Carisma - Techniczne - Lampy
Moomin - 03-01-2009, 21:13
Jaro1974 napisał/a: | Ja miałem w seacie reflektor firmy depo nowy ze sklepu zakupiony i nie wiem albo pech albo tak zwalony był że nie można było za żadne skarby ustawić świateł. I prawie się z tym pogodziłem ale pewnego dnia kumpel sprowadził na handel takiego samego seata i zamieniłem ów nowy reflektor depo na używany oryginał i jakby ręką odjął wszystko wróciło do normy z przed wymiany. Dlatego ja nie kupię już żadnego reflektora firmy depo . |
Czytałem test reflektorów w którejś z naszych gazet motoryzacyjnych. Właśnie to Depo było bardzo zjechane - kłopoty z ustawieniem świateł, nietrzymanie wymiarów itp. Jaka cena taka jakość. Ja tam bym wolał kupić używkę oryginał.
mitring - 04-01-2009, 18:27
kris80 napisał/a: | Chłopaki ja mam takie pytanie. Mianowicie chodzi mi o to czy da się jakoś pomalowace odbłyśniki w lampach bo mi z nich ta tak jakby chromowana warstwa schodzi. Mozna to jakoś naprawić czy trzeba wymienic całe lampy albo moze da sie tylko te odbłysniki czy jak to sie tam nazywa |
Da się i to będzie taniej
Kolega regenerował tak halogeny do Saab'a (pozdrawiam tu Kamila )
inny zaś normalne ampy i wyszło dużo taniej
Zakład Metalizacji Próżniowej WAL-MAR
Gdańsk, Kartuska 135c tel. 303-31-41, 501-790-574
phixius - 05-01-2009, 07:34
Ja na Depo tez narzekac nie mogę. Wymieniałem obie lampy ze względu własnie na to że słbiuteńko swieciły nawet na Philips ExtraPower. Lampy kupiłem poprzez alledrogo za 145 zł sztuka. Żadnych problemów z ustawieniem.
A kupować uzywki? Chyba tylko pod warunkiem że się je zregeneruje, ale nie wiem jaki koszt...
mitring - 16-01-2009, 11:54
Cytat: | Ja na Depo tez narzekac nie mogę. Wymieniałem obie lampy ze względu własnie na to że słbiuteńko swieciły nawet na Philips ExtraPower. Lampy kupiłem poprzez alledrogo za 145 zł sztuka. Żadnych problemów z ustawieniem. |
Kolego powiedz, czy po wymianie są różnice w oświetleniu drogi w porównaniu z org. lampami miśka ?
Kolejne pytanie.
Osramy się osra...y i musiałem kupić nowe ... kupiłem Philips BlueVision 93zł ehh zdzierstwo
Pytanie co do tych mega postojówek co są w komplecie. Jako, że nie pasują do miśka mogę je postawić sobie na półce pytanie czy ktoś używał tych postojówek i jak one wyglądają z daleka? Gra warta świeczki ? Pomijając fakt, niebieskich postojówek , choć niby producent zapewnia, że nie świecą na niebiesko i są zgodne (homologowane).
phixius - 16-01-2009, 13:28
Różnica w oswietleniu drogi kolosalna po wymianie lamp.
Do tego mam Philips Xtra Power +80. Rewelacja.
Blue Vision miałem poprzednio i ładne światełko dają, ale na pewno go mniej.
Co do postojówek Blue Philipsa, to faktycznie świecą na biało nie na niebiesko, nawet w podświetleniu licznika je zastosowałem.
A swoją drogą 93 to faktycznie zdzierstwo.
Student - 16-01-2009, 14:03
Jak się ma kasę to się nie kupuje żadnych używek.
Regeneracja lamp to jakaś pomyłka, kiepsko świeca bo odbłyśnik nie jest taki sam, ponadto występują problemy z parowaniem no i reklamacjami na wykonaną usługę.
Myślę że DEPO będzie lepsze od używek.
Moomin - 16-01-2009, 14:05
Student napisał/a: | Jak się ma kasę to się nie kupuje żadnych używek.
Regeneracja lamp to jakaś pomyłka, kiepsko świeca bo odbłyśnik nie jest taki sam, ponadto występują problemy z parowaniem no i reklamacjami na wykonaną usługę.
Myślę że DEPO będzie lepsze od używek. |
Nie byłbym taki pewien. Kiedyś kupiłem zamienniki do Civica, co prawda tylne, ale co to za różnica. Wykonanie, spasowanie gorsze i parowały. Jak się znajdzie używkę w dobrym stanie to na pewno będzie lepsza od tanich zamienników, które pewnie w Chinach są robione.
Student - 16-01-2009, 14:20
Z tym się zgadzam ale: do Cari po lifcie praktycznie możesz kupić lampy które mają 5 lat i 60-100tyś. przebiegu, natomiast do przedliftowej: 10lat i ok.200tyś a to już trochę daje do myślenia
phixius - 16-01-2009, 14:21
Tylko nie bierzesz chyba pod uwagę tego że po 10 latach każdy orginał ma juz niestety zmatowiałe odbłyśniki i brak dobrego światła niestety.
Moomin - 16-01-2009, 14:32
phixius napisał/a: | Tylko nie bierzesz chyba pod uwagę tego że po 10 latach każdy orginał ma juz niestety zmatowiałe odbłyśniki i brak dobrego światła niestety. |
No to prawda. Mówiłem raczej o modelu po lifcie.
seba3020 - 11-11-2011, 19:20
No to wreszcie można dopasowac te lampy z innego modelu czy nie?A jakby do lampy założył takie coś?
http://www.xenonowe.pl/in...U=oferta&id=130 to policja też by się czepiała?
[ Dodano: 11-11-2011, 19:55 ]
A od Audi A3 pasowały by cz też nie? Mam już dośc takich słabych świateł i dlatego tak kombinuje co zrobic
[ Dodano: 11-11-2011, 19:56 ]
http://moto.allegro.pl/la...1876433768.html
|
|
|