FAQ & How to? - Porysowane szyby!!!
Anonymous - 30-05-2009, 08:59
No ja też czekam . Dużo w tym poście pisało się o jakimś cudnym specyfiku, ale jakoś każdy zapomniał napisać jak się to to nazywa, jak wygląda i jak to kupić .
Anonymous - 30-05-2009, 10:01
zwykla pasta do polerowania szkla, na allegro tego pelno
Anonymous - 30-05-2009, 10:44
Ok, tylko, że na allegro jest kilka, a tu był wymieniony jeden, który był sprawdzony. Wolę nie testować na własnej szybie nowych specyfików.
Raffil - 09-06-2009, 21:13
Panowie, a może takie coś ? Ktoś coś wie na temat tego specyfiku?
Pozdrawiam
Bartek3g - 10-06-2009, 20:55
Podlacze sie pod temat. Ekipa Krakowska juz robila to u siebie? Marcin bo chyba Ty pisales ze chcesz to zrobic. Ja mam na przedniej dosc duze rysy albo mnie czeka wymiana albo sprobuje...nic mi nie szkodzi...do wydania mam 800zl na nowa szybe. Boczne slyszalem ,ze hartowane wiec sie nie poleruje, ktos cos wie? HELP!
Havoc - 25-03-2010, 11:47 Temat postu: UP! Podbijam temat, bo kolega wyżej nie dostał odpowiedzi, a i ja jestem zainteresowany. Może któryś z królików doświadczalnych opowie o swoich przygodach jeszcze
Pisak - 18-04-2012, 12:27
Widzę, że temat umarł dawno temu, a problem raczej aktualny dla każdego ja natomiast słyszałem o produkcie- właściwie płynie do mycia szyb- z nanotechnologią krzemową (która po prostu "uzupełnia" rysy, dla niewtajemniczonych i niechemików- chodzi mniej więcej o nakładanie "szkła na szkło") Moi znajomi po prostu leją odpowiedni płyn rozmieszany z wodą do spryskiwaczy i w ten sposób go nakładają jeżdżąc. Czyli robota żadna, tylko na efekty trzeba trochę dłużej poczekać. Zacznę to testować i dam znać jak u mnie.
mohinder - 09-03-2013, 18:50
No proszę, a ja niedługo chciałem wymieniać szybę bo jak w nocy jadę i świeci mi ktoś z przeciwka to mam wrażenie jakby mi szyba świeciła. Chętnie poznam wyniki tego nakladania szkła na szkło metodą spryskiwacza.
Uwex - 10-03-2013, 08:28
mohinder tylko, że kolega Pisak pisał to rok temu i do teraz się nie odezwał .
mohinder - 10-03-2013, 12:54
Wiem, że dawno pisał ale może jak tema się odświerzy to on lub ktoś inny coś więcej powie. Ja szukałem i znalazłem taki środek jak tlenek ceru. Jest na przykład tutaj
http://allegro.pl/tlenek-...3085246702.html
a tutaj gotowa pasta z tego tlenku wraz opisem
http://allegro.pl/pasta-p...3067892189.html
cabaniarz - 10-03-2013, 20:55
A ile taka usługa kosztuje u profesjonalisty?
bjpol - 12-04-2017, 20:23
.... "króliczki" pisały, że po dwóch tygodniach powiedzą jakie są efekty, minęło pięć lat, może jakieś info? Czytałem, że teraz najbardziej popularny jest tlenek ceru, na YT są filmy, gdzie ludzie różnie go oceniają .... ktoś coś robił, ktoś coś wie? Szukałem w necie "profesjonalnych firm", ale niestety te profesjonalne twierdzą, że przednich szyb nie ruszają, a te mniej profesjonalne okazały się obwoźnym straganem, który jeździ po kraju i poleruje szyby pod blokiem / domem ....
Krzyzak - 13-04-2017, 09:37
próbowałem tlenek ceru - nie działa, szkoda czasu i pieniędzy
MichciuGT - 13-04-2017, 12:51
Profesjonaliści po prostu wymieniają szybę, tak samo w przypadku odprysku na szybie, jak są jakieś bardzo drobne rysy które są widoczne podczas jazdy nocą to można spróbować tlenkiem ceru, ale tych widocznych za dnia po wycieraczkach nie da się tym wypolerować.
rej - 13-04-2017, 13:22
Zależy jeszcze od odprysku, jeżeli jakiś drobny i nie wkurza, to po co wymieniać całą szybę?
|
|
|