To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] KOŁA Jakie opony???

Anonymous - 05-10-2009, 21:28
Temat postu: Opony zimowe
Nie ubłagalnie zbliża się sezon zimowy i przymierzam się do kupienia opon zimowych. Byłem już zdecydowany na GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ 86 T ale gość w sklepie zdecydowanie mi je odradził twierdząc, że w takim aucie jak mój MISIU będą się źle ścierały na tylnej osi (opowiedział jak klient zamontował je do Skody SuperB i były do wywalenia po jednym sezonie!!!na tylnej osi). Jednocześnie polecił mi MICHELIN ALPIN A3. Co o tym sądzicie? Jakie opony zimowe polecacie do MSS?
mirekW - 04-04-2010, 18:48

WITAM
Planuje zakup nowych oponek na sezon letni i mam jedna propozycje ze wzgledu na cene
BARUM BRAVURIS 2-mam pytanko czy ktos na takich jezdzi i jakie sa w uzytkowaniu.Bardzo prosze o porade

pozdrowienia
mirek

Anonymous - 13-04-2010, 12:38

ja jeździłem - nie polecam - miałem barum bravuris - ale bez tej 2 - może się coś zmieniło (widzę inny bieżnik) - miałem dokładnie z takim bieżnikiem

http://opony.motoskansen....10699,5,i2.html

na wodzie to było istne lodowisko - moi dwaj znajomi też mieli te opony i mówili to samo

kupiłem takie
http://opony.motoskansen....28267,5,i2.html

jaki masz rozmiar felgi??

xjacobs - 13-04-2010, 13:59

bazkomp napisał/a:

kupiłem takie
http://opony.motoskansen....28267,5,i2.html

rowniez na nich jezdze, ogolnie jestem zadowolony, tylko ze ostatnio jechałem po takim hmm... niewyjezdzonym asfalcie - wystające kamyczki itd... jadąc 90-tką w 4 osoby dość mocno huczało... na szczescie na "normalnym" wsio wrocilo do normy ;)
pablo eldiablo - 13-04-2010, 16:30

Ja od 15-20k km jeżdżę na Michelinach energy saver - jestem mega zadowolony. Szczególnie plusują na mokrym. Polecam, zwłaszcza że cenowo nie powalają z nóg, ja kupiłem za ok. 200PLN/szt.
przemir - 14-04-2010, 00:03

hehe - czytalem kiedys topik o pizzeriach w piasecznie i tak jeden zachwala ta drugi mowi ze fuj i zachwala inna - tak samo jest w takich topikach

mialem fuldy caraty /co to za rozmiar 165?? to tylko przyklad?/ - bardzo fajne oponki taki zloty srodek nie da sie na nie powiedziec zlego slowa ale nie zachwycaja
micheliny energy dla mnie tragedia na mokrym bo na suchym to wiekszosc opon daje rade - uniroyal rainsport na mokrym pokazuja mega rogi / ale ja mam inne cele zwiazane z SS - on ma mi wozic dupe wlasnie po mokrym bo jak jest ladnie to smigam na moto. a juz nazwa opony mow ze w deszczu winny dac rade :lol:
terez SS kupilem a na nim przod Frigo tyl Navigator - o takiego shitu to jeszcze nie mialem :D a wiem ze sa tacy co chwala
nie wiem co kupic jak znajde w dobrej cenie to uniroyale jezdzac codziennie caraty

mysle ze najwazniejsze to to zeby opona byla nowa nowa /nie nowa przelezana/ itp pozniej nalezy sprawdzic jakie w jakich warunkach ma slabsze dni i w tych "dniach" bardziej uwazac.

a ostatnio do motocykla kupilem opony w www.netcar.pl - zrobilem juz 2k km i wszystko gra, oponki swieze bo tyl z 0610 przod 4509

pozdr

jerk1 - 16-04-2010, 17:36

Ja kupiłem TOYO PROXES- po przeczytaniu dużej ilości opinii o nich, uważam że są b.dobre.