[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback
piomic - 06-12-2008, 21:14
Matejko napisał/a: | bo tam czarna dziura nazwal przestrzen jaka jest miedzy naszym lewym lokciem a drzwiami - nie ma na czym oprzec reki | Taa...
Podpórka na drzwiach jest za nisko, krawędź okna za wysoko (fotel mam na samej podłodze - tak lubię). A po prawej podłokietnik za bardzo do tyłu (albo za niski jestem).
Ale za to ten ryj - bezcenny!
$iwy - 06-12-2008, 22:27
To fakt. Podparcie rąk to porażka.
g0nzo - 07-12-2008, 10:22
animal86 napisał/a: | gOnzo o jakiej wymianie oleju na 1200km Ty mówisz? |
Jak odbierałem auto, powiedzieli ażebym wpadł na przegląd przy 1200km ok, gdyż olej zawiera duże ilości opiłków i siary, jakoś tam oni to określili nie jest on konieczny, ale polecają
Radassss - 07-12-2008, 11:56
piomic masz racje ten ryj bezcenne
g0nnzo na temat oleju juz pisalem w temacie pirewsze problemy z lancerem zerknij tam
w nowych silnikjach tak jest, ze sa opilki i zabrudzenia po produkcyjne, bo oleje maja dodatki czyszczace wiec wyplukuja wszystko do michy olejowej, powinno sie to w filtrze osadzic, ale nie zawsze wszystko tam zostanie szczegolnie przy docieraniu auta bo duzo tego moze byc, tak wiec warto wymienic olej wkoncu nie sa to duze koszty jak nie chcesz wydawac na olej w serwisie gdzie kasuja krocie kup normalnie w sklepie o tych normach jakie sa w instrukcji podane...
pozdrawiam
g0nzo - 07-12-2008, 12:16
Radassss, luz, o tym pisałem, że można wymienić jak się chce pozdrawiam
sla - 09-12-2008, 11:08
Radassss napisał/a: | piomic masz racje ten ryj bezcenne
|
Fajny przód to miał galant. Ten bardziej przypomina glonojada niż rekina.
Anonymous - 11-12-2008, 21:50
Normalnie NAM ubliża . Wyzywanm Go na "GOŁE KLATY"
Ale do walki wystawię żonę jest bez szans!!!!
Pozdrawiam
filippoz - 17-01-2009, 20:40
Co do tego oleju to fakt, przy 1,5k kilometrów wymiana, ja dokładnie tak zrobie, robiłem tak w poprzednich autach (nissan) i wszystko było później OK. a co do oleju to wszystkie auta jeździły na Castrolu, zastanawiam się nad Castrol Edge
a co do olejów, to proponuje kupić we własnym zakresie i jechać do serwisu na tą wymianę przy 1,5k kilometrów i tyle, filtry oni maja tylko olej swój bo wiadomo co wlewają (zapewne można patrzeć na ręce)
Co do czujników to też domówiłem tzn dali mi do ceny bo na lakierze mi nie zależało (chciałem biały bo mi do szczęścia kolor nie potrzebny - auto ma być do jazdy) ale skończyło się na tym że białych już nie ma a będą w marcu i ten tego tamtego wziąłem w końcu czarną perełkę i przyciemniane szyby, sedan oczywiście, sportbck jakoś do mnie nie przemówił
Co do miejsca za kierownicą - ból jak cholera że nie ma kierownicy regulowanej we wszystkich płaszczyznach, tylko góra, dół :/ wysoki jestem i to by bardzo pomogło ale zegary i przód auta no i calkiem niezły dźwięk przy zejściu z 4 na 3ci bieg i gaz do 6tys mmmm
za wszystko inne zapłaci lesingodawca wrażenia bezcenne.
co do ubezpieczenia, pronowano mi z EFL leasing w PZU za 2700zł, zrobiłem prywatnie przez agenta u którego cała rodzina ma auta, mam 50% zniżek tak więc, ogólnie przyjmuje się że ubezpieczenie to od 4-5.25% auta, więc jak policzyłem to szok w cenie ubezpieczenia przez EFL na rok mam 2 lata prywatnie.
AAAAAAA pamiętajcie że jeżeli leasingodawca daje ubezpieczenie to często jest tak, że ubezpieczenie jest na niego i wam nie przybywa zniżek za bezszkodową jazdę, dlatego ja to robie w prywatnym zakresie i wliczają się moje zniżki nabyte w UK bo tam mieszkałem przez ostatnie kilka lat (prawie 5). Jeżeli macie znizki polecam popytać się agentów/brokerów ubezpieczeniowych co wyjdzie taniej.
A co do auta, czujniki parkowania w sedanie to rzecz święta, w passacie nie miałem a jak chciałem zamontować to mi auto ukradli
życie,
Pozdrawiam
Trik - 18-01-2009, 12:04
Castrol Edge 5W30 mam wlewany od pierwszej wymiany.
W serusie krzykneli 59 za litr ja kupiłem po 49 plus filtr z Knechta 30 bez problemowo.
W książce wpisano materiały klięta. Do tego po 20K filtr powietrza 170 i filtr przeciw pyłkowy z węglem aktywnym 112 (od nowego Colta nie pasuje). Na pierwszy montaż był zwykły bez węgla.
Uwex - 18-01-2009, 17:19
Trik - i takim olejem jest fabrycznie zalany ?
tomekrvf - 18-01-2009, 22:22
Uwex napisał/a: | Trik - i takim olejem jest fabrycznie zalany ? |
A skąd miałby się wziąć Castrol w Japonii? