Nasze Miśki - Żaba ma nowego właściciela
docencik87 - 21-01-2009, 15:59
Co jak co, ale w ogłoszeniu nie napisałeś, że coś z samochodem jest nie halo.
Szczerze, tak się nie robi...bynajmniej mi takie coś nie odpowiada. Niektórzy mogą przyjechać ładnych parę set kilometrów by go zobaczyć...i co...
rosomak1983 - 21-01-2009, 18:39
Pszwar12 nieładnie tak. Jesli chodzi o forum to nagłosnie sprawe zeby nikt od nas sie nie naciał... Przykro mi ze tak sie stało tym bardziej ze inwestowałes w auto i to niemało.... ale to jest zwykłe oszustwo i my na forum nie akceptujemy czegos takiego.A jak ktos przyjedzie z daleka to ze to kulturalnie ujme zdenerwuje i mozesz dostac po zebach.Ja osobiscie ze to kulturalnie wyraze bym sie mocno zdenerwował. Dodam cała aukcje do tematu Huberta ,,to auto to pułapka" oraz w dziele chce sprzedac colta. Tylko pomyslec ze namawiałem tate na kupno zaby
wojtas20 - 21-01-2009, 18:42
http://forum.mitsumaniaki...=31798&start=15 -> tutaj pisze że zmienił zdanie i nie sprzedaje jednak
rosomak1983 - 21-01-2009, 18:48
skoro tam to edytuje posta i radze kupic nowy silnik 1.3 Tak bym osobiscie zrobił... Ostrzezenia i tak zamieszcze na wszelki wypadek...
mkm - 21-01-2009, 21:33
rosomak1983 napisał/a: | Pszwar12 nieładnie tak. Jesli chodzi o forum to nagłosnie sprawe zeby nikt od nas sie nie naciał... |
rosomak1983 od nas sie nikt nie „natnie” bo problem Pszwar12 sygnalizowal chyba w dwoch tematach...
Poki co to on sie „nacial”... I to tez nie mozna powiedziec, ze sie „nacial”. Takie rzeczy w starych autach sie niestety zdarzaja. Zobacz co w Zabie robil gregorbu , zobacz co zrobil nowy wlasciciel. Widac Zabie malo...
Nie jestes w stanie zagwarantowac ile kilometrow po remoncie auto przejedzie, ani co sypnie sie w nastepnej kolejnosci jak auto ma juz 14 lat...
Pszwar12 nie poddawaj sie i ratuj Zabe.
rosomak1983 - 22-01-2009, 01:39
mkm, wszystko rozumiem bo tak naprawde niewiadomo jaki zaba ma przebieg... i nie oszukujmy sie nie jest za szczesliwym autem. Takie rzeczy dzieja sie w 14 letnich autach ale nie coltach...
Szkoda pszwara... pewnie sie zraził do mitsubishi... ale na tym polega odpowiedzialne zycie ze bierzemy odpowiedzialnosc za swoje decyzje... moze rzeczywiscie pszwar zagotował silnik itp etc. Niewiadomo...
W kazdym badz razie w zwiazku z ogłoszniem na allegro czuje sie zobowiazany poniformowac w odpowiednim dziale o tym. Po co? Zeby kolejna osoba nie zraziła sie do Trzech Diamentów!!!
Co do coltów i lancerów oczywiscie to elita japońskiej motoryzacji tamtych lat.
Znamy wiele przypadków (osobiscie mój kolega jezdzi 2 lata przebieg 260000 bez dołozenia złotówki na naprawy tylko czesci ekspoloatacyjne olej klocki) ze przy przebiegach 250 tys jezdza bezawaryjnie!!! Dlatego pszwar musisz sie zastanowic obejrzec zabe pod róznym kontem zawieszenia blachy itp itd czy nie bedzie z tym problemu. Nie oszukujmy sie zaba jest egzemplarzem mocno wymęczonym i tylko heroiczna walka i zapał gregobru sprawiły ze teraz jezdzi i stała sie legenda forum... Pszwar do Ciebie nalezy decyzja... nie gniewaj sie albo jak chcesz to sie gniewaj....JA nie mam nic do Ciebie...
Ale dopuki mam mozliwosc pisania tu to ktos kto zaglada tu w poszukiwaniu auta dla siebie (tak jak ja kiedys) nie nadzieje sie na taka niespodzianke. mkm napisał/a: | Nie jestes w stanie zagwarantowac ile kilometrow po remoncie auto przejedzie |
mkm napisał/a: | Pszwar12 nie poddawaj sie i ratuj Zabe. |
kazdy trzyma kciuki zeby zaba nadal jezdziła...tylko jak sam napisałes nie wiadomo czy warto w nia inwestowac.... bo nic nie wiadomo.Moim zdanie ale sie nie znam 2 remonty generalne to za duzo na jeden silnik... Za 500 zł spokojnie kupi 1.3 zrobic ewentualnie lekki remont i jezdzic. Niech mnie ktos sprostuje jesli gadam głupoty ale taki jest mój pomysł.
Bartek - 22-01-2009, 08:22
rosomak1983 napisał/a: | Nie oszukujmy sie zaba jest egzemplarzem mocno wymęczonym i tylko heroiczna walka i zapał gregobru sprawiły ze teraz jezdzi i stała sie legenda forum |
Szczerze powiem widzę to zupełnie inaczej - znam Grzesia i ex-jego Żabę (i to ładnych parę lat ). Co do wymęczenia to wg mnie zdecydowanie za dużo powiedziane - przed Grzesiem jeździł nim niestety "starszy pan" (wg sprzedającego ) - ale prawdą jest, że "starszy pan" był to młody szczyl, po którym zostało wiele do zrobienia w autku - pozbycie się tjuningów i doprowadzenie auta do stanu używalności.... Grzesia podejście do Żaby było i jest bardzo emocjonalne, dlatego chciał ją doprowadzić mechanicznie do perfekcji, stąd decyzja o remoncie. Po otwarciu silnika wyszło, że nie jest tak źle - zrobienia wymagała góra - wyrąbane prowadnice wydechowe, zużyte zawory - przy tej okazji wymieniliśmy pierścionki, mimo zamków na granicy tolerancji fabrycznej. Blok, panewki, tłoki nie wykazywały zużycia ani śladów kataklizmów - a czym najlepiej świadczy eksploatacja po remoncie - brak zużycia oleju, książkowy skład spalin, fabryczne osiągi....
rosomak1983 - 22-01-2009, 08:41
Bartek, ty znasz ja osobiscie doradz wiec własciccielowi remont czy swap innego 1.3? Da sie sprawdzic stan silnika kupowanego?
Bartek - 22-01-2009, 09:10
Ciężko powiedzieć - trzeba otworzyć i ocenić straty....
A stan silnika kupowanego ocenić można na 2 sposoby:
- zamontować, przejechać 2000 km i w miarę wiadomo co on wart
- rozłożyć na śrubki, pomierzyć wszystko, wymienić to co odbiega od wymiarów fabrycznych, złożyć na nowych uszczelnieniach
Hugo - 22-01-2009, 17:09
Bartek napisał/a: | zrobienia wymagała góra - wyrąbane prowadnice wydechowe, zużyte zawory - przy tej okazji wymieniliśmy pierścionki, mimo zamków na granicy tolerancji fabrycznej. Blok, panewki, tłoki nie wykazywały zużycia ani śladów kataklizmów - a czym najlepiej świadczy eksploatacja po remoncie - brak zużycia oleju, książkowy skład spalin, fabryczne osiągi.... | To nawet nie jest remont.
pszwar12 - 23-01-2009, 20:43
docencik87 napisał/a: | Co jak co, ale w ogłoszeniu nie napisałeś, że coś z samochodem jest nie halo.
Szczerze, tak się nie robi...bynajmniej mi takie coś nie odpowiada. Niektórzy mogą przyjechać ładnych parę set kilometrów by go zobaczyć...i co... |
chodzilo mi oto ze sprzedam ja jak bedzie zrobiona pare osób dzwonilo i im mowilem i ze jestem w trakcie robienia żaby
rosomak1983 napisał/a: | Pszwar12 nieładnie tak. Jesli chodzi o forum to nagłosnie sprawe zeby nikt od nas sie nie naciał... Przykro mi ze tak sie stało tym bardziej ze inwestowałes w auto i to niemało.... ale to jest zwykłe oszustwo i my na forum nie akceptujemy czegos takiego.A jak ktos przyjedzie z daleka to ze to kulturalnie ujme zdenerwuje i mozesz dostac po zebach.Ja osobiscie ze to kulturalnie wyraze bym sie mocno zdenerwował. Dodam cała aukcje do tematu Huberta ,,to auto to pułapka" oraz w dziele chce sprzedac colta. Tylko pomyslec ze namawiałem tate na kupno zaby |
sluchaj tak juz pisalem wczesniej jak ktos dzwonil to mowilem co jest ze sprzedam mu jak juz go zrobie wiec jesli bedzie zainteresowany to zapraszam wtedy do obejrzenia tak mowilem przez telefon wiem jednak że popelnilem błąd i za to przepraszam
rosomak1983 - 24-01-2009, 21:42
pszwar12, czyli jak to jest jesli mozna wiedziec ? Chcesz zrobic żabe i sprzedac?
Hubeeert - 24-01-2009, 22:03
rosomak1983, zakończ swoją zdecydowanie nadmierną aktywność.
pszwar12 - 25-01-2009, 16:23
rosomak1983 napisał/a: | pszwar12, czyli jak to jest jesli mozna wiedziec ? Chcesz zrobic żabe i sprzedac? | chce ja zrobic i nie sprzedaje jej na zlocie sam ja zobaczysz
pszwar12 - 13-02-2009, 15:39
wczoraj odebralem zabę od mechanika
przyczyną byly pierścienie
wymieniłem
pierścienie firmy TP - 180 zl
komplet uszczelek e lring 480 zl
pasek rozrzadu z rolką contitech i pompa wody-250 zl
uszczelniacze nowe zawory popychacze szilf nowe tłoki(na2 były tzw miśki) 700zl
pasek rozrzadu i klimatyzacji -28 zl
przeguby nkn 130 zl
poduszki silnika 262 zł
nowe tarcze brembo i klocki 210 zl
olej i filtr 120zl
robocizna mechanika -600zl
tak wiec troche mnie pociągneło po kieszeni 2400 i mam nadzieje że to koniec wydatków na naprawy
a tak na marginesie slyszalem ze do miśków można wgrac program v tek 92/2000 czy to jest prawda co o tym sądzicie ??? dziekuje wszystkim za pomoc
|
|
|