Carisma - Techniczne - [Carisma] Problem z kluczykiem
super bizon - 01-10-2009, 18:36
JA MIAŁEM PROBLEM Z KLUCZYKIEM PONIEWAŻ URWAŁO MI SIĘ UCHO I SAM PRÓBOWAŁEM PRZEWIERCIĆ OTWOREK W ROGU KLUCZYKA ŻEBY WŁOŻYĆ W NIE OCZKO DO KLUCZY NO I MI SIĘ NIE UDAŁO PRZEWIERCIŁEM PESTKE W KLUCZYKU I IMOBILAISER POSZEDŁ Z DYMEM. POJECHAŁEM DO ELEKTRONIKA SAMOCHODÓW I MIAŁ TAKI PRZYRZĄD DO SPRAWDZANIA W KTÓRYM MIEJSCU ZNAJDUJE SIĘ PESTKA IMOBILAISERA W KLUCZYKU NO OCZYWIŚCIE OKAZAŁO SIĘ ŻE PESTKA BYŁA TAM GDZIE PRZEWIERCIŁEM OTWOREK.. PRZY OKAZJI DOWIEDZIAŁEM SIE ŻE W MITSUBISHI CARISMIE NIE MOŻNA KOMPUTEROWO ZMIENIĆ KODU IMOBILAISERA PONIEWAŻ KOD JEST NA STAŁE WIĘC MUSIAŁEM KUPIĆ DWIE PESTKI JEDNĄ DO IMOBILAISERA KTÓRY ZNAJDOWAŁ SIĘ Z BOKU POD KIEROWNICĄ KIEROWCY INFORMUJE RÓWNIEŻ ŻE W CARISMACH UŻYWANE SĄ DWA RODZAJE IMOBILAISERÓW JEDNE SĄ W CZERWONEJ OBUDOWIE A DRUGIE W SZAREJ A DRUGĄ PESTKĘ MUSIAŁEM KUPIĆ DO KLUCZYKA KOSZT DWÓCH PESTEK TO 250 ZŁOTY I DOROBIENIE KLUCZYKA Z MIEJSCEM NA NOWĄ PESTKE 170 ZŁ I TAKA BYŁA MOJA HISTORIA Z IMOBILAISEREM.POZDRAWIAM.
[ Dodano: 01-10-2009, 18:45 ]
TO ZNOWU JA . DRUGĄ METODĄ JEST WYDŁUBANIE ZE STAREGO KLUCZYKA PESTKI I PRZYKLEJENIE JEJ NA KLEJ WEWNĄTRZ PRZY STACYJCE WTEDY DOROBIĆ NOWY KLUCZYK BEZ IMOBILAISERA I MOŻNA RUSZAĆ W DROGE. TAK ZROBIŁ MÓJ SZWAGIER JAK MU SIĘ KLUCZYK ZŁAMAŁ.
Matejko - 01-10-2009, 21:39
super bizon napisał/a: | JA MIAŁEM PROBLEM Z KLUCZYKIEM PONIEWAŻ URWAŁO MI SIĘ UCHO I SAM PRÓBOWAŁEM PRZEWIERCIĆ OTWOREK W ROGU KLUCZYKA ŻEBY WŁOŻYĆ W NIE OCZKO DO KLUCZY NO I MI SIĘ NIE UDAŁO PRZEWIERCIŁEM PESTKE W KLUCZYKU I IMOBILAISER POSZEDŁ Z DYMEM. POJECHAŁEM DO ELEKTRONIKA SAMOCHODÓW I MIAŁ TAKI PRZYRZĄD DO SPRAWDZANIA W KTÓRYM MIEJSCU ZNAJDUJE SIĘ PESTKA IMOBILAISERA W KLUCZYKU NO OCZYWIŚCIE OKAZAŁO SIĘ ŻE PESTKA BYŁA TAM GDZIE PRZEWIERCIŁEM OTWOREK.. PRZY OKAZJI DOWIEDZIAŁEM SIE ŻE W MITSUBISHI CARISMIE NIE MOŻNA KOMPUTEROWO ZMIENIĆ KODU IMOBILAISERA PONIEWAŻ KOD JEST NA STAŁE WIĘC MUSIAŁEM KUPIĆ DWIE PESTKI JEDNĄ DO IMOBILAISERA KTÓRY ZNAJDOWAŁ SIĘ Z BOKU POD KIEROWNICĄ KIEROWCY INFORMUJE RÓWNIEŻ ŻE W CARISMACH UŻYWANE SĄ DWA RODZAJE IMOBILAISERÓW JEDNE SĄ W CZERWONEJ OBUDOWIE A DRUGIE W SZAREJ A DRUGĄ PESTKĘ MUSIAŁEM KUPIĆ DO KLUCZYKA KOSZT DWÓCH PESTEK TO 250 ZŁOTY I DOROBIENIE KLUCZYKA Z MIEJSCEM NA NOWĄ PESTKE 170 ZŁ I TAKA BYŁA MOJA HISTORIA Z IMOBILAISEREM.POZDRAWIAM. |
chyba dluzszego zdania bez zadnej interpunkcji na forum nie widzialem, a i caps lock sluzy do czegos innego - no ale 5 postow
pawelsonx - 02-10-2009, 13:35
super bizon napisał/a: | JA MIAŁEM PROBLEM Z KLUCZYKIEM PONIEWAŻ URWAŁO MI SIĘ UCHO I SAM PRÓBOWAŁEM PRZEWIERCIĆ OTWOREK W ROGU KLUCZYKA ŻEBY WŁOŻYĆ W NIE OCZKO DO KLUCZY NO I MI SIĘ NIE UDAŁO PRZEWIERCIŁEM PESTKE W KLUCZYKU I IMOBILAISER POSZEDŁ Z DYMEM. POJECHAŁEM DO ELEKTRONIKA SAMOCHODÓW I MIAŁ TAKI PRZYRZĄD DO SPRAWDZANIA W KTÓRYM MIEJSCU ZNAJDUJE SIĘ PESTKA IMOBILAISERA W KLUCZYKU NO OCZYWIŚCIE OKAZAŁO SIĘ ŻE PESTKA BYŁA TAM GDZIE PRZEWIERCIŁEM OTWOREK.. PRZY OKAZJI DOWIEDZIAŁEM SIE ŻE W MITSUBISHI CARISMIE NIE MOŻNA KOMPUTEROWO ZMIENIĆ KODU IMOBILAISERA PONIEWAŻ KOD JEST NA STAŁE WIĘC MUSIAŁEM KUPIĆ DWIE PESTKI JEDNĄ DO IMOBILAISERA KTÓRY ZNAJDOWAŁ SIĘ Z BOKU POD KIEROWNICĄ KIEROWCY INFORMUJE RÓWNIEŻ ŻE W CARISMACH UŻYWANE SĄ DWA RODZAJE IMOBILAISERÓW JEDNE SĄ W CZERWONEJ OBUDOWIE A DRUGIE W SZAREJ A DRUGĄ PESTKĘ MUSIAŁEM KUPIĆ DO KLUCZYKA KOSZT DWÓCH PESTEK TO 250 ZŁOTY I DOROBIENIE KLUCZYKA Z MIEJSCEM NA NOWĄ PESTKE 170 ZŁ I TAKA BYŁA MOJA HISTORIA Z IMOBILAISEREM.POZDRAWIAM.
|
a nie prościej było zamówić kluczyk w aso mitsubishi pewnie by wyszło taniej
jolly69 - 02-10-2009, 18:57
super bizon napisał/a: | DRUGĄ METODĄ JEST WYDŁUBANIE ZE STAREGO KLUCZYKA PESTKI I PRZYKLEJENIE JEJ NA KLEJ WEWNĄTRZ PRZY STACYJCE WTEDY DOROBIĆ NOWY KLUCZYK BEZ IMOBILAISERA I MOŻNA RUSZAĆ W DROGE. |
niesamowite.. może zupełnie wyrzuć kluczyki i zrób sobie odpalanie na przycisk.. po co Ci jakiekolwiek zabezpieczenia...
Piwor - 04-10-2009, 11:50
A ja kluczyki dorabiałem na ulicy Twardej w Warszawie. Za przełożenie transponderów i zrobienie dwóch kluczyków (nie kopii - tylko fabrycznych szlifów) dałem 250 pln. Jeśli ma ktoś potrzebę, to wstawię foto.
loki7777 - 04-10-2009, 12:16
Wstaw:)
ttomek550 - 11-10-2009, 20:51
A ja za kompletny kluczyk (z immo) płaciłem jakieś 120 zł i co lepsze jest on w plastikowej obudowie co zwiększy jego trwałość, bo mając alarm to i tak obydwa orginalne (gumowe) się zużyły a mając klucz bez obudowy nie szło odpalić... :/
super bizon - 12-10-2009, 13:18
Witam. pawelsonx napisał/a: | a nie prościej było zamówić kluczyk w aso mitsubishi pewnie by wyszło taniej | Witam nie wpadło mi to do głowy ponieważ szybko potrzebowałem uruchomić moje auto. pozdro.
[ Dodano: 12-10-2009, 13:23 ]
jolly69 napisał/a: | niesamowite.. może zupełnie wyrzuć kluczyki i zrób sobie odpalanie na przycisk.. po co Ci jakiekolwiek zabezpieczenia... | Witam. Jeżeli przeczytałeś post do końca to zauważ że ja tak nie zrobiłem. . pozdro.
jolly69 - 14-10-2009, 20:48
super bizon napisał/a: | jolly69 napisał/a:
niesamowite.. może zupełnie wyrzuć kluczyki i zrób sobie odpalanie na przycisk.. po co Ci jakiekolwiek zabezpieczenia...
Witam. Jeżeli przeczytałeś post do końca to zauważ że ja tak nie zrobiłem. . pozdro. |
a czy ja napisałem że zrobiłeś ?? uznałem to za Twoją poradę jak sprawę załatwić, więc ja poradziłem Ci w podobny sposób..
Anonymous - 15-10-2009, 20:12
W Manufakturze w Łodzi dorobiłem kluczyk z plastikową obudową. Za nowy grot i przełożenie pestki zapłaciłem 69 zł. Wygląda super i działa bez zarzutu.
loki7777 - 15-10-2009, 20:29
Dobra cena
Werwolf - 18-10-2009, 17:55
A ja dałem kumplowi kawałek tekstolitu, z którego zrobił mi na obrabiarce CNC dwie obudowy. POtem trochę kleju, szlifowania na szlifierce i efekt jak na zdjęciu:
Werwolf
Anonymous - 23-10-2009, 22:22
mam dwa klucze jeden dobry a drugi zmasakrowany
ten dobry ma wade taką że ten plastik jest rzeczywiście lipny i trzeba uwanie otwierać centralke kluczykiem albo zrobić na pilota(osobiście to sie dziwie jak mitsu mogło do takiego auta wypuścić taki szmelc )
drugi -ten zły ....z nim sprawa jest taka że ucho sie urwało i kawałek plastiku ...jednak ma to swoje plusy . Przy okazji wiem w którym miejscu jest immo...
Pytałem w ekspresie o takie rzeczy i w końcu sie dowiedziałem że jest możliwośc dorobienia samego klucza i przełożenia immo ze starego (są gotowe wzory z zaślepką na immo) koszt takiego dorobienia to 70zł około ,jest też możliwośc dorobienia immobilajzera razem z kluczem (jakby sie całkowicie zepsuło klucz org) i takie coś kosztuje około 110zł
Pozdrawiam
repet - 08-11-2009, 16:51
A koledzy nie idzie kupić jakiegoś pilota do którego można by przełożyć kluczyk i immo ?rodzice maja pilot do meganki i z drobna kombinacja ale można by do niego przełożyć grot ze starego kluczyka i bylo by jak znalazł ale nie idzie kupić nigdzie takiego pilota
Nie orientuje się ktoś gdzie by można było kupić taki pilocik żeby przełożyć wszystkie "bebechy" ?
Pozdr
dariolee - 01-12-2009, 21:49
Pestka z immo nie musi mieć styku z grotem ? Wystarczy że będą blisko siebie ?
|
|
|