To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2009 - VII Zlot Mitsumaniaków - BESKIDY 2009

koszmarek - 01-11-2008, 10:40

Hubeeert tu nie chodzi o niezadowolenie, ale o to, ze osoby mniejszej siły czy postury szans żadnych nie mają. Znajdź mi kogoś kto był w ten sposób "zdyskryminowany" w innych konkurencjach...

przeciąganie liny- duża grupa sie można bylo dobrać
lasso- umiejętności
o rzucaniu podkowami nie wspomne :)

akbi - 01-11-2008, 10:52

koszmarek napisał/a:
Znajdź mi kogoś kto był w ten sposób "zdyskryminowany" w innych konkurencjach..

Gokarty ... duże znaczenie ma waga ... a mi się udało pomimo 100kg (wg mnie Ty czy Maretzky mieliście dużo większe szanse na wygranie tej konkurencji), co do rzutu "belką" - na siłownie nie chodzę :P
Konkursy wiedzy o MItsumaniakach - dyskryminowane mogą się poczuć osoby stosunkowo świeże w klubie
Piłka nożna/siatkowa itp ... no cóż - tu mogą źle się poczuć osoby mało wysportowane
Paintball --- z wadą wzroku.

koszmarek, proszę ...trochę dystansu ...to ma być zabawa a nie walka o życie ...

sruba - 01-11-2008, 11:10

akbi napisał/a:
...to ma być zabawa a nie walka o życie ...

walka o prawa, walka o byt, walka o sprawe na ulicy ! :D

koszmarek napisał/a:
ale o to, ze osoby mniejszej siły czy postury szans żadnych nie mają

hmmm... a widzialas w Grudziadzu jak harpagan przywalil mlotem ? nie ? no wlasnie...

koszmarek napisał/a:
Znajdź mi kogoś kto był w ten sposób "zdyskryminowany" w innych konkurencjach...

cale s-t-a-d-o. nie ma rozwiazania idealnego !

londolut - 01-11-2008, 12:40

akbi napisał/a:
Paintball --- z wadą wzroku.
Albo parkinsonem :lol:
Sruba napisał/a:
widzialas w Grudziadzu jak harpagan przywalil mlotem ?
O tym samym chciałem napisać. Harpagan jak człowiek z wysokim stosunkiem mocy do masy ( ;) ) zrobił taki rekord na maszynie do walenia młotem, że z tego co pamiętam został rekordzistą.

Sruba napisał/a:
nie ma rozwiazania idealnego !
Nie damy rady wszystkim dogodzić :(
Morfi - 01-11-2008, 12:46

londolut, Ale bedziemy sie starać aby jak najwiekszej liczbie uczestników dogodzić... Koszmarek specjalnie Toba się zajme abys sie ciagle usmiechała podczas tego wekeendu :P
koszmarek - 01-11-2008, 17:47

Cytat:
Morfi
ja sie boje:D

Oj ludzie.. dobrze. Nie to nie:) to miała być zabawa i była(nikt mi nie powie, że było inaczej). Kwestia podejścia, ale nie przekrzyczę facetów.. w męskiej konkurencji:P

Akbi- jeździłeś kiedyś na gokartach? No właśnie, my nigdy :)

Nieważne, to była tylko moja sugestia.

Hubeeert - 01-11-2008, 17:51

Błeeeee zaczyna się narzekanie....
koszmarek - 01-11-2008, 18:02

sugerowanie, żeby było lepiej(jak w temacie) Hubercie.
Hubeeert - 01-11-2008, 18:13

To zróbmy konkurencję kto szybciej powie Mitsumaniaki. I zaraz znajdzie się ktoś kto się jąka i powie, że to niesprawiedliwe? Noszenie jajka na łyżeczce? No to pewnie inwalida albo ktoś z Parkinsonem się odezwie.

Nie chcę nikogo obrazić powyższym. Ale ZAWSZE w dowolnej konkurencji ktoś musi przegrać, żeby ktoś mógł wygrać. Powiedziałbym nawet, że przegrywa większość startujących. I czasem widząc, że nie ma się szans chyba lepiej byłoby nie startować zamiast później powiedzieć - to było niersprawiedliwe bo przedstawiciele mniejszości (w przenośni i dosłownie) jakiejśtam nie mieli szans.

No luuudzie :roll:

akbi - 01-11-2008, 18:25

Hubeeert napisał/a:
I czasem widząc, że nie ma się szans chyba lepiej byłoby nie startować zamiast później powiedzieć - to było niersprawiedliwe bo przedstawiciele mniejszości (w przenośni i dosłownie) jakiejśtam nie mieli szans.

tu się do końca nie zgadzam, gdyż:
Po pierwsze - trzeba umieć przegrywać
Po drugie - wszelkie konkursy na Zlocie to ZABAWA - a nie zawody o jedno miejsce na statku kosmiczny lecącym na Marsa w obliczu zagłady ziemi.

koszmarek napisał/a:
Akbi- jeździłeś kiedyś na gokartach? No właśnie, my nigdy :)

Jeździłem przed zlotem 2-3 razy.
Drugie miejsca zajął Wowa - który na Zlocie jeździł pierwszy raz gokartami!!

koszmarek, wymyśl proszę kilka konkursów w których miałabyś szansę wygrać ... postaram się, aby na przyszłorocznym Zlocie była jedna z nich (o ile będzie to realne) ... i jeśli to nie będzie taniec w spódniczce lub na golasa ...to też wystartuje w tym konkursie :P

koszmarek - 01-11-2008, 18:34

akbi napisał/a:
i jeśli to nie będzie taniec w spódniczce lub na golasa

oj niee:D

a w robieniu fotek nie będę się konkursować, no chyba, że chcesz :twisted: Na serio, to jak będzie coś, gdzie moje gabaryty będą miały cień szansy to będę się bawić :D Choćby to było ostatnie miejsce ;)

akbi napisał/a:
Po pierwsze - trzeba umieć przegrywać
Po drugie - wszelkie konkursy na Zlocie to ZABAWA

gdyby pierwsze nie wypaliło w moim przypadku, słyszałby o mnie cały zlot :) na miejscu, a tak raczej nie było, jeśli chodzi o konkurencje.
a drugie żeśmy wyjaśnili :)

akbi - 01-11-2008, 18:38

koszmarek napisał/a:
a w robieniu fotek nie będę się konkursować, no chyba, że chcesz

dla mnie może być ... no ale co powiedzą Ci, którzy przyjadę bez aparatów, albo z jakimiś prostymi "małpkami"
Swoją drogą szkoda, że nie wystawiasz co miesiąc swoich fotek w Mitsumaniakowych konkursach.
koszmarek napisał/a:
Na serio, to jak będzie coś, gdzie moje gabaryty będą miały cień szansy to będę się bawić

daj swoje konkretne propozycje

koszmarek - 01-11-2008, 18:47

akbi napisał/a:
z jakimiś prostymi "małpkami"

czasem najprostszym aparatem da się zrobić zdjęcie powalające.. nie aparat robi fotę.

Cytat:
Swoją drogą szkoda, że nie wystawiasz co miesiąc swoich fotek w Mitsumaniakowych konkursach.

Dlaczego szkoda? Nie mam fotek robionych na bieżąco pod konkurs. Sesje studyjne giną w morzu przyrody, architektury i motoryzacji, a tych fotek JESZCZE nie mam na każdy miesiąc :(

konkretnie.. hmm.. o, bardzo chętnie zagram w tenisa np :> w do celu też mogę porzucać. Nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy, ale w tych konkurencjach chętnie wezmę udział, jeśli będzie mi dane. O, albo bieganie po jakichś przeszkodach jak na placach zabaw(ale oczywiście takich dostosowanych do większych, niż 5latki- mam nadzieję, że wiecie o czym mówię:) )
Mam dalej myśleć? :D

londolut - 01-11-2008, 20:27

koszmarek, akbi, w OT macie mistrzostwo ;)
Pisać mi tutaj na temat "CO ZROBIĆ BY BYŁO LEPIEJ" a nie o foceniu i nie kłócić się kto jest lżejszy i bardziej dopasowany do karta. Ma być dobra zabawa, zdrowa rywalizacja. Ktoś przegra, ktoś wygra a wspomnienia będą mieli wszyscy - oby jak najlepsze :)

jacek11 - 01-11-2008, 21:29

Więc konkurencji musi być więcej.
Wtedy każdy wybierze coś dla siebie.
Warcaby,czy strzałki mogą być niezłą zabawą.
:D