To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Dywaniki gumowe do galanta

Krzysek - 10-10-2011, 10:02

Jak dywaniki będą dopasowane, coś jak powyżej to jestem za :D .

Może lista chętnych ? :

1. jAZZMAN
2. Krzysek

jAZZMAN - 10-10-2011, 10:18

Prawie dopasowane. Firma ma również dywaniki, które możesz sam sobie wyciąć.

Rant minimum 3cm mi pasuje :)

Jutro mogę podjechać i obejrzeć jak uniwersalne leżą w moim miśku a potem zapytać o minimalne zamówienie "Forumowych Wycieraczek" oraz przewidywany termin realizacji

Nie codziennie jestem na forum ale postaram się prowadzić listę. Proszę chętnych o zgłoszenia na PW, lista na razie nie jest zobowiązująca do zakupu. Jeżeli zgłosi się odpowiednia ilość osób to założymy nowy temat i tam będę wpisywał chętnych.

Sprężajcie się ludkowie ze zgłoszeniami bo jesień za pasem.

kkriss - 10-10-2011, 18:17

najlepiej zrób zdjęcie jak leżą te uniwersalne i daj znać ile kosztują i jakie jest ich oznaczenie.
Choć idealnie dopasowane byłyby idealne :-)

Anonymous - 10-10-2011, 19:37

Na dedykowane piszę się osobiście...

Uniwersalnych już nie chce...przerobilem juz 3 komplety.

SPIDER-ek - 11-10-2011, 09:15

Ja też się pisze na dywaniki gumowe, ale musza pasować do Automatu. Nie wiem czy są jakieś różnice.
jAZZMAN - 11-10-2011, 12:42

Na chwilę obecną mam 5 chętnych więc nie bardzo mam z czym uderzać do fabryki. Czekamy na więcej osób, rechcącą dywaniki dedykowane dla Galanta EA2A :)

1. SPIDER-ek
2. Torp12
3. kkriss
4. tomasz091516
5. komarsnk

mackbeth - 11-10-2011, 13:00

1. SPIDER-ek
2. Torp12
3. kkriss
4. tomasz091516
5. komarsnk
6. MaCkBeTh

Ciekawe jaka cena wyjdzie:)

Krzysek - 11-10-2011, 15:33

1. SPIDER-ek
2. Torp12
3. kkriss
4. tomasz091516
5. komarsnk
6. MaCkBeTh
7. Krzysek

Anonymous - 11-10-2011, 21:28

1. SPIDER-ek
2. Torp12
3. kkriss
4. tomasz091516
5. komarsnk
6. MaCkBeTh
7. Krzysek
8. Brzucho
Kolega Deejay ma oryginalne dywaniki gumowe, ktore leza niesamowicie i wygladaja inaczej niz te ze zdjecia niby dopasowane. Jak cos to pewnie moglbym wzisc z nich wymiar na jakims szarym papierze czy cos jezeli by to pomoglo.

Torp12 - 11-10-2011, 22:11

Jazzmann ja bym tam podjechal i zobaczyl czy wogole jest o czym gadac bo tak ludzie czekaja, maja nadzieje a oni moga powiedziec ze nam tego nie zrobia...
mastach - 12-10-2011, 16:57
Temat postu: po co tracić czas kiedy jest sprawdzone rozwiązanie
po co tracić czas kiedy jest sprawdzone rozwiązanie

Dajcie sobie spokój z zamawianiem dywaników w jakiejś firmie na zamówienie... Podpisuję się pod rozwiązaniem korytek gumowych, które opisał SirSinner na drugiej stronie tego posta.
W zeszłym roku kupiłem do swojego EA5A 2003r za całe 60 zł korytka gumowe polskiej firmy MatGum i jestem z nich więcej niż zadowolony. Bardzo ładnie pasują, Nie śmierdzą gumą, właściwie to w ogóle nie pachną (ani nie śmierdzą :D ), wystarczająco wysokie boki, nic się nie wylewa, wszystko zostaje w korytku.
Z katalogu producenta wybieracie zestaw:
- przód: C (Nowe skosy)
- tył 3 (Toyota)
Z tego co przed chwilą sprawdzałem bez problemu dostępne na allegro (ja kupiłem akurat w sklepie w Radomiu, który w tym roku nie oferuje się na allegro). Widać od razu, że większość sprzedawanych to właśnie te identyczne z foto, które podałem wyżej w linkach.

Na koniec napiszę tylko, że moja odpowiedź nie jest reklamą firmy MatGum i nie mam z tego żadnych zysków... poza tym, że naprawdę jestem zadowolony z tych korytek :)

kkriss - 13-10-2011, 04:25

Dzięki za info, a możesz zrobić jakieś zdjęcia? Ale tak w miare dokładne jak przylegają do boków.
Zabezpieczyłeś czymś te dywaniki żeby się nie ruszały?

jAZZMAN - 16-10-2011, 21:26

Miałem ciężki weekend i dopiero teraz mogę przysiąść do sieci na spokojnie...

W piątek odwiedziłem fabrykę. Pogaworzyłem z przemiłym panem, który uświadomił mi, że matryca kosztuje kilkanaście tysięcy, a takich dywaników to sprzedadzą może setkę w roku.

Gumowe dywaniki uniwersalne mają w cenie 77zł (około). Przymierzyliśmy 2 rodzaje i niestety... :butthead:

Tak więc...

Powiedzmy, że Matryca kosztuje 15tys, Komplet dywaników sprzedają po 77zł to aby się zwrócił koszt samych matryc (bez kosztów produkcji) muszą sprzedać 200 sztuk. Tylu chętnych raczej nie nazbieramy.

Aczkolwiek....

Ostatecznie przyłożyliśmy uniwersalne dywaniki, które się docina... Tu sprawa nie wygląda już tak strasznie :) Dywaniki docinamy po liniach. Samo cięcie nie powinno sprawić trudności. Problem jest w tym, ze tylne wycieraczki z tego kompletu nie pasowały w ogóle, a osobno nie sprzedają. Jednak myślę, że przy większym zakupie można coś ponegocjować :)

Ogólnie moim zdaniem dywaniki z przodu leżą (po docięciu) na ocenę dobrą (4). Te z kompletu na tył natomiast na niedostateczną (1). Głębokość korytka jest nie za wysoka, ale mi osobiście taki "nowoczesny" styl się podoba. Po właściwym docięciu nie wyglądałoby to najgorzej a i sprawdzałoby się pewnie podobnie.

Kolor jest dostępny jak na zdjęciu i czarny.

komarsnk - 16-10-2011, 22:11

Jak dla mnie to są za niskie - woda się będzie z nich wylewała... :doubt:
Krzysek - 16-10-2011, 22:15

Jak wyżej, mam takie w drugim aucie i się nie sprawdzają :wink: