Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Wymiana rozrządu Eclipse 1G 2.0 16V DOHC Diamond
Adaho_krak - 09-12-2008, 11:02
ipkis, przepraszam zwracam honor. Dzowniłem do tej firmy ceny naprawdę rewelacja cenowo-jakościowa , dodatkowo uhandlowałem rabat dla klubowiczów w wielkości 10-15% w zależności od asortymentu
ADRIANO - 20-05-2009, 00:16
Adaho_krak, cześć słuchaj mam pytanie apropo rozrzadu częściach do niego jakie ceny ile za wymiane ile kosztuje wymienie uszczelki pod głowicą i amortyzatory jakie i ile kosztuje wymiana chyba ze jest jakiś manual, jestem tu nowy i z góry dziękuje za pomoc, a i jesli chodzi o czesci spora role gra tu cena szcezre mowiac jakie mniej więcej za ile
Adaho_krak - 20-05-2009, 09:53
ADRIANO, Jak narazie najlepsze ceny znalazłem tu www.Japanmoto.pl , zadzwoń zapytaj, powiedz że jesteś z forum MM i dostaniesz dodatkowy rabat. Jeśli chodzi o jakość to najlepiej oryginał Można też zastosować części oryginalne od Hyundai'a. Pozatym jest sporo podróbek, byleby były prod. Japońskiej. Wymiana zależy od zakładu mech., w KRK jest to pomiędzy 150-800 pln.
kiepuczi - 20-05-2009, 22:00
ja ci dam bardzo dobre ceny na paski mitsuboshi, rolki Koyo, problemem sa napinacze do rocznika 93-94 w tej chwili bo czekam na dostawę.
Anonymous - 29-05-2009, 23:12
Wałek balansowy ustawia się na znakach wraz pompą oleju, ale do tego trzeba wsadzić łapkę ze zgiętym łokciem za pompę oleju, odkręcić śróbkę bodajże 17 i wsadzić tam gruby śrubokręt, jak wpadnie to znaczy że pompa oleju jest we właściwej fazie z wałkiem balansującym i dopiero wtedy znaki.
w zasadzie to tyle filozofii jeśli chodzi o rozrząd, trzeba pamiętać o zawleczce na napinacz i mieć zgrabne paluszki bo ciasno, ale da się zrobic.
e-gen - 01-06-2009, 23:41
crolls napisał/a: | Wałek balansowy ustawia się na znakach wraz pompą oleju, ale do tego trzeba wsadzić łapkę ze zgiętym łokciem za pompę oleju, odkręcić śróbkę bodajże 17 i wsadzić tam gruby śrubokręt, jak wpadnie to znaczy że pompa oleju jest we właściwej fazie z wałkiem balansującym i dopiero wtedy znaki.
w zasadzie to tyle filozofii jeśli chodzi o rozrząd, trzeba pamiętać o zawleczce na napinacz i mieć zgrabne paluszki bo ciasno, ale da się zrobic. |
Bardzo ważne jest wyciągnięcie zawleczki z napinacza dopiero po wykonaniu 1/4 obrotu odwrotnie do wskazówek zegara (potem powinno się zrobić dwa do przodu) i odpowiednim ustawieniu rolki napinającej. Następnie należy odczekać kwadrans i sprawdzić czy trzpień napinacza wysunął się na 3,80 - 4,50 mm. Jeżeli nie, to powtarzamy procedurę ustawienia rozrządu - i najlepiej robić to z manualem w ręku
Krzyzak - 02-06-2009, 08:42
crolls napisał/a: | wsadzić tam gruby śrubokręt |
no wlasnie nie gruby - jak obejrzysz walek balansowy, to ma dziurke, w ktora ma ten srubokret wchodzic i ma ona tak z 4 - 5 mm srednicy i sie zweza
|
|
|