To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - różnice między outlanderem USA i EUR

GrzesiekJozefow - 08-02-2009, 08:36

Hiszpan napisał/a:
To jest chyba wyposażenie dodatkowe :roll:
Ja, dla przykładu, mam taką listwę chromoniklową (czy cuś), ale to było jako wyposażenie dodatkowe :?
Oczywiście, za dodatkową - wcale nie małą dopłatą :doubt:

Rzeczywiście, oglądałem zdjęcia innych amerykańskich Outków i też tej listwy nie mają. No proszę jak nie świadomie trafiłem wypasioną wersję. :mrgreen: :wink:

Dario_W - 23-03-2009, 21:37

Panowie, czy poza tymi wizualnymi różnicami konstrukcyjnie auta z USA i EU nie różnią się? Pytam o zawiesznie itp.

druga rzecz, jak jest z serwisem, czy poradzi sobie z silnikiem 3.0 i częściami i obsługą tej jednostki?

ktoś ma jakieś info na ten temat?

zalesik - 23-06-2009, 17:40

Zatrzymałem się wczoraj wieczorem na światłach obok OutkaII i spostrzegłem , że podświetlenie zegarów jest całkiem inne niż u mnie. Zdjęcia nie zrobiłem , zresztą przez szybę i tak nie było by nic widać , ale trochę mnie to zdziwiło. Jakie macie w swoich outkach?
U mnie jest takie

KowaliK - 23-06-2009, 17:51

W europejczykach jest tak:

Hiszpan - 24-06-2009, 00:08

zalesik, pomijając talent Bartosza do robienia fotek to Twój jest gorszy, bo "idzie" tylko do 220, a Jego do 240 ;) hehe

A na serio to teraz mógłbym mieć takie jak Twoje, bo moje mi już tak jakoś ... spowszedniały...

zalesik - 24-06-2009, 16:25

Zdjęcie robiłem komórką, ale wymieniłem już na lepsze.
Rzeczywiście, mój jest "wolniejszy"... :mrgreen:

Dario_W - 27-07-2009, 11:39

Kurczaki, nikt mi nie odpowiedział, czy są różnice konstrukcyjne w zawieszeniu pomiędzy tym z USA i na EU.

Panowie podrzućcie info w jakiej cenie można takiego amerykańca kupić. Jeśli nie na forum to na prv. Proszę

wysmok - 15-02-2010, 12:15

To ja odświeżę trochę temat, bo w sobotę stałem się posiadaczem OII z USA 3.0 w benzynie.
Liczniki mam takie same jak europejskie wersje (oczywiście oprócz skali w milach), natomiast mam jedną, zasadniczą różnicę w zawieszeniu. Okazało się, że na USA Mitsubishi robi wersję 2WD... No i taka mi się właśnie trafiła. Także mam niemal unikatową w PL (co nie oznacza tym razem, że lepszą...) wersję OII.

mitsu00 - 16-02-2010, 09:54

Od MY2010 oferowana też jest wersja 2WD i w Europie chyba z silnikiem 2.0 benzyna.

Pozdr.

sibkods - 17-02-2010, 17:21

Najniższa wersje czyli Invite maja tylko 2WD
MariuszSz - 17-02-2010, 20:53

no cóż według mnie od początku na rynku europejskim, równiez w Polsce były dostępne modele 2WD. Na pewno były takie z silnikiem benzynowym 2.4. Na rynku amerykańskim sa zarówno wersje 2WD jak równiez AWC oraz od roku modelowego 2010 wersja GT z S-AWC
faldek - 22-03-2010, 21:41

Witam. Nie jestes jedyny który posiada wersję OII bez napędu 4x4. Ja posiadam takie autko od ponad roku i mimo że mieszkam na stromym podjezdzie to bez problemu wdrapuję się do domu nawet przy bardzo nasnieżonej drodze. Ogólnie autko jest super.Faldek
rezon - 23-03-2010, 11:09

faldek napisał/a:
Ja posiadam takie autko od ponad roku i mimo że mieszkam na stromym podjezdzie to bez problemu wdrapuję się do domu nawet przy bardzo nasnieżonej drodze
co nie przeszkadzało mojej znajomej, która uwielbia tryb 2WD nawet zimą bo oszczędniej :shock: poddać się przy wjeżdżaniu tyłem na zaśnieżony dość wysoki krawężnik przed moim domem. Jak zasugerowałem, aby przekręciła pokrętełko koło drążka zmiany biegów na środek, bez problemu wjechała za pierwszym razem.
pablo_escobar - 18-04-2010, 19:00

Wersja 3.0l 4x4 ma utwardzone zawieszenie względem europejskiej - sprawdzone empirycznie. Pewnie to przez różnicę mocy..

Po za tym z perspektywy półtora roku powiem, że rewelacyjna jest ta dwusprżęgłowa skrzynia SST z Evo w wersji ze stanów..Jest bardzo szybka, zwłaszcza w manualu..

GrzesiekJozefow - 19-04-2010, 09:20

pablo_escobar napisał/a:
rewelacyjna jest ta dwusprżęgłowa skrzynia SST z Evo w wersji ze stanów..
:shock:

Przepraszam bardzo, ale o czym Kolega pisze :?: