Problemy techniczne - No i stało się. Pękł pasek rozrządu.
Bartek - 21-08-2008, 16:04
Blok akurat jest taki sam, inne tłoki, korby, wał, wałki rozrządu.... co do głowicy nie mam pewności, ale chyba jest taka sama
Serek - 21-08-2008, 16:31
Pytam z czystej ciekawości. Remont 4G63 mam nadzieję doprowadzi do uzyskania seryjnego stopnia sprężania. Mając jednak go w częściach może to dobry moment na "modyfikacje".
Ciężko zrozumieć wypowiedzi klubowiczów eclipse.net. Raz jest tak innym razem jest nie.
Całość mojego założenia opiera się na tym, wyremontowanym silniku.
Do tej pory plan był jasny - swap na 4G63T.
Po strzale paska i robieniu głowicy, znając stan silnika, zamiast szukać 4G63T może powinienem rozglądać się za swapem elementów z 4G63T?
P.S. Oto wypowiedź właściciela eclipse 1G:
Cytat: | 4g63 gs 1g 92r z DSM postanowilem sprawdzic te teorie co tu sa bo jest ich masa i postanowilem td 05h Xspower na chwile obecna silnik po remoncie tłoki od `T` (korby sa takie same jak i reszta silnika mam w czesciach) wtryski chyba 750cc z allegro bo tu obiecuja i hu.. z tego no i wydech bosal 2.5/3 cale, ic z bmw, sprzeglo nabijane u mietka w stodole jakas twarda okladzina (robi spieka ale narazie sam tak wyglada%%% hehe) i tyle zmian reszta seria gs w lublinie sporo jezdzi takich wynalazkow i nawet zapierd. co piatek na pseudo wyscigach a zapomnial bym o najwazniejszym sterowanie dawka paliwa apex safc skrzynia galant 1.8d za 150zl z allegro hehe calkowity koszt to 4500pln (w tym turbawa posla do regeneracji, remont silnika na gratach z inter carsu bralem prawie najdrosze czesci no i cala reszta co wyżej) za miesiac jedzie na hamownie bo teraz nie mam czasu a zostalo pare rzeczy wiec na pewno sie pochwale jak sprzeglo wytrzyma bo tylko tego sie boje ......cdn |
Aha, i jeszcze jedno. Eliminować wałki balansowe?
Hubeeert - 21-08-2008, 18:04
Serek napisał/a: | Eliminować wałki balansowe? | Tak
Serek - 21-08-2008, 18:40
Hubeeert napisał/a: | Serek napisał/a: | Eliminować wałki balansowe? | Tak |
Szukać zestawu czy jest sposób made in Poland?
Hubeeert - 21-08-2008, 18:52
Najlepiej zestaw. Metody made in Poland są z gatunku delikatnie to nazwijmy problematycznych potem.
Serek - 21-08-2008, 19:38
No tak, szkoda tylko że na zestaw trzeba oczekiwać min. 3 tygodnie. tak długo to on nie będzie robiony. Zamówię przy następnym rozrządzie, czyli za ok. 10 lat
Bartek - 21-08-2008, 19:42
Oryginalny rozrząd jest na 90 000 km lub 3 lata (zależy co wcześniej)....... Na podróbkach też 3 lat bym nie przeciągał
TommiCrazy - 21-08-2008, 20:23
Serek, twoj galant e39 to wkoncu vr4 czy NA 4x4?
bo sie zagubilem lekko
PS. mogl bym prosic o numer do JAPANEZA, PLEASE lub do kogo kolwiek z mitsumaniakow kto oferuje szeroki asortyment czesci.
! WAZNE !
Serek - 21-08-2008, 20:44
Bartek napisał/a: |
Oryginalny rozrząd jest na 90 000 km lub 3 lata (zależy co wcześniej)....... Na podróbkach też 3 lat bym nie przeciągał |
Części zamówione u Japaneze.
Poza tym 90tkm to ja nie nabiję przez 3 lata. O wymianie rozrządu nawet nie myślał bym najwcześniej jak po 5 latach.
tommycrazy napisał/a: | Serek, twoj galant e39 to wkoncu vr4 czy NA 4x4? bo sie zagubilem lekko |
4X4 N/A
Hubeeert - 21-08-2008, 20:44
Bartek napisał/a: | Oryginalny rozrząd jest na 90 000 km lub 3 lata |
3 lata
Anonymous - 21-08-2008, 20:49
Hubeeert napisał/a: | Bartek napisał/a: | Oryginalny rozrząd jest na 90 000 km lub 3 lata |
3 lata |
Kiedy chciałem kupić Colta we Włoszech był on świeżo po wymianie rozrządu. Zapytałem, dlaczego skoro auto miało przebieg tylko 75.000. Właściciel mi odpowiedział, że gwarancja na rozrząd wynosi 90.000 km lub 5 lat - w zależności, co nastąpi wcześniej.
Matejko - 21-08-2008, 23:50
Serek napisał/a: | Zamówię przy następnym rozrządzie, czyli za ok. 10 lat |
1989 auto, strzelil ci teraz czyli po 19 latach to spokojnie 18 mozesz przejezdzic, nie spiesz sie dasz rade
to jak w koncu bedziesz czy nie na zlocie?
Serek - 22-08-2008, 09:03
No sam już nie wiem. Dzisiaj przeczytałem, że Firek organizuje zawody kartingowe w piątek, tuż przed zlotem. No i jak tu nie jechać?
Samochodu Bartek nie zdąży poskładać do zlotu, no chyba że z diabłem młócić będzie
Chyba zabiorę się z kimś, jak znajdę chętnego na dodatkowego pasażera z namiotem
WOWA - 22-08-2008, 09:24
Serek, Ja mam dużo miejsca, myślę że nie będzie problemu
Serek - 22-08-2008, 21:36
Dzisiaj kolejna porcja zdjęć z cyklu: "Z kamerą wśród..."
Na początek zdjęcia głowicy, która powróciła cało i szczęśliwie z wygnania...na szlifiernie.
Bartek podjął dziś prawdziwie męską decyzję: ROZBIERAMY!
Dobrze, że chodziło mu o dół silnika Zatem pierścienie będą wymienione.
Bartek sprawdził szczelinomierzem tę przerwę na pierścieniu, wynik? Wlazł listek 0.40 i jeszcze kapkę luzu było. Co wy na to? No i te panewki...
Aha i jeszcze coś na noc, co by lepiej się spało. Zdjęcie smoka
Olejowego ofcourse. Nie dość, że zabity syfem na osi ciągu to jeszcze przylegał do wgniecionej miski olejowej. Co tam się musiało wyprawiać.
|
|
|