To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - ile benzyny pali lpg sekwencyjny na 100km?

bialyjayz - 23-06-2014, 21:58

Marcino napisał/a:
nigdy nie jechałem specjalnie po paliwo

a ja jeżdże na Shell w niedzielę specjalnie po nitro+ bo czterkrotnie więcej pkt się dostaje :P

Paso - 24-06-2014, 07:45

Marcino napisał/a:
Paso napisał/a:
Jednak nigdy nie dopuszczam aby wyjezdzic benzyne do rezerwy, podobno to nie jest dobre dla pompy paliwa

Podobo....nieprawda. Ja tak jeżdze od 2006r 100kkm na LPG i nic, zawsze jak rezerwa to wlewam za 50zł przy tankowaniu LPG, nigdy nie jechałem specjalnie po paliwo

ja robie tak jak ty tylko u mnie zawsze pb jest jedna kreska i tankuje powyżej.
a co do pompy to koleś sobie tak załatwił pompę w BMW, kumpel z accorda też nie dopuszcza do rezerwy.

robertdg - 24-06-2014, 07:56

Marcino napisał/a:
Paso napisał/a:
Jednak nigdy nie dopuszczam aby wyjezdzic benzyne do rezerwy, podobno to nie jest dobre dla pompy paliwa

Podobo....nieprawda. Ja tak jeżdze od 2006r 100kkm na LPG i nic, zawsze jak rezerwa to wlewam za 50zł przy tankowaniu LPG, nigdy nie jechałem specjalnie po paliwo

Pompa jest studzona paliwem, jeszcze zanim rezerwa sie zaswieci (tuż przed) to w grodzi zbiornika gdzie znajduje sie pompa paliwowa jest na tyle paliwa że pompka w dużej mierze się w nim macza, w czasie jazdy paliwo jednak odpływa, przypływa, takie naturalne oddziaływanie.
Jezeli rezerwa się swieci to napewno nie jest to korzystne dla studzenia pompki paliwowej - mało paliwa, małe pokrycie pompki paliwowej, niski stan medium chłodzącego, jak kto woli

eremita - 24-06-2014, 08:16

Mi gazownik 6 lat temu jak zakładałem do gala powiedział bym nie schodził poniżej 1/4 baku, jak 1,5 roku temu zakładałem do scenica inny gazownik powiedział to samo więc coś w tym musi byś :)
Kiedyś lałem do pełna benzyny i dolewałem po kilku miesiącach jak doszło do 1/4 ale podobno to nie jest dobre bo coś się niby z paliwem dzieje jak tyle stoi a dwa że po co wozić tyle kilo więcej

francuz83 - 24-06-2014, 14:50

Wracając do tematu bo trochę od tego odeszło - mi pali ok 1,5 l benzyny na 100km w tym że mam codzienne dojazdy do pracy więc dużo odpalania jest.

A co do ilości paliwa to generalnie tankuje do 1/2 zbiornika i dotankowuje jak spadnie do 1/4. Nie dopuszczam aby było mniej paliwa. Leje za ok 50 zł miesięcznie.

TomekC - 24-06-2014, 20:17

odnośnie częstego odpalania to np. w stagu jest funkcja ciepły start przy jej aktywacji auto odpala odrazu z LPG , warunek - temp. silnika bodajże minimum 40 st. , kiedyś to sobie włączyłem ale szybko wyłączyłem , za mało tych odpaleń a niech wtryskiwacze benzynowe popracują