Komputery, RTV, AGD, Komorki - Jaką kosiarkę kupić?
Marcin-Krak - 13-05-2011, 23:16
Ja obecnie posiadam kosiarkę elektryczną, ale:
Al-ko i NAC w sklepie specjalistycznym i markecie mimo tych samych modeli ... mają inny osprzęt. Oczywiście te w markecie dużo gorszy - na czymś muszą oszczędzać, żeby robić atrakcyjne ceny.
Al-ko kusi 3 letnią gwarancją - ale w jej trakcie częstym gościem serwisu się bywa, a po gwarancji trzeba szukać nowej kosiarki
Marcino - 24-05-2011, 10:25
Kupiłem taka:
http://allegro.pl/kosiark...1618687173.html
Byłem w sklepie, Vikingi z małymi brigsami 4 lub 4,5km zaczynaja sie od 1500zł, z sinikiem Hondy tez od 1500, reszta w przyzwoitej cenie to tez import - nic nie jest składene w Polsce..:) i do tego rózne silniki B&S, Torxs, no i chinszczyzna firmowana przez marki kosiarek (OHV). Niestety w sklepie najtansza szeroka na 50cm z napedem kosztowała 1020zł i nie miała sinika B&S. A tu za cene 1169zł mam mocnego 6km B&S, 53cm, naped, mielenie i takie tam.
Pozdrawiam
Krzyzak - 24-05-2011, 12:03
kijowy koszyk masz - niestety te miękkie ciężko umyć i zawsze będą w trawie - wiem, bo sąsiad ma i ja mam we wszystkoratorze
a koszyk z plastiku idealnie się czyści
do tego kółka wąskie - będą się trawą oblepiać... zobaczysz
Marcino - 24-05-2011, 22:32
Jestem po pierwszym koszeniu, normalnie gitara. Silniczek pieknie cicho pracuje, łatwiutko odpala.
Krzyzak napisał/a: | do tego kółka wąskie - będą się trawą oblepiać... zobaczysz |
Koła maja około 5cm szerkości, sa gumowane, nic sie nie przykleiło..:)
Krzyzak napisał/a: | kijowy koszyk masz - niestety te miękkie ciężko umyć i zawsze będą w trawie |
Z kosza wszyto fajnie wypadło bo trawa sucha i dobrze pocieta, wytrzepałem, ma przewage nad plastikiem - po odpieciu nie zajmuje tyle miejsca..:)
Krzyzak - 25-05-2011, 06:52
Marcino napisał/a: | po odpieciu nie zajmuje tyle miejsca..:) |
to racja, ale można go rozłożyć i coś do środka wsadzić
materiałowy kosz mam we wszystkoratorze i zawsze źdźbła się przyklejają - nie, nie na sucho, przecież myjesz kosz po koszeniu, bo się do niego zawsze nawali trochę błota...
jacek11 - 05-05-2012, 18:10
Odświeżam Potrzebuję kupić kosę spalinową,do max 400 zł.nie potrzebna mi jakaś super,bo nie mam dużo koszenia,tylko między krzewami,i miejsca gdzie nie wjadę zwykłą.na allegro jest tego sporo,i chciałbym poznać Wasze doświadczenia w tym temacie
[ Dodano: 05-05-2012, 18:14 ]
Coś takiego mi wpadło w oko (widzę że ludzie kupują )
http://allegro.pl/kosa-sp...2315117053.html
Matejko - 05-05-2012, 18:41
w casto albo leroy masz teraz promocje na kosiarke NAC czy MAC - 248zl sam kupilem taka na swoje hektary i jestem bardziej niz zadowolony
luckyluck - 05-05-2012, 23:46
jacek11 napisał/a: | Potrzebuję kupić kosę spalinową |
Też teraz szukam. Max 400zł. Nad tym Demonem myślałem ale to chyba straszny shit, podobnie jak Forestery. W zeszłym roku modne były Demony a w tym Forestery.
Tak na dobrą sprawę nie wiadomo jaką to ma moc, bo przecież nie 4,8KM. Sprzedawcy piszą, że istny diabeł ale widziałem filmik i ten strasznie mocny szatański Demon średnio sobie radził nawet ze zwykłą trawą.
Teraz skłaniam się do NAC, choć to też pewnie nic dobrego ale jakoś wydaję mi się uczciwszą ofertą.
Matejko, kupiłeś kosiarkę czy kosę spalinową?
jacek11 - 06-05-2012, 11:39
NAC-a mówicie kupić?może to i dobra propozycja.muszę się rozglądnąć za takowymi.
Marcin-Krak - 06-05-2012, 18:44
jacek11 napisał/a: | NAC-a mówicie kupić?może to i dobra propozycja.muszę się rozglądnąć za takowymi. |
Ja podtrzymuję swoje zdanie na początku tej strony.
Właśnie w rodzinie padła kosiarka elektryczna NAC z Praktikera z ubiegłego roku - wizyta w serwisie i właśnie ten sam tekst co na początku właśnie tej strony
MOże tylko w Krakowie taki szajs sprzedają, albo powietrze szkodliwe
RalfPi - 06-05-2012, 20:53
Wczoraj zakupiłem Boscha za 333zł (ROTAK?). Jeszcze nie kosiłem, bo deszcz spadł, ale nie jestem zwolennikiem sprzętu spalinowego (pomijając samochody )
A "ogródek" mam wielkości 5mx8m, więc nic większego nie potrzebuję - słyszałem, że od czasu do czasu należy ostrzyć noże, a po paru latach wymienić..
jacek11 - 06-05-2012, 21:16
Marcinie,bardziej chodzi o kosę spalinową,bo teren spory,i kable ciągać troszkę kłopotliwe będzie.
To jak na razie przymiarki,więc nie jest powiedziane co wybiorę.Dziś na giełdzie mieli same Demony,więc nawet nie pytałem czy dobre poszperam jeszcze w opiniach
luckyluck - 06-05-2012, 23:04
jacek11 napisał/a: | poszperam jeszcze w opiniach |
Kotłuję opinie od kilku dni i do 400-500zł to chyba tylko NAC jest w miarę. Przy 800 można się zastanowić nad Stigą, AL-KO i jakimś słabszym Oleo-Mac'iem. Ale to już 100% więcej budżetu. Za NAC przemawia jeszcze serwis, ponoć w miarę dobry.
Bizi78 - 07-05-2012, 18:37
Jacek, jakby cię zainteresował ten model NAC SPS205210 BC.
http://allegro.pl/hit-kos...2314715676.html
http://agrotex-shop.pl/ko...045#description
Mogę taką załatwić nową na gwarancji za 340zł z pracy .
Minusem jest to, że musiałbyś podjechać do Czewy .
Ogólnie fajna promocja w tej ofercie z allegro .
TYLKO TERAZ W SUPERCENIE!
było:
389 zł
teraz tylko:
439 zł
luckyluck - 07-05-2012, 22:56
Bizi78, a co o tym NACu możesz powiedzieć? Pochodzi trochę? Bo opinie są takie, że na zależy jaki model się trafi.
I ma toto te ponad 2 konie czy zawyżyli nieco?
|
|
|