To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Konkurs na Auto miesiąca...

sruba - 07-11-2008, 11:23

mnie sie pomysl bardzo podoba.

i moge konkurs poprowadzic z mila checia.
mam doswiadcznie we wszelkiego radzaju wyborach na miss :P
wieczorem siade, pomysle, jak by to mialo wygladac i wrzuce propozycje.

akbi - 07-11-2008, 11:30

Sruba napisał/a:
i moge konkurs poprowadzic z mila checia.

wreszcie się chętny znalazł ... i to dobrze obcykany w te klocki kandydat :D

Czekamy na propozycję"regulaminu" i idziemy pstrykać fotki :)

KamilR10 - 07-11-2008, 12:53

Elegancko. czekamy :mrgreen:
tosztotomasz - 07-11-2008, 14:53

Uważam, że ten konkurs jest bardzo dobrze zorganizowany i sprawdza się od lat:
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=15166

sruba - 07-11-2008, 15:24

wezmiemy z obydwu konkursow to co najlepsze, dodamy troche swojego i bedzie git !
szczegoly wieczorem jak wroce do domu :mrgreen:

Morfi - 07-11-2008, 20:25

Podoba mi się regulamin na Vw - passat.
Jestem za:)
Tylko kolego Sruba, Ty juz masz swoje wybory tzw TYPERA :D

sruba - 07-11-2008, 20:40

Moja propozycja regulaminu wyglada mniej wiecej tak:

§1
Uczestnikami konkursu mogą być tylko zarejestrowani użytkownicy naszego forum

§2
Do 7 dnia każdego miesiąca kandydaci zgłaszają chęć udziału w konkursie w dziale "Auto miesiąca" (? mam nadzieje, ze bedzie mozliwe utworzenie w forach tematycznych takowego podforum/dzialu), w temacie "Mitsubishi listopada (miesiąca) - zgłoszenia".

§3
Ilość zgłoszeń w danym miesiącu jest nieograniczona. W przypadku zgłoszenia więcej niż 10 samochodów, kandydatury zostana podzielone na grupy (w miarę równe w zależności od ilości zgłoszeń - np. 16 samochodów - 2 grupy po 8 ). W przypadku utworzenia dwóch lub więcej grup, zwyciężcy poszczególnych grup, utworzą grupę finałową, spośród której zostanie wyłoniony Mitsubishi miesiąca.

§4
- każde głosowanie rozpoczyna się 10 każdego miesiąca i trwa 10 dni.
- w przypadku większej ilości zestawów pierwszego etapu, zestaw finałowy tworzony jest po zakończeniu etapu pierwszego z kandydatur które w poszczególnych zestawach zajęły pierwsze miejsce i trwa kolejne 10 dni/do końca miesiąca.
- w przypadku uzyskania przez 2 (lub więcej) pierwsze samochody takiej samej ilości głosów, do zestawu finałowego przechodzą wszystkie te samochody.
- w przypadku "miesiąca jednozestawowego" rozgrywanie zestawu finałowego jest możliwe w wypadku uzyskania przez dwa najlepsze auta tej samej ilości głosów.
- w przypadku uzyskania tej samej ilości głosów w zestawach finałowych, wygrywa ten samochód, który uzyskał więcej punktów w eliminacjach.

§5
Każdy zarejestrowany użytkownik forum ma prawo do zgłoszenia jednego samochodu w jednym miesiącu i do jednego głosu, w jednym zestawie konkursowym.

§6
Wybierany jest tylko jeden samochód - bez podziału na modele, typy nadwozia, wersje silnikowe, itp. - warunkiem jest by był to Mitsubishi.

§7
Warunki przyjęcia zgłoszenia:

I
zamieszczenie w poście 5 zdjęć autka (w formie miniaturek, o krótszym boku fotografi min. 1024 pixeli), a wśród nich:
- sylwetki samochodu z boku
- sylwetki z przodu
- sylwetki z tyłu
- wnętrza autka
- dowolnego elementu samochodu, który zgłaszający kandydaturę autka chce podkreślić (np. felga, lotka, światło, audio - pełna dowolność)

II
zamieszczenie w poście poniższych informacji:
- model
- rok produkcji
- pojemność silnika
- krótki opis samochodu (potencjalne modyfikacje, data nabycia, itd)

§7a
W przypadku uchybień (braków), kandydat ma 3 dni (max. do 10 dnia danego miesiąca) na uzupelnienie zdjęc/informacji. Niedostosowanie się do wymogów regulaminowych skutkować będzie usunięciem zgłoszenia.

§8
Nazewnictwo tematów:
- zgłoszenia - "Mitsubishi listopada (miesiąca) - zgłoszenia"
- głosowanie - "Mitsubishi listopada (miesiąca) - bitwa"
- potencjalny drugi etap - "Mitsubishi listopada (miesiąca) - finał"

§9
Jeden samochód może zdobyć tytuł „Mitsubishi miesiąca” tylko raz w roku kalendarzowym.

§9a
W miesiącu styczniu spośród laureatów poszczególnych miesięcy poprzedniego roku wybrany zostanie "Mitsubishi roku".

§10
Wyniki konkursu ogłaszane będą po zakończeniu trwania ankiety/ankiety finałowej i publikowane w specjalnym temacie "Laureaci konkursu Mitsubishi miesiąca"

§10
Nagrody - satysfakcja (może jakieś foto na stronie klubowej ?)

§11
W trakcie głosowania na samochód miesiąca zabrania się agitacji, oszukiwania, tworzenia fikcyjnych kont, itd... (ale po co ja to pisze...)

