To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana wycieraczek, na jakie w galancie, wycieraczki

Owczar - 06-11-2008, 10:01

Kupiłem wczoraj jedną sztukę do swojego rekina. Niestety od strony pasażera nie mieli rozmiaru. Jest niby ok i zbiera rewelacyjnie, ale zostawia taki wąski pasek na szybie... Widać że nie styka dobrze w tym miejscu :/
Voltron - 06-11-2008, 10:06

Ja wczoraj kupiłem wycieraczki ALCA z grafitem po 11 zł za sztukę, bardzo ładnie zbierają zobaczymy tylko jak długo pożyją.
Anonymous - 06-11-2008, 15:38

Również polecam MOTGUM. Na allegro do kupienia komplet za 30 zł. Ja kupiłem już 4 komplety tych wycieraczek- zamontowane są też w aucie żony i na prawdę sprawują się bdb. Wcześniej kupowałem valeo i o ile pierwszy komplet się sprawdził (jakieś 5 lat temu) to później bieda - wytrzymywały ok pół roku. Pozdrawiam
Owczar - 07-11-2008, 09:52

Napisałem do motgum w sprawie tej wycieraczki. Byłem pewien, że nawet nie odpowiedzą. A tu wczoraj wieczorem telefon w tej sprawie. Wypytali na czym polega problem itd. Powiedzieli, że jeśli w najbliższym czasie nic się nie zmieni, to przyślą mi nową, a tą żebym im odesłał, bo chcą sprawdzić w czym tkwi problem, aby wyeliminować takie problemy na przyszłość ;) To się nazywa solidna firma, której zależy na satysfakcji klientów, a co cieszy, to że polska :)
Anonymous - 07-11-2008, 11:35

No pieknie. I to mi sie podoba. Full Service.

[ Dodano: 14-11-2008, 22:04 ]
Wlasnie zainstalowalem sobie plaskie piora Motgum w wymiarach fabrycznych 45cm i 48cm. Poprzednie Bosche byly w jakies gigantyczne 56cm, 52cm i starsznie mazaly szybe. Po wymienie... niestety to samo. Byc moze szyba ma gdzies ryse bo zamazaniasa w tych samych miejscach co przy poprzednim zestawie... Nie mam juz pomyslow.

Anonymous - 19-12-2008, 11:24

przemaz1, U mnie te marketowe, dopiero teraz zaczęły mazać. a robią to mniej więcej w połowie wysokości szyby, w miejscu gdzie prawa kończy swój bieg, a lewa zagarnia to co tamta zostawiła.....Dodam tylko że przy całkowicie zalanej wodą szybie lewa w tym miejscu zbiera idealnie, ale na powrocie zostawia smugę.....
Owczar - 19-12-2008, 11:45

Forest_Taft proponuję ustawić kąt pochylenia wycieraczki do szyby. U mnie było to samo, po zakupie ten motgum nie zbierał, ale pomanipulowałem ramieniem wycieraczki i jest ok. Wyginałem tak aby ustawić optymalny kąt. Możesz popróbować np zdejmując wycieraczkę i przesuwając ją ręką.
Anonymous - 19-12-2008, 17:58

od kilku dni mam aero za 10.99 (60cm) i smiga rewelacyjnie jak na te cene zobaczymy jak dlugo :biggrin:
Anonymous - 19-12-2008, 20:12

A jakich rozmiarow wycieraczek uzywacie, L 560, P 450 ?
Serek - 19-12-2008, 20:20

W E3x L510 P480 pasuje.
Anonymous - 20-12-2008, 03:29

axg napisał/a:
L 560, P 450 ?

L max 600mm P max 450 mm

brodzky - 20-12-2008, 14:58

Najlepsze wycieraczki jakie w zyciu kupilem to... firmowe TESCO :shock:
Zalozylem w Galancie na tylna szybe i bylem w szoku. Zaryzykowalem wiec 12 zl na komplet na przod i byly tak rewelacyjne, ze TŻ dostala do Punto i do Colta tez komplecik. W malych autkach caly czas idealnie wycieraja. W Galu jak na zlosc po jakims czasie na wysokosci oczu jest maza. Ale jak bede zmienial to tez na TESCO. Probowalem tez jakies plaskie piora po 30zl sztuka i sorry ale sa bez szans.

Nie wyglada to troche na post sponsorowany? :/

Anonymous - 20-12-2008, 16:05

Forest_Taft napisał/a:
przemaz1, U mnie te marketowe, dopiero teraz zaczęły mazać. a robią to mniej więcej w połowie wysokości szyby, w miejscu gdzie prawa kończy swój bieg, a lewa zagarnia to co tamta zostawiła.....Dodam tylko że przy całkowicie zalanej wodą szybie lewa w tym miejscu zbiera idealnie, ale na powrocie zostawia smugę.....

Dokladnie to samo jest u mnie, musze pomanipulowac jak napisal Owczar bo ostatnie dwa dni non-stop prawie na wycieraczkach jazda byla.

yam1530 - 22-12-2008, 07:12

Niedawno kupiłem komplecik firmy "halfords" w sklepie halfords :)dedykowany do galanta 22" oraz 18" jak na tydzień użytkowani jest bdb Cena 20zł
miszkin - 22-12-2008, 09:16

brodzky napisał/a:
Najlepsze wycieraczki jakie w zyciu kupilem to... firmowe TESCO :shock:
Zalozylem w Galancie na tylna szybe i bylem w szoku. Zaryzykowalem wiec 12 zl na komplet na przod i byly tak rewelacyjne, ze TŻ dostala do Punto i do Colta tez komplecik. W malych autkach caly czas idealnie wycieraja. W Galu jak na zlosc po jakims czasie na wysokosci oczu jest maza. Ale jak bede zmienial to tez na TESCO. Probowalem tez jakies plaskie piora po 30zl sztuka i sorry ale sa bez szans.

Nie wyglada to troche na post sponsorowany? :/

Ostatnio kupiłem w Auchan - najtańsze 560/480 jakie były. Nawet nie były spod marki własnej Auchan, tylko firma Ździchu i Synowie, albo jakoś tak ;) Używam od września, dałem za nie chyba 8 czy 9 złotych - bez porównania do wycieraczek z brandem Norauto.
Szyba czysta, nic nie skrzypi, słychać tylko napęd wycieraczek :)