To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Cyfrowa TV

pamar - 27-02-2009, 15:56

Jakie jest Wasze zdanie na temat, dekodera Echostar DSB-7100HD? Polsat zaproponował mi wymianę, za 149,00 i pozostanie na starych warunkach, tzn relax mix + 3x HBO gratis przez 3mce za 57,80 (a ja jestem zadowolony ze starego Sagema :roll: )

[ Dodano: 27-02-2009, 22:17 ]
No tak, nikt z tego dekodera, nie korzysta....nie wierzę!!!

seba77 - 10-03-2009, 09:52

pamar11 napisał/a:
dekodera Echostar DSB-7100HD

Mi osobiscie Pan polecil samsunga HD a tu masz moze cos ciekawego znajdziesz
http://forum.satkurier.pl...&st=0&sk=t&sd=a

pamar - 13-03-2009, 09:36

Dzięki seba, trochę poczytałem, swoją drogą to wyobraźcie sobie, że od 27 02 CZEKAM na ten dekoder, i szlak mnie trafia :evil: :axe:

[ Dodano: 25-03-2009, 16:04 ]
Dzisiaj.........w dalszym ciągu dekodera BRAK :protest:

[ Dodano: 28-03-2009, 10:04 ]
Zdenerwowałem się wczoraj i zadzwoniłem do "Szmatsatu"
Pan najpierw strasznie się zdziwił, że dekoder do mnie nie dotarł i kulturalnie poprosił, poraz piąty czy dziewiąty, żebym PODAŁ TELEFON :twisted: to ktoś oddzwoni, poczym sam postanowił sprawdzić co się dzieje i wypalił: wie pan co, nie wysłaliśmy jeszcze dekodera do pana........ :shock:
Ale obiecuję, że w ciągu TYGODNIA do pana dotrze :roll:
Nagrałem całą rozmowę i chyba wystąpię o jakieś odszkodowanie, bo mnie krew zalewa :minigun:

[ Dodano: 05-04-2009, 15:15 ]
Jakiś osobisty blog z tego zrobiłem ale jestem u kresu wytrzymałości.......

[ Dodano: 08-04-2009, 13:09 ]
Przepraszam ale będzie dalszy ciąg, ku przestrodze:
Cytat:
Data: 2009-04-06 17:02Temat: Re:wymiana dekodera
Od: (icok@cyfrowypolsat.pl) Do: (pamar11@interia.pl)
Szanowny Panie

Uprzejmie informuję, że w przedmiotowej sprawie skontaktuje się z Panem
telefonicznie pracownik Cyfrowego Polsatu.......(imię i Nazwisko).
Dział Obsługi Klienta, Sekcja Reklamacji
Cyfrowy Polsat S.A

Chyba im telefony wyłączyli, bo nikt nie raczył się odezwać :roll:

[ Dodano: 20-04-2009, 16:44 ]
A teraz krótko!!! Zadzwonił do mnie konsul z CP i doszliśmy do wniosku, że najlepiej to jak zerwę umowę i podpiszę drugą. Tak zrobiłem.....3 miechy w plecy ale od 11.04.2009 mam nowy dekoder Sama nie Echo i jestem w zasadzie zadowolony :?
A dzisiaj dzwoni do mnie KURIER :twisted: i oznajmia mi, że.....jedzie z dekoderem :shock:
CP oznacza cyrk ponadczasowy :rolleyes:

seba77 - 15-05-2009, 08:46

pamar11 napisał/a:
A teraz krótko!!! Zadzwonił do mnie konsul z CP i doszliśmy do wniosku, że najlepiej to jak zerwę umowę i podpiszę drugą. Tak zrobiłem.....3 miechy w plecy ale od 11.04.2009 mam nowy dekoder Sama nie Echo i jestem w zasadzie zadowolony
A dzisiaj dzwoni do mnie KURIER i oznajmia mi, że.....jedzie z dekoderem
CP oznacza cyrk ponadczasowy

Hehehe faktycznie lekkie zamieszanie ;] Ale teraz juz wszystko ok czy dalej masz jekies problemy z CP?

pamar - 15-05-2009, 08:54

Tak będzie ciąg dalszy :mrgreen:
cns80 - 15-05-2009, 14:52

Widzę że CP uczy się szybko od TP S.A. :)

Co do telewizji to mam N'kę i nie narzekam. Porównywałem u teścia z C+ jak u niego mieszkałem i jednak N'ka lepsza. Ale z C+ można rozszyć sygnał na dwa dekodery, a N'ka ma karty sparowane z dekoderem, więc lipa :( Gdy nad Garwolinem/Kołbielą) jest burza to mam zakłócenia. Ale to bardzo rzadko :)

pamar - 15-05-2009, 15:50

cns80 napisał/a:
Widzę że CP uczy się szybko od TP S.A.

Coś mi się wydaje, że CP zostawiło Tepse daleko w tyle :wink: bo oto dzisiaj po południu poraz pińcetny, dzwoni kto........KOŃSULTANT CP i pyta czy aby na bank rezygnuję z dekodera HD :shock:
Powidziałem TAAAAK i wyłączyłem telefon (żeby się uspokoić)

A miałem Wam napisać o perypetiach z rozwiązaniem umowy, co się odwlecze to.....potem.

gulgulq - 16-05-2009, 13:23

hmm :) ..wczoraj dostałem fakturę z C++ na następne 2 miesiące i wraz z fakturką Aneks Do umowy i zmiane regulaminu :) ..
pytanie czy teraz moge sobie zgodnie z prawem powiedziec C++ - GOOD BYE :) ??

pamar - 16-05-2009, 13:50

Jeśli to tylko aneks to obowiązuje umowa, czyli chyba nie ale sprawdź :
http://forum.satkurier.pl...&st=0&sk=t&sd=a
seba77 bardzo mi pomógł tym linkiem.

[ Dodano: 22-05-2009, 08:29 ]
Nie uwierzycie...parę minut temu, dzwoni do mnie KTO?......końsultant :lol: :mrgreen: :lol: i pyta na jakim etapie jest realizacja podmiany dekodera Sagem na [b]ECHOSTARA HD!!! :butthead: (patrz post z 27.02.2009)
Co ja z nimi mam :doubt: Ale błod popełniłem straszny, nie zapisałem nazwiska :-k

karolgt - 29-05-2009, 14:11

mały OT, ale orientuje sie ktoś czy są na jakis kanale (niekodowanym) puszczane mecze NBA?

i drugie pytanie: czy TVN Turbo jest moze nadawane z satelit Astra/HotBird w jakis darmowy sposób? tzn bez cyfry+ itp?

krzychu - 29-05-2009, 14:22

karolgt napisał/a:
czy TVN Turbo jest moze nadawane z satelit Astra/HotBird w jakis darmowy sposób?

Nie jest. Tylko przez płatną TV czy to sat czy kable.

saphire - 29-05-2009, 16:20

TVN Turbo już dawno zeszło na psy. O niebo lepsze są BBC Knowledge bo tam leci sporo motoryzacyjnych programów m.in. TopGear a i w tą niedzielę nowy program się zaczyna Clarkson'a :-)

BTW. Bardzo chwale sobie Polsat HD po Cyfrze+ która posiadałem wiele lat i IMHO to była najgorsza platforma (o ja dobrze że z Cyfry jakoś w końcu zrezygnowałem) niemniej najlepiej mi sie oglądała stara WizjaTV jeszcze zanim ją Cyfra przejęła...

krzychu - 29-05-2009, 16:57

Może rozwiniesz czemu Cyfra+ jest taka zła? Ja mam nie narzekam.
Marcin-Krak - 30-05-2009, 00:04

saphire napisał/a:
Bardzo chwale sobie Polsat HD

Szczególnie fajna stacja dla fanów piłki nożnej :twisted:

biriapro - 01-09-2009, 21:33

Ja mam cyfrowy polsat hd family pakiet jest to co trzeba dla każdego coś dobrego,no moze z wyjątkiem filmów ale jak kto lubi,tuner echostar dbs 7200 i porównując ze standardowym poprzednim zresztą dekoderem samsunga,obraz zdecydowanie lepszy no ale tu euro a teraz hdmi.Polsat ma olbrzymią przewage nad n ponieważ ma w ofercie wszystkie polsaty i wszystkie tvn-y,poza tym tvn turbo discovery animal planet bbc x4 po polsku no i program włoski rtl 102,5 w który jakość dzwięku przyćmiewa mtv hd nie mówiąc o vivie.Co do wcześniejszego postu odnoszącego się do tego echostara to teraz wybrał bym samsunga hd jest szybszy i sie nie zawiesza jak echo(potrafi się wyłączyć nawet na minute po czym jak gdyby nigdy nic ożywa)
A co do obrazu n vs pc to mleczy obraz n nawet w pseudo hd (pożal sie boże) jakoś mnie nie olśnił ale pc też idealny nie jest