej mysle ze moglbym poczynic chociaz najmniejsze kroki zeby ocenic stan auta. |
Relacje mam dobre. Problem jest taki, że samochód nie jest zarejestrowany, nie ma oc i jest rozbity.
Byłem obejrzeć furkę. Sprawa wygląda następująco: silnikowo podobno wszystko w jak największym porządku ( chociaż go nie odpalałem, bo nie miał akumulatora), amortyzatory też super. Do wymiany: 2 lampy przednie, pas przedni, zderzak+ lakierowanie, maska+ lakierowanie. Niestety należy wymienić też dach, bo pojawiła się rdza pod uszczelką przedniej szyby i cieknie podobno trochę .
A samochodzik chyba, mimo wszystko wezmę, bo normalnie się w nim zakochałem . Myślę, żeby teraz zrobić wszystko oprócz dachu. A na wiosnę wezmę się za dach. Póki co zakleję taśmą i może zimę jakoś przetrzyma.
Poleci ktoś jakiś dobry szrot pod Warszawą? (najlepiej południowe regiony) I może ktoś jest w temacie i podałby orientacyjne ceny za lakierowanie maski i zderzaka.
mlun - 09-09-2008, 00:45
Na słomczyn leć, tam wszystyko dostaniesz:P A tak wogóle pozdrowienia dla rodaka z Otw.
Anonymous - 09-09-2008, 08:26
shadow napisał/a: | Myślę, żeby teraz zrobić wszystko oprócz dachu. A na wiosnę wezmę się za dach. Póki co zakleję taśmą i może zimę jakoś przetrzyma. |
Takie patenty to nie jest dobry pomysl...jeśli już chcesz robić "fuchę" to sam to zaszpachluj tak byle jak
Anonymous - 09-09-2008, 11:28
mlun napisał/a: | Na słomczyn leć, tam wszystyko dostaniesz:P A tak wogóle pozdrowienia dla rodaka z Otw. |
A w jakich dniach i godzinach mniej więcej funkcjonuje Słomczyn, bo nigdy tam nie byłem? Pozdro.
Czerwien napisał/a: | shadow napisał/a: | Myślę, żeby teraz zrobić wszystko oprócz dachu. A na wiosnę wezmę się za dach. Póki co zakleję taśmą i może zimę jakoś przetrzyma. |
Takie patenty to nie jest dobry pomysl...jeśli już chcesz robić "fuchę" to sam to zaszpachluj tak byle jak |
No tak... tylko korozja jest pod uszczelką przedniej szyby, która jest pęknięta . A na zrobienie dachu i wymianę szyby póki co, nie mam kasy, bo już trochę opłat w związku z naprawą i oc już jest. Chciałbym już zacząć nim jeździć i stąd takie "rozwiązanie" znalazłem. Podobno to tylko trochę leci przy większych ulewach, więc może jakoś by wytrzymała ta taśma.
Pzdr.
mlun - 09-09-2008, 16:43
Najlepiej to pojechać tam rano w niedziele, tak na 8-9 godzinę będzie ok.
Anonymous - 19-09-2008, 15:37
Powoli zabieram się do kompletowania części do Miśka. Wczoraj kupiłem dwie lampy przednie. Dziś prawdopodobnie kupię pas przedni. A jutro pokręcę się po szrotach.
Niedługo poproszę o przeniesienie tematu do działu "Nasze Miśki", jak CA0 będzie mój w stu procentach.
mkm - 19-09-2008, 15:44
shadow napisał/a: | Dziś prawdopodobnie kupię pas przedni. |
z tym moze byc trudniej... Jak dostaniesz to pochwal sie gdzie sa.
Anonymous - 19-09-2008, 15:52
mkm napisał/a: | z tym moze byc trudniej... Jak dostaniesz to pochwal sie gdzie sa. |
Fakt może kolega znajdzie hurtownie pasów przednich
josie - 19-09-2008, 17:44
http://www.doaut.pl/c/aut...ow_chlodnic.php
Hugo - 20-09-2008, 10:28
mkm napisał/a: | z tym moze byc trudniej... Jak dostaniesz to pochwal sie gdzie sa. | Żaden problem. W moim mieście zamawiałem i na drugi dzień był. Z Polcar'u, cena 120 zł.
cns80 - 20-09-2008, 20:19
shadow, jeśli chodzi o dach to proponuję to zrobić przed zimą. Najlepiej wyciąć szybę i niech blacharz to ładnie wyspawa. Potem od razu lakierowanie dopóki szyba jest wyjęta.
mkm - 22-09-2008, 13:39
shadow, to Twoj temat wiec prosba abys kliknal "pomogl" josie za ten namiar: http://www.doaut.pl/c/aut...ow_chlodnic.php
Dzwonilem i faktycznie maja!
|
|
|