To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Dolnośląskie - Tor Rakietowa

painkiller - 10-01-2009, 18:32

Jak będą już znane koszty to może i ja się dopisze do listy. Chociaż z drugiej strony nie wiem czy mam się po co pchać na ciasny tor takim kredensem :?

Deo napisał/a:
na tym torze VIRNIK driftował ciągnikiem siodłowym :)

kartomaniak gti napisał/a:
a ja widziałem ten drift scanią :D
obejrzyjcie http://pl.youtube.com/watch?v=qQCTTEvDVvw

Nie mam więcej pytań :)

Anonymous - 11-01-2009, 01:58

Serek, bak starczy ci spokojnie na cały dzień
painkiller, na tym torze VIRNIK driftował ciągnikiem siodłowym :)

kartomaniak gti - 11-01-2009, 10:15

za wynajęcie tory na niskich virnik płacił jakoś 800zł :) a ja widziałem ten drift scanią :D
obejrzyjcie http://pl.youtube.com/watch?v=qQCTTEvDVvw

slawekpurc - 21-01-2009, 14:52

witam. odnosnie toru.. ja na niskich lakach robilem prawko na C i powiem szczerze ze nie odwazylbym sie tam swojego vr4 zaciagniac....nawierzchnia jest taka sobie...i raczej tor dla malych autek, ciasny.
jest wogole w polsce jakis normalny tor . taki -2-3 km dlugosci? z normalnym asfaltem?
gdzies czytalem ze pod berliniem jest tor w spreewald i normalni uzytkownicy drog moga sobie tam posmigac

jesli termin bedzie mi pasowal,to pod rakietowa i niskie laki chetnie rowniez sie podlacze..:) choc z dusza na ramieniu:)

emzet - 21-01-2009, 15:39

Ostatnio oglądałem Top Gear i w tym programie pokazywali tor pod Berlinem. Długość około 20 km a koszt przejazdu (lub wjazdu) to prawdopodobnie 50 £. :)
Anonymous - 21-01-2009, 17:59

slawekpurc, nie zgodzę się z Tobą, bo na ostatnich eliminacjach na Niskich startowały takie auta jak : lancer evo IV, Subaru impreza, porsche cayman, civici, audi S6, itp. :)
w Polsce są 2 tory wyścigowe : POZNAŃ i KIELCE :)

slawekpurc - 22-01-2009, 09:42

deo.. - ja wierze ze startowaly tam lancery i subarki.. czy inne cuda.. ale mowiac "tor" mialem na mysli cos troche bardziej cywilizowanego. wiesz..asfalt...pobocza...strefy wyhamowujace.. nie musi byc to "tsukuba" no ale chociaz namiastka:)

No ale jak sie nei ma co sie lubi , to chetnie tez skocze na niskie laki.....:)
tylko jak sobie przypomne jak smiglem tam ciezarowka...hehe...no wiesz...
a odnosnie poznania? czy da sie tam cos wynajac? ewentualnie z wroclawia blizej ( tzn czasowo) jest do berlina( spreewald) .

kartomaniak gti - 22-01-2009, 11:28

tor w Poznaniu jest wypasiony, szeroki i ładnie można sie napędzić :D można by sie szarpnąć np. do Gostynia tylko że to jest typowo kartingowy tor(800m) i raczej dla małych autek...ja bym polecał Zieloną Górę - mój ulubiony, jeden z najlepiej wyprofilowanych torów w Polsce :twisted: a co do niskich łąk to nie ma tragedii !!!! rok temu jeździłem tam gokartem
Anonymous - 24-01-2009, 22:49

slawekpurc, taki tor to albo w Niemczech, Czechach, w Poznaniu lub Kielcach we Wrocławiu nic innego nie ma więc zostają nam stare poczciwe niskie łąki :)
gigant87 - 25-01-2009, 17:49

jasne, nadal chętnie za tym "pochodzę"

padł jeszcze pomysł, by zwrócić się jako większa grupa na szkolenie z bezpiecznej jazdy...
myślę, że załapalibyśmy się na spory rabat :)

widzę jednak, że ciężko będzie zebrać taką grupę...
a szkoda, liczyłem na więcej zgłoszeń :)

w końcu lepiej się wyszaleć na torze i spróbować swoich umiejętności niż na drodze ;]

co do innych propozycji, które również padały w temacie, to można je również rozważyć... kwestia kosztów itp.

możemy pierwszy wypad zrobić na Niskie Łąki, a później spróbować toru w Poznaniu czy w Kielcach

seir - 25-01-2009, 18:45

Szkoła bezpiecznej jazdy to świetny pomysł, też się piszę...
wenclubmx - 04-02-2009, 22:18

jak by co ja tez:)i mam kolege ktory pewnie tez by jechal:)pisac tylko kiedy i ile pln no i pomyslimy nad tym wspanialym pomyslem:)komplet opon ze soba i jazda;)
mouseman - 05-02-2009, 18:31

Ja jestem za szkołą bezpiecznej jazdy. Justynce sie przyda :)
drd1812 - 06-02-2009, 07:47

ja też jestem chętny na szkołę bezpiecznej jazdy

Soldi, raz Ci Justyna żebra oklepała i wielkie halo, w końcu siniak CI zszedł po pół roku ;)

Anonymous - 10-02-2009, 18:37

witam,
mam pytanie zwiazanie z tym tematem - czy to prawda, ze gdybym mial swoim autem na torze (np na rakietowej) jakieś nieszczęśliwy wypadek/zdarzenie (np poważne uszkodzenia auta) to moje ubezpieczenie ac tego nie pokryje?
pozdrawiam!