To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Carisma] Pompki spryskiwacza - wymiana Carisma

pyza - 31-08-2013, 08:54

reicz napisał/a:
również mam carisme po lifcie. potrzebuje pompek które ciągną od dołu czy takie będą odpowiednie?

http://moto.allegro.pl/po...3001257599.html

czy macie jakieś swoje sprawdzone?

taka jak pokazales to ja mam na tyl bez przerobek wchodzi z zasysaniem plynu od dolu.pasi volksvagen,opel i cos tam jeszcze.mam nawet jej numery 1198500200 JP.a na przod to chyba jest taka sama jak dobrze pamietam

Drapichrust - 24-01-2014, 13:33

Odświeżę temat:
Potrzebuję informacji na temat tego trójnika. Od dwóch tygodni spryskiwacz działa ale leci płyn z dwóch otworów (po jednym z każdej dyszy) z reszty leci bardzo słabo.
Wyciągnąłem ten trójnik ale w środku tego trójnika nic nie ma. Jest wolny przelot, żadnej gumki o której wcześniej była mowa. I nie wiem teraz czy żywot pompki się kończy czy wina leży po stronie trójnika.
Z tylną szybą jest podobnie słabo leci przez co praktycznie cieknie po szybie. Ten mankament mam od początku więc myślałem, że jest to taka wada tego modelu. Po przeczytaniu tego wątku, przekonałem się że byłem w błędzie. Tu myślę może być wina pompki.

Bizi78 - 24-01-2014, 20:08

A może weź szpilkę i przeczyść dyszę :wink: .
nytsug - 24-01-2014, 21:38

To nie jest wina pompki. Jak leci z dwóch to jest OK. W tych spryskiwaczach masz po dwa otwory w każdym. W każdy otwór wchodzi ta gumka. Jeśli w jednym otworze nie ma tej gumki to ciśnienie jest słabsze na całości bo większy strumień przepływa przez otwór bez gumki i wtedy traci na sile. Weź sobie dokup na szrocie spryskiwacze albo wydłub gumki i pozakładaj a dodatkowo je przeczyść. Najlepiej zdejmij spryskiwacze i sam wężyk końcówkę weź i uruchom spryskiwacze - niech przepłuka cały wężyk bo mogą być śmieci i wtedy załóż spryskiwacze i będzie działać.
cider55 - 31-01-2014, 20:14

ściągnij wężyk ze spryskiwacza i przedmuchaj od strony zewnetrznej spręzonym powietrzem napewno pomoże,ale trzeba zdjąć wężyki pod maską
Batmanikus - 09-04-2014, 07:34

Przyszła kolej na mnie. Oczywiście w żadnym sklepie nie mogłem znaleźć pompki od Espero więc pokazałem co miałem i dostałem jakąś jak to określono do VW

Carismator - 04-07-2014, 17:36

witam, prosze powiedz jak dokupic nowy silniczek do spryskiwaczy przedni. Nigdzie nie moge znalesc w carsima 1.8 gdi 125km 1997r. pozdrawiamherflik95, herflik95, herflik95,
mr blue sky - 11-03-2015, 08:09

Czy ktoś ma może zdjęcia z pierwszego posta i może je załadować jeszcze raz? Poprzedni właściciel mojej Cari namieszał z tymi silniczkami i nie wiem jak to wyglądało w oryginale...
Juiceman - 14-06-2018, 09:17

Hej,

Pompka do spryskiwacza tylniego pasuje także od Sprintera :)