[ Dodano: 07-11-2008, 20:42 ]
Morfi napisał/a:
Ty juz masz swoje wybory tzw TYPERA :D

typer to nie wybory :P
ale nie zamierzam sie z niego wycofywac, bez obaw :D

tosztotomasz - 07-11-2008, 20:59

Sruba napisał/a:
§3
Ilość zgłoszeń w danym miesiącu jest nieograniczona. W przypadku zgłoszenia więcej niż 10 samochodów, kandydatury zostana podzielone na grupy (w miarę równe w zależności od ilości zgłoszeń - np. 16 samochodów - 2 grupy po 8 ). W przypadku utworzenia dwóch lub więcej grup, zwyciężcy poszczególnych grup, utworzą grupę finałową, spośród której zostanie wyłoniony Mitsubishi miesiąca.

§4
- każde głosowanie rozpoczyna się 10 każdego miesiąca i trwa 10 dni.
- w przypadku większej ilości zestawów pierwszego etapu, zestaw finałowy tworzony jest po zakończeniu etapu pierwszego z kandydatur które w poszczególnych zestawach zajęły pierwsze miejsce i trwa kolejne 10 dni/do końca miesiąca.
- w przypadku uzyskania przez 2 (lub więcej) pierwsze samochody takiej samej ilości głosów, do zestawu finałowego przechodzą wszystkie te samochody.
- w przypadku "miesiąca jednozestawowego" rozgrywanie zestawu finałowego jest możliwe w wypadku uzyskania przez dwa najlepsze auta tej samej ilości głosów.
- w przypadku uzyskania tej samej ilości głosów w zestawach finałowych, wygrywa ten samochód, który uzyskał więcej punktów w eliminacjach.

Jak dla mnie to komplikowanie czegoś co powinno być bardzo proste. Efekt bedzie tego taki, że na początku wielu się zgłosi, a jak temat ostygnie problem bedzie z uzbieraniem nawet dzieisięciu i zabawa umrze śmiercią naturalną. Jeśli pozostawimy limit 10 zgłoszeń w misiącu automatycznie wydłużymy zainteresowanie tematem - chetni będą czekać na kolejną możliwość zgłoszenia.

sruba - 07-11-2008, 21:13

a.m.o.s napisał/a:
Jak dla mnie to komplikowanie czegoś co powinno być bardzo proste. Efekt bedzie tego taki, że na początku wielu się zgłosi, a jak temat ostygnie problem bedzie z uzbieraniem nawet dzieisięciu i zabawa umrze śmiercią naturalną. Jeśli pozostawimy limit 10 zgłoszeń w misiącu automatycznie wydłużymy zainteresowanie tematem - chetni będą czekać na kolejną możliwość zgłoszenia.

to tylko propozycja :P
z drugiej strony jak temat ma umrzec, to i tak umrze.
zrobimy jak bedziecie chcieli, ja rzucilem propozycje...

Anonymous - 07-11-2008, 23:10

Sruba napisał/a:
zamieszczenie w poście 5 zdjęć autka
po co az tyle :!: :?: nie lepiej jedna a konkretna :?: jesli sie nie powiedzie komus bedzie mial motywacje zeby cos wymyslic nowego i wtedy nic nie umrze śmiercią naturalną.a tak przy 5 fotach szybciej jest szansa na wyczerpanie pomyslow i powielanie ich.

Sruba napisał/a:
§10
Nagrody - satysfakcja (może jakieś foto na stronie klubowej ?)
a moze tak jak napisal
akbi napisał/a:
najlepszych 12 fotek do Mitsumaniakowego kalendarza całorocznego
mysle ze bedzie mial wziecie sam chetnie wezme taki i zobacze swego Miska na styczniowej stronie :finga: (zrobi sie liste chetnych i podrzuci foty do firmy ktora go wykona w rozsadnej cenie ) :!: a dla laureatow poszczegolnych miesiecy zrobic gratisa jako nagrode

mozna prezentowac foty zrobione kiedys tzn nie robione od startu konkursu :?: :?:

sruba - 07-11-2008, 23:41

cuuube napisał/a:
kiedys tzn nie robione od startu konkursu

pewnie.
to nie konkurs na fotke miesiąca, tylko na Mitsu miesiąca.

cuuube napisał/a:
nie lepiej jedna a konkretna

nieglupie :wink:

Hubeeert - 08-11-2008, 00:27

Jestem za :D
sruba - 08-11-2008, 09:56

Hubeeert napisał/a:
Jestem za :D

Sruba napisał/a:
mam nadzieje, ze bedzie mozliwe utworzenie w forach tematycznych takowego podforum/dzialu

to zacznijmy dzialac :D
szybicej wystartujemy

[ Dodano: 08-11-2008, 11:43 ]
cuuube napisał/a:
nie lepiej jedna a konkretna :?:

przemyslalem temat - jedna fotka autka nie przedstawisz.
3 to minimum (przod, bok, tyl) i tego sie bede trzymal :D
tym bardziej, ze jak sie juz robi foty, to chyba nie robi sie jednej, tylko kilka, wiec 3 to nie problem nie ?

Misiek :) - 08-11-2008, 12:21

ale równie dopsz mogą być 2 fotki... wtedy można zrobić ciekawe ujęcia... tzreba będzie się starać aby cały colt był na 2 fotkach... (zewnątrz)... mogą wyjść ciekawe zdjęcia a nie takie nudne i standardowe jedna z przodu, druga z boku, trzecia z tyłu...
sruba - 08-11-2008, 13:17

ale ja nie rozumiem jednego...
chcecie sie teraz licytowac o jak najmniejsza ilosc fotek ?
i ze niby 3 fotki musza byc nudne, a dwie juz nie ?
to zrob chlopie dwie ciekawe fotki z zewnatrz autka i jedna arcyciekawa w srodku.
widzicie problemy tam gdzie ich nie ma.
ech...