To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A 2.5] Układ wydechowy..

KaWu - 25-02-2011, 20:52

wilukce napisał/a:
Ruda coś zjadła i jest dziura ? Nie

Na 90% masz nieszczelnosc na laczeniu rury srodkowej z koncowym tlumikiem.

Arturro-86 - 11-05-2011, 11:16

U mnie też coś zaczyna "pierdzieć" w układzie wydechowym. Na razie nie mam możliwości sprawdzenia co to dokładnie jest, ale wcześniej wolę się już zapytać o ewentualne części/naprawy.

W związku z tym, iż jak wszyscy podkreślają, że nie ma zamienników wydechu do Galanta G8 mam kilka pytań:
1. Ile dokładnie sond lambda ma mój galant - 1 czy 2, bo znalazłem sprzeczne inormacje na forum (2,0L 136 KM, 1997 rok.)?
2. Czy ewentualne wycięcie katalizatora (wspawanie rury/atrapy kat.) spowoduje jakieś komplikacje z tego powodu? W G7 z silnikiem 4G93 nie zauważyłem negatywnych skutków takiego zabiegu.
3. Czy mogę założyć elementy układu wydechowego z Galanta po FL, czy będzie jakaś komplikacja związana ze spełnianiem nowszych norm emisji spalin i większą ilością sond?
4. Czy jakieś elementy układu wydechowego z wersji 2,5 V6 oraz z Galanta 7 gen. pasują do EA 2,0L?

KaWu - 11-05-2011, 14:33

Arturro-86 napisał/a:
U mnie też coś zaczyna "pierdzieć" w układzie wydechowym. Na razie nie mam możliwości sprawdzenia co to dokładnie jest,

Na 49% rura przed belka / laczeni srodkowego z koncowym tlumikiem i na 49% plecionka.
To najczesciej leci jako pierwsze.

Arturro-86 napisał/a:
Ile dokładnie sond lambda ma mój galant

Dwie. Klęknij na kolanko i twoim oczom ukaże się ... Prawda że łatwe :?: :P

Arturro-86 napisał/a:
G8 ..G7
co to za skrót myślowy :?:
G7 - to 7 generacja :?: Twój Galant to ma oznaczenie jako VI model.

Arturro-86 napisał/a:
Czy jakieś elementy układu wydechowego z wersji 2,5 V6 oraz z Galanta 7 gen. pasują do EA 2,0L?

Raczej nie. A ktora to 7 generacja :?:

robertdg - 11-05-2011, 19:05

Arturro-86 napisał/a:
W związku z tym, iż jak wszyscy podkreślają, że nie ma zamienników wydechu do Galanta G8 mam kilka pytań:
Jest dostepny już zamiennik końcowego tlumika, środkowy tłumik można zastąpić z wersji E5x

1. 2
2. Ponoć wycinają i nic się nie dzieje, zreszta ostatnio ktoś to opisywał, temat powinienes znależć na 1-ej stronie
3. Bez paniki - mozna dobrać układy z katalogu.
4. Ponoć sa różnice w puszkach dla 2.5 i 2.0

Arturro-86 - 11-05-2011, 23:11

Dzięki wielkie za odpowiedź :)
Liczę na to, iż będzie to jedna z rzeczy którą wymienił KaWu i obędzie się bez większych ingerencji w układ i kombinowania z częściami.
Pisząc G7 miałem na myśli E50, a G8 - EA0. Jakoś z bratem przywykliśmy do tego nazewnictwa i z rozpędu tak napisałem.

Krzysiek89 - 25-06-2011, 10:48

A ja mam pytanie z innej beczki, jak galant brzmi na ulterze?? Chodzi mi o to czy nie buczy w środku, chciałbym mieć fajny bas na zewnątrz
robertdg - 25-06-2011, 18:35

Krzysiek89, post kolegi corker http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=45
kassyx - 28-06-2011, 18:00

Krzysiek89 napisał/a:
A ja mam pytanie z innej beczki, jak galant brzmi na ulterze?? Chodzi mi o to czy nie buczy w środku, chciałbym mieć fajny bas na zewnątrz

Nie wiem jak ulter ale polecam remusa, w środku samochodu cisza, super na dłuzsze trasy. Jak otworzę szyby piękny dźwięk, powyżej 4tys obr. dosłownie ryczy a przy zamkniętych szybach w środku cichutki basowy pomruk

m6riano - 28-06-2011, 18:25

Jakiś link gdzie i za ile można kupić?plus filmik jak to brzmi...