To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Lampy

Moomin - 03-01-2009, 21:13

Jaro1974 napisał/a:
Ja miałem w seacie reflektor firmy depo nowy ze sklepu zakupiony i nie wiem albo pech albo tak zwalony był że nie można było za żadne skarby ustawić świateł. I prawie się z tym pogodziłem ale pewnego dnia kumpel sprowadził na handel takiego samego seata i zamieniłem ów nowy reflektor depo na używany oryginał i jakby ręką odjął wszystko wróciło do normy z przed wymiany. Dlatego ja nie kupię już żadnego reflektora firmy depo .

Czytałem test reflektorów w którejś z naszych gazet motoryzacyjnych. Właśnie to Depo było bardzo zjechane - kłopoty z ustawieniem świateł, nietrzymanie wymiarów itp. Jaka cena taka jakość. Ja tam bym wolał kupić używkę oryginał.

mitring - 04-01-2009, 18:27

kris80 napisał/a:
Chłopaki ja mam takie pytanie. Mianowicie chodzi mi o to czy da się jakoś pomalowace odbłyśniki w lampach bo mi z nich ta tak jakby chromowana warstwa schodzi. Mozna to jakoś naprawić czy trzeba wymienic całe lampy albo moze da sie tylko te odbłysniki czy jak to sie tam nazywa :)

Da się i to będzie taniej ;)
Kolega regenerował tak halogeny do Saab'a (pozdrawiam tu Kamila ;) )
inny zaś normalne ampy i wyszło dużo taniej :)

Zakład Metalizacji Próżniowej WAL-MAR
Gdańsk, Kartuska 135c tel. 303-31-41, 501-790-574

phixius - 05-01-2009, 07:34

Ja na Depo tez narzekac nie mogę. Wymieniałem obie lampy ze względu własnie na to że słbiuteńko swieciły nawet na Philips ExtraPower. Lampy kupiłem poprzez alledrogo za 145 zł sztuka. Żadnych problemów z ustawieniem.
A kupować uzywki? Chyba tylko pod warunkiem że się je zregeneruje, ale nie wiem jaki koszt...

mitring - 16-01-2009, 11:54

Cytat:
Ja na Depo tez narzekac nie mogę. Wymieniałem obie lampy ze względu własnie na to że słbiuteńko swieciły nawet na Philips ExtraPower. Lampy kupiłem poprzez alledrogo za 145 zł sztuka. Żadnych problemów z ustawieniem.

Kolego powiedz, czy po wymianie są różnice w oświetleniu drogi w porównaniu z org. lampami miśka ?

Kolejne pytanie. :badgrin:
Osramy się osra...y i musiałem kupić nowe ... kupiłem Philips BlueVision 93zł ehh zdzierstwo :ANAL:
Pytanie co do tych mega postojówek co są w komplecie. Jako, że nie pasują do miśka mogę je postawić sobie na półce :P pytanie czy ktoś używał tych postojówek i jak one wyglądają z daleka? Gra warta świeczki ? Pomijając fakt, niebieskich postojówek ;) , choć niby producent zapewnia, że nie świecą na niebiesko i są zgodne (homologowane). :?:

phixius - 16-01-2009, 13:28

Różnica w oswietleniu drogi kolosalna po wymianie lamp.
Do tego mam Philips Xtra Power +80. Rewelacja.
Blue Vision miałem poprzednio i ładne światełko dają, ale na pewno go mniej.
Co do postojówek Blue Philipsa, to faktycznie świecą na biało nie na niebiesko, nawet w podświetleniu licznika je zastosowałem.
A swoją drogą 93 to faktycznie zdzierstwo.

Student - 16-01-2009, 14:03

Jak się ma kasę to się nie kupuje żadnych używek.
Regeneracja lamp to jakaś pomyłka, kiepsko świeca bo odbłyśnik nie jest taki sam, ponadto występują problemy z parowaniem no i reklamacjami na wykonaną usługę.

Myślę że DEPO będzie lepsze od używek.

Moomin - 16-01-2009, 14:05

Student napisał/a:
Jak się ma kasę to się nie kupuje żadnych używek.
Regeneracja lamp to jakaś pomyłka, kiepsko świeca bo odbłyśnik nie jest taki sam, ponadto występują problemy z parowaniem no i reklamacjami na wykonaną usługę.

Myślę że DEPO będzie lepsze od używek.

Nie byłbym taki pewien. Kiedyś kupiłem zamienniki do Civica, co prawda tylne, ale co to za różnica. Wykonanie, spasowanie gorsze i parowały. Jak się znajdzie używkę w dobrym stanie to na pewno będzie lepsza od tanich zamienników, które pewnie w Chinach są robione.

Student - 16-01-2009, 14:20

Z tym się zgadzam ale: do Cari po lifcie praktycznie możesz kupić lampy które mają 5 lat i 60-100tyś. przebiegu, natomiast do przedliftowej: 10lat i ok.200tyś a to już trochę daje do myślenia :cry:
phixius - 16-01-2009, 14:21

Tylko nie bierzesz chyba pod uwagę tego że po 10 latach każdy orginał ma juz niestety zmatowiałe odbłyśniki i brak dobrego światła niestety.
Moomin - 16-01-2009, 14:32

phixius napisał/a:
Tylko nie bierzesz chyba pod uwagę tego że po 10 latach każdy orginał ma juz niestety zmatowiałe odbłyśniki i brak dobrego światła niestety.

No to prawda. Mówiłem raczej o modelu po lifcie.

seba3020 - 11-11-2011, 19:20

No to wreszcie można dopasowac te lampy z innego modelu czy nie?A jakby do lampy założył takie coś?
http://www.xenonowe.pl/in...U=oferta&id=130 to policja też by się czepiała?

[ Dodano: 11-11-2011, 19:55 ]
A od Audi A3 pasowały by cz też nie? Mam już dośc takich słabych świateł i dlatego tak kombinuje co zrobic :D

[ Dodano: 11-11-2011, 19:56 ]
http://moto.allegro.pl/la...1876433768.html