Carisma - Techniczne - Check engine
Anonymous - 06-03-2009, 21:58
A próbowałeś reset kompa poprzez odłączenie klamry "-" na akumulatorze
Ja zmieniłem nawet kluczyk razem z immobiliserem i nic to nie pomogło. Zresztą pisałem już o tym
Ale nie wiesz jak ten problem usunąć
demeone - 06-03-2009, 23:05
Cichanos, nie wiem do kogo to piszesz ale resety robilem po kazdej takiej awarii a pozniej okazalo sie ze to na nic wiec czekam kiedy tak sie dzieje zapale szluga napije sie kawy i czekam a jak zgasnie to wiem ze moge odpalic
saphire - 07-03-2009, 18:03
Wszelkie "cuda" wynikające z nieodpalaniem lub problemem z komunikacją z ECU to w 99% efekt lewych trefnych dorabianych kluczyków (czyli walniętego w nich chipa z kodem do immobilisera).
Anonymous - 08-03-2009, 11:56
saphire zgodziłbym się z Tobą gdybym miał problem tylko z dorabianym kluczykiem. Problem natomiast u mnie był taki że oryginalny kluczyk też miał taki feler. Po prostu miałem takie same problemy z odpaleniem auta.
Więc to może problem nie kluczyka a samego komputera immobilisera
[ Dodano: 26-03-2009, 18:42 ]
Rozwiązałem sprawę z kontrolką CE i problemem z odpalaniem auta.
Wymieniłem komputer i zgrałem go z pozostałymi czujnikami i akcesoriami auta.
Wszystko gra jak należy
demeone - 27-03-2009, 21:28
Tak wiec bede musial sie rozejrzec za komputerem do mojego.
Przy okazji wymieniales sam czy w warsztacie? Wystarczy tylko podlaczyc nowy?
Anonymous - 05-04-2009, 12:08
Wymieniał mi znajomy elektromechanik w swoim warsztacie.
On tłumaczył że najpierw trzeba zgrać kompa z resztą podzespołów auta - wszystkie czujniki itp.
Olivia - 14-04-2009, 20:39
Od nie dawna mam Carismę.
Od razu zaczeły mi się problemy z kontrolką CE i trudnościami z odpaleniem auta.
Objawy u mnie są takie same jak u kolegi Cichanosa.
Byłam na komputerze. Niestety test nic nie wykazał
Koledzy, jakieś sugestie ?
demeone - 14-04-2009, 20:54
Cichanos I jak masz spokój teraz z ta lampka CE?
Anonymous - 14-04-2009, 21:09
A ku*** nawet mi nie przypominaj kolego !
Wczoraj znowu problem powrócił A przez okres prawie 3 tygodni mialem spokój.
Dzisiaj dałem auto spowrotem do elektromechanika. Problem jest w tym że według tego co jest napisane w manualu kontrolka CE nie wymiguje mi ani jednego błędu.
Sprawdzałem już nawet z elektrykiem immobiliser i kluczyk ale u mnie jest git.
To znaczy że co ... instalowali w tym aucie jakieś skrzaty - dywersanci czy jak ?!
demeone - 14-04-2009, 21:14
Mi za kazdym razem po takim przypadku jak Twój wymruguje błąd 54 czyli definitywnie Immo. Musiałbym pojechać na dobry komputer. Znam kolesi co maja go ale czy sprawdza mi to tak dokładnie to nie jestem pewien. Moze tylko w serwisie Mitsu. Ja takze mam czasami spokój na kilka tygodni. Widze ze wiele osób sie boryka z tym samym problemem.
Ale dziwne jest to ze po tym nie zostaje Ci żaden błąd.
Anonymous - 14-04-2009, 21:29
Ale powiem Ci jeden myk.
Przedwczoraj byłem na stacji paliw. Po zatankowaniu paliwka postanowiłem pójść do kasy i zapłacić. Więc z racji braku działającego pilota do zamka zamykam auto ręcznie. I tu myk Popękała mi obudowa od oryginalnego kluczyka. Powstały takie roztępy jak na grubych kobiecych udach. Po zapłaceniu haraczu na stacji wracam do autka przekręcam na zapłon i co ... CE znów się zapala. Czlowieku, myślałem że mnie tam zaraz strzeli ! Przez chwilę miałem uczucie jakbym wyszedł z siebie i usiadł obok. Dzisiaj rano jak wychodziłem biegać też probowałem się pobawić. 10 razy kręciłem i za każdym razem mogłem odpalić. Dopiero jak pojechalem do elektryka na jego posesji miałem problem z CE.
Sprawdzałem tą metodą mrugową i dupa, zero, nic. Jakichkolwiek błędów.
Ale Twój problem jest związany z kluczykiem czy z samym modułem sterowania immobiliserem ?
demeone - 14-04-2009, 21:35
Cytat: | Powstały takie roztępy jak na grubych kobiecych udach |
U mnie to nie wiem czy problem jest związany z kluczykiem czy z samym modułem sterowania immobiliserem bo nie wiem jak do tego dojsc z racji tego ze:
- nie wiem czy mam oryginalny kluczyk. Jak ktos wie po czym poznac to prosze mi powiedziec.
- po drugie mam tylko jeden.
Jak bede mial drugi kluczyk to wtedy bede sie bawil w sprawdzanie
Anonymous - 14-04-2009, 21:51
Te roztępy oczywiście mam o wiele mniejsze na tym kluczyku
Ja mam na swoim którego uważam za orginał napis : Mitsubishi. Też mam jeden a drugi dorabiany.
demeone - 14-04-2009, 21:53
Ja tez mam napis Mitsubishi a na blaszce Huf_ (chyba ostatnia literka sie wytarła)
Anonymous - 15-04-2009, 19:45
Więc jest nas co najmniej dwóch
Ale dalej nasze problemy nie są rozwiązane ...
|
|
|