[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Światła przeciwmgłowe, przeciwmgielne - halogeny.
apikus - 01-04-2009, 13:02
Ja pytałem we Wrocławiu. Wtedy chodziło o oryginalne. Zapytam jeszcze raz jeśli faktycznie to tyklo 100 zł to nie będę się zastanawiał.
Uwex napisał/a: | no chyba żeby ewidentnie coś się stało z winy tych halogenów |
Jestem ciekaw co to znaczy, bo pewnie można pod to podpiąć wszystko
Uwex - 01-04-2009, 19:27
apikus napisał/a: | Jestem ciekaw co to znaczy, bo pewnie można pod to podpiąć wszystko |
To jest właśnie problem , bo może potem być różna interpretacja ewentualnej awarii .
Odpowiedzieli tak mailem i zastrzegli , żeby go nie publikować !!! Ciekawe prawda ?
Myślę , że jeśli halogeny (niefabryczne ) mają odpowiednie certyfikaty , to nie powinny stwarzać żadnych problemów tym bardziej ,że wpina się tylko zasilanie .
apikus - 02-04-2009, 08:28
Wczoraj zrobiłem przymiarkę:
Trochę brudny
Zdjęta zaślepka:
Zapinki:
Tak wyglądają:
Tak świecą:
No i teraz ciekawostka. Od czego jest ta wtyczka?
Wypiąłem ją z zaślepki obok wyłącznika AS C.
Ktoś wie do czego służy? W lepszych wersjach w tym miejscu jest wyłącznik "inteligencji" świateł.
Trik - 02-04-2009, 10:10
Fajne lampki.
Ta przymiarka wygląda na końcową.
A wtyczka to nie jest przypadkiem serwisowa czy jakoś tak?
patryk666 - 02-04-2009, 10:38
edit - działalność handlowa na Forum
apikus - 02-04-2009, 11:38
patryk666 napisał/a: | DAJCIE ZNAC BO BYM TAKIE ZAMOWIL |
Ale co chcesz wiedzieć?
ElemenT - 02-04-2009, 11:40
ja jak kiedyś pisałem montowałem halogeny do getza
jak w przypadku mitsu, nie było żadnej instalacji, także trezeba było wszyskto robić samemu łącznie z ciągnięciem kabli, szukaniem prądu w skrzynce itd. http://www.hyundaifanklub...sg=1&lang_id=PL
fajna zabawa...
tutaj jako że całą instalacje masz już w zestawie to wystarczy poszukać prądu.
przepiąć się z silnika do środka możesz przez gumową zaślepkę gdzieś tak patrząc w środku scianki dzielącej - takie gumowe kółko.
za 2 godzinki wstawie Ci zdjęcie.
co do podłączenia do prądu. to tutaj są opcje z przepisami, bo wg jakiejś tam ustawy halogeny muszą działać jednocześnie z światłami drogowymi/mijania i teoretycznie nie można ich włączyć samodzielnie.
ale jeżeli zestaw nie ma takiej opcji, to musisz poszukać wejścia na kabel
może w Twojej instrukcji do świateł są informacje gdzie to wpiąć.
pozdrawiam
apikus - 02-04-2009, 15:31
ElemenT napisał/a: | za 2 godzinki wstawie Ci zdjęcie. |
To już 4 minęły, a zdjęć jak nie ma tak nie ma
ElemenT - 02-04-2009, 15:43
tam gdzie u mnie kabel idzie
apikus - 02-04-2009, 15:49
ElemenT napisał/a: | tam gdzie u mnie kabel idzie |
Dzięki.
mazin - 02-04-2009, 17:04
A gdzie to wchodzi do kabiny? To znaczy, wiem że pod deska, ale czy tam jest swobodny dostęp, czy też trzeba rozbierać deskę, żeby się dostać?
ElemenT - 02-04-2009, 21:42
jak odsuniesz siedzenie na maxa do tylu, sie położysz to zauważysz ten otwór
ręka się zmieści , więcej nie potrzeba
mazin - 03-04-2009, 00:29
ElemenT napisał/a: | jak odsuniesz siedzenie na maxa do tylu, sie położysz to zauważysz ten otwór
ręka się zmieści , więcej nie potrzeba |
Jasne , to mi wystarczy. Napisz jeszcze od której strony przepychałeś - z komory do kabiny, czy odwrotnie. No i czy gumę trzeba nacinać?
ElemenT - 03-04-2009, 09:16
w którą stronę to zależy od kabla jaki masz,
jeśli zarobiony z 2 stron jakąś wtyczką to najlepiej tą stroną mniejsza by dużego otworu nie robić
apikus - 03-04-2009, 11:02
Wtyczka wygląda tak:
|
|
|