Zloty i Spoty - Zlot 2009 - VII Zlot Mitsumaniaków - BESKIDY 2009
koszmarek - 01-11-2008, 10:40
Hubeeert tu nie chodzi o niezadowolenie, ale o to, ze osoby mniejszej siły czy postury szans żadnych nie mają. Znajdź mi kogoś kto był w ten sposób "zdyskryminowany" w innych konkurencjach...
przeciąganie liny- duża grupa sie można bylo dobrać
lasso- umiejętności
o rzucaniu podkowami nie wspomne
akbi - 01-11-2008, 10:52
koszmarek napisał/a: | Znajdź mi kogoś kto był w ten sposób "zdyskryminowany" w innych konkurencjach.. |
Gokarty ... duże znaczenie ma waga ... a mi się udało pomimo 100kg (wg mnie Ty czy Maretzky mieliście dużo większe szanse na wygranie tej konkurencji), co do rzutu "belką" - na siłownie nie chodzę
Konkursy wiedzy o MItsumaniakach - dyskryminowane mogą się poczuć osoby stosunkowo świeże w klubie
Piłka nożna/siatkowa itp ... no cóż - tu mogą źle się poczuć osoby mało wysportowane
Paintball --- z wadą wzroku.
koszmarek, proszę ...trochę dystansu ...to ma być zabawa a nie walka o życie ...
sruba - 01-11-2008, 11:10
akbi napisał/a: | ...to ma być zabawa a nie walka o życie ... |
walka o prawa, walka o byt, walka o sprawe na ulicy !
koszmarek napisał/a: | ale o to, ze osoby mniejszej siły czy postury szans żadnych nie mają |
hmmm... a widzialas w Grudziadzu jak harpagan przywalil mlotem ? nie ? no wlasnie...
koszmarek napisał/a: | Znajdź mi kogoś kto był w ten sposób "zdyskryminowany" w innych konkurencjach... |
cale s-t-a-d-o. nie ma rozwiazania idealnego !
londolut - 01-11-2008, 12:40
akbi napisał/a: | Paintball --- z wadą wzroku. | Albo parkinsonem Sruba napisał/a: | widzialas w Grudziadzu jak harpagan przywalil mlotem ? | O tym samym chciałem napisać. Harpagan jak człowiek z wysokim stosunkiem mocy do masy ( ) zrobił taki rekord na maszynie do walenia młotem, że z tego co pamiętam został rekordzistą.
Sruba napisał/a: | nie ma rozwiazania idealnego ! | Nie damy rady wszystkim dogodzić
Morfi - 01-11-2008, 12:46
londolut, Ale bedziemy sie starać aby jak najwiekszej liczbie uczestników dogodzić... Koszmarek specjalnie Toba się zajme abys sie ciagle usmiechała podczas tego wekeendu
koszmarek - 01-11-2008, 17:47
ja sie boje:D
Oj ludzie.. dobrze. Nie to nie:) to miała być zabawa i była(nikt mi nie powie, że było inaczej). Kwestia podejścia, ale nie przekrzyczę facetów.. w męskiej konkurencji:P
Akbi- jeździłeś kiedyś na gokartach? No właśnie, my nigdy
Nieważne, to była tylko moja sugestia.
Hubeeert - 01-11-2008, 17:51
Błeeeee zaczyna się narzekanie....
koszmarek - 01-11-2008, 18:02
sugerowanie, żeby było lepiej(jak w temacie) Hubercie.
Hubeeert - 01-11-2008, 18:13
To zróbmy konkurencję kto szybciej powie Mitsumaniaki. I zaraz znajdzie się ktoś kto się jąka i powie, że to niesprawiedliwe? Noszenie jajka na łyżeczce? No to pewnie inwalida albo ktoś z Parkinsonem się odezwie.
Nie chcę nikogo obrazić powyższym. Ale ZAWSZE w dowolnej konkurencji ktoś musi przegrać, żeby ktoś mógł wygrać. Powiedziałbym nawet, że przegrywa większość startujących. I czasem widząc, że nie ma się szans chyba lepiej byłoby nie startować zamiast później powiedzieć - to było niersprawiedliwe bo przedstawiciele mniejszości (w przenośni i dosłownie) jakiejśtam nie mieli szans.
No luuudzie
akbi - 01-11-2008, 18:25
Hubeeert napisał/a: | I czasem widząc, że nie ma się szans chyba lepiej byłoby nie startować zamiast później powiedzieć - to było niersprawiedliwe bo przedstawiciele mniejszości (w przenośni i dosłownie) jakiejśtam nie mieli szans. |
tu się do końca nie zgadzam, gdyż:
Po pierwsze - trzeba umieć przegrywać
Po drugie - wszelkie konkursy na Zlocie to ZABAWA - a nie zawody o jedno miejsce na statku kosmiczny lecącym na Marsa w obliczu zagłady ziemi.
koszmarek napisał/a: | Akbi- jeździłeś kiedyś na gokartach? No właśnie, my nigdy |
Jeździłem przed zlotem 2-3 razy.
Drugie miejsca zajął Wowa - który na Zlocie jeździł pierwszy raz gokartami!!
koszmarek, wymyśl proszę kilka konkursów w których miałabyś szansę wygrać ... postaram się, aby na przyszłorocznym Zlocie była jedna z nich (o ile będzie to realne) ... i jeśli to nie będzie taniec w spódniczce lub na golasa ...to też wystartuje w tym konkursie
koszmarek - 01-11-2008, 18:34
akbi napisał/a: | i jeśli to nie będzie taniec w spódniczce lub na golasa |
oj niee:D
a w robieniu fotek nie będę się konkursować, no chyba, że chcesz Na serio, to jak będzie coś, gdzie moje gabaryty będą miały cień szansy to będę się bawić Choćby to było ostatnie miejsce
akbi napisał/a: | Po pierwsze - trzeba umieć przegrywać
Po drugie - wszelkie konkursy na Zlocie to ZABAWA |
gdyby pierwsze nie wypaliło w moim przypadku, słyszałby o mnie cały zlot na miejscu, a tak raczej nie było, jeśli chodzi o konkurencje.
a drugie żeśmy wyjaśnili
akbi - 01-11-2008, 18:38
koszmarek napisał/a: | a w robieniu fotek nie będę się konkursować, no chyba, że chcesz |
dla mnie może być ... no ale co powiedzą Ci, którzy przyjadę bez aparatów, albo z jakimiś prostymi "małpkami"
Swoją drogą szkoda, że nie wystawiasz co miesiąc swoich fotek w Mitsumaniakowych konkursach.
koszmarek napisał/a: | Na serio, to jak będzie coś, gdzie moje gabaryty będą miały cień szansy to będę się bawić |
daj swoje konkretne propozycje
koszmarek - 01-11-2008, 18:47
akbi napisał/a: | z jakimiś prostymi "małpkami" |
czasem najprostszym aparatem da się zrobić zdjęcie powalające.. nie aparat robi fotę.
Cytat: | Swoją drogą szkoda, że nie wystawiasz co miesiąc swoich fotek w Mitsumaniakowych konkursach. |
Dlaczego szkoda? Nie mam fotek robionych na bieżąco pod konkurs. Sesje studyjne giną w morzu przyrody, architektury i motoryzacji, a tych fotek JESZCZE nie mam na każdy miesiąc
konkretnie.. hmm.. o, bardzo chętnie zagram w tenisa np :> w do celu też mogę porzucać. Nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy, ale w tych konkurencjach chętnie wezmę udział, jeśli będzie mi dane. O, albo bieganie po jakichś przeszkodach jak na placach zabaw(ale oczywiście takich dostosowanych do większych, niż 5latki- mam nadzieję, że wiecie o czym mówię:) )
Mam dalej myśleć?
londolut - 01-11-2008, 20:27
koszmarek, akbi, w OT macie mistrzostwo
Pisać mi tutaj na temat "CO ZROBIĆ BY BYŁO LEPIEJ" a nie o foceniu i nie kłócić się kto jest lżejszy i bardziej dopasowany do karta. Ma być dobra zabawa, zdrowa rywalizacja. Ktoś przegra, ktoś wygra a wspomnienia będą mieli wszyscy - oby jak najlepsze
jacek11 - 01-11-2008, 21:29
Więc konkurencji musi być więcej.
Wtedy każdy wybierze coś dla siebie.
Warcaby,czy strzałki mogą być niezłą zabawą.
|
|
|