To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Opinie lub biezace naprawy u Leszka

Anonymous - 21-08-2008, 16:55

haha dobre
Anonymous - 01-09-2008, 23:00

dzis poznalem Pana Leszka osobiscie :> nie zamienilismy wiele slow :> bardziej wysluchwialem go w milczeniu :> bardzo pozytywne wrazenie wywarly na mnie jego wypowiedzi na temat spraw technicznych :> stwierdzam iz to bardzo "kumaty" czlowiek :> zaopatrzony w odpowiedni sprzet do napraw :> i przedewszystkim jest tani :> :wink:
Anonymous - 21-09-2008, 14:51

witam, ja widzialem Leszka tylko raz na oczy a oddalem mu auto w ciemno, wymiana silnika, naprawa skrzyni, wymiana amortyzatorow i sprezyn, i nie boje sie czy bedzie to drogo kosztowalo bo wierze ze Leszek zrobi to jak ma byc, wczesniej bylem u 3 mechanikow wydalem lacznie na naprawy 1800 zl i silnik padl to jest dopiero zlodziejstwo i brak wiedzy, dlatego dzieki ADAHO postanowilem jechac do Leszka a tez blisko nie mam bo z Myslenic, pozdrawiam
Berni - 26-09-2008, 21:38

Piszę bo czuje się upoważniony . Właśnie dziś jest ten dzień-odebrałem mojego Miśka od Leszka wymiana sprzęgła i naprawa skrzyni biegów-w tym ściąganie części z Austrii- bo u nas w domku było drożej.
Powiem krótko w Aso krzyknęli 5 tysi nawet nie rozbierając skrzyni- za samą skrzynie.
U Leszka za sprzęgło i remont skrzyni-(wymiana łożysk i synchronizatorów), wymiana olejów w dyfrach , naprawa przewodu odpowietrzającego ( 260zeta sam przewód w ASO bez wymiany) ogólny przegląd zapłaciłem 2800. Mówicie że drogo może gdzieś da się taniej ale ja tańszych szukac nie zamierzam. Mam taką dewizę (fryzjera,dentysty i mechanika się nie zmienia - jak zaczął się paprac w Twoim to jak coś się zwali to przynajmniej masz gdzie iśc a tak masz 5-ciu i jeden na drugiego zgania.
Co do terminów no cóż.... tam gdzie dobrze robią zawsze są kolejki, ja klepałem swój w środku sierpnia. Tyle mojego serdecznie polecam wizyty u Leszka.

dominikg - 13-10-2008, 23:32

kupiłem Gala. Po przywiezieniu z niemcowa wymiana filtrów, oleju itp. to sam sobie zrobiłem. Przyszedł czas na rozrząd. Forum -> pan Leszek. Koszt częsci standard. koszt robocizny -> tanio. Czas -> 3 godziny. Fachowy człowiek z potężnym doświadczeniem w jakże delikatnej i skomplikowanej materii jaką są japońskie silniki, gaduła, ale w sympatycznym tego słowa znaczeniu. Broń Boże go zagadywać, czas naprawy się wydłuża ponieważ sam się musi sprawdzać czy wszystko poskręcał (to mu się pisze in plus). Gorąco polecam, ten facet to GURU i wie co mówi, wart swoich pieniędzy.
Hubeeert - 13-10-2008, 23:46

Berni napisał/a:
Mówicie że drogo

Tanie wino jest dobre bo jest dobre i tanie. :twisted:

Berni - 14-10-2008, 00:17

Hubeeert, co CI mogę powiedziec na temat Leszka to żałuj że mieszkasz w UK TAKI FACHOWIEC TO SKARB. :D
ps.
czy mógłbyś rzucic okiem ile u was stoją takie owiewki do pajero II krótki 96 r. http://img338.imageshack....p1000828vd4.jpg - przywiezie ewentualnie "rodzina" u nas chcą za lekko schodzoną wersje 250 PLN na szrotowych częściach-sorki za kłopot pozdrawiam

Hubeeert - 14-10-2008, 02:49

Popraw link do zdjęcia bo nie bangla. Brakuje środka.
Berni - 14-10-2008, 09:01

http://img338.imageshack....p1000828vd4.jpg

teraz powinno chodzic-przyglądam się tym dwóm adresom niby takie same a tylko jeden działa :?:

Adaho_krak - 14-10-2008, 11:57

dominikg napisał/a:
Koszt częsci standard. koszt robocizny -> tanio.
dominikg napisał/a:
Gorąco polecam, ten facet to GURU i wie co mówi

I dlatego jest okrzyknięty mianem: Mechanik Klubowy Polski Południowej

Hubeeert, Berni, proponuje PW bo bedzie red :twisted: :twisted:

emilok - 29-10-2008, 12:32

Mam takie pytanko, jestem z Leszkiem umówiony na 10 listopada na wyumianę rozrządu w moim colcie 1.3 1994.
Mam kupiony pasek i napinacz (mitsuboshi/gmb) umówiony jestem że leszek kupi pompę wody, uszczelniacze wału przód i wałka rozrządu i ewentualnie będzie miał płyn do chłodnicy w razie wycieków.
Zapytałem wstępnie się też o koszt takiej zabawy, więc:
Pasek i napinacz mam ja (koszt to 75 alledrogo.pl)
Pompa wody ok 120zł
Uszczelniacze 50 zł/sztuka
Robocizna 2-3h ok 70zł.

Mam takie pytanko, czy faktycznie uszczelniacze są takie drogie? Na forum spotkałem się kilka razy z informacjami że to psie pieniądze kosztuje, ok. 5-10 zł / szt.
De fakto pompę wody (GMB) też można znaleźć na alledogo w cenach około 70-80zł.

Jak to jest koledzy? Nie przedstawiałem się specjalnie Leszkowi że jadę z czyjegoś upoważnienia więc byćmoże część pieniędzy za robociznę wcisnął do kosztu uszczelek lub pompy żeby jakotako to wyglądało?

Anonymous - 29-10-2008, 16:26

Jeżeli chodzi o uszczelniacze (i nie tylko ) lub inne części to wszystko zależy od producenta tzn jego jakości, np. ktoś w corolce przy przebiegu 200 tysiaka wymienił tylko klocki x dwa,
w jednym z miśków tarcze i klocki były wymieniane przy 195 tys. ( a nie było takiej potrzeby jeżeli chodzi o tarcze) auta chulały na orginałkach , na zamiennikach tanich można nawet zrobić 25 tys na droższych 60 tys lub nawet więcej ,czasami nie warto oszczędzać np. w rozrząd bo skutki mogą być opłakane tzn. nie twierdze że należy robić na fabryce tylko na sprawdzonych firmach , a Leszek pewnie wie co robi ,słyszalem że jest chory gdzieś do połowy listopada , szybkiego powrotu do zdrówka
ps. uszczelniacz orginalny może tyle kosztować

emilok - 30-10-2008, 11:08

Dziś pan Leszek skontaktował się ze mną w sprawie mojego poprzedniego postu. W poprzedniej rozmowie po której napoisałem posta nie zrozumieliśmy się w kilku sprawach, mianowicie koszt uszczelniaczy wynosi ok 50 zł ale nie sztuka tylko komplet. Dodatkowo robocizna wynosi nie 70 a 170 zł. Pompa wody GMB jest u pana Leszka w cenie 120 z groszami, jeśli chciałbym przywieźć własną to nie będzie żadnego z tym problemu. Reasumując sprawy nie wyglądają tak jak opisałem w poprzednim poście, z tego miejsca chciałbym pana Leszka ponownie zapewnić że moim celem nie była dyskredytacja jego usług a jedynie zasięgnięcie rady w kilku sprawach. Sprawę cen po konsultacjach z Leszkiem uważam za zamkniętą i satysfakcjonującą mnie oraz (jak sądzę) pana Leszka.

Po wykonaniu usługi niewątlipie pojawi się moja opinia o niej i szczerze liczę że będą same superlatywy.

Pozdrawiam Was i pana Leszka ;)

Berni - 31-10-2008, 00:26

Śpij spokojnie p. Leszek cie nie oszuka - każdą częśc można kupic tanio - tylko czy naprawdę warto?? - kumpel mój do audi b4 znalazł amory na przód za uwaga 30 pln czy jest na forum mitsubisi ktoś odważny kto je założy do swojego wózka- ja nie- pozdrawiam.
Anonymous - 31-10-2008, 09:16

witajcie, spróbujcie zrozumiec, że na tych elemetach rozrządu jak uszczelniacze, pasek i rolki, napinacz nie powinno sie oszczędzać "za wszelką cenę". Jest to inwestycja na przynajmniej 60.000 km. Spora częśc ceny za rozrząd to usługa, a w momencie, kiedy zawiedzie jeden z "tanich " elementów wymienionych powyżej wracamy do punktu wyjścia, czyli rozbieramy rorząd od nowa... Szcególnie na uszczelniczach nie powinno się osczędzać.
Tak ogólnie to nie mozna zastosowac do samochodu najtańszych elementów, bo wtedy daleko nie zajedziemy. Po to jest to forum , żeby własnie wymieniać się takimi uwagami, czyli sobie pomagać.
Takim sztandarowym przykłądem są klocki za 20 zł za kpl, ale po zużyciu 2 kpl klocków trzeba wymieniac tarcze hamulcowe za około 100 zł za szt... Rachunek jest prosty...
Pozdrawiam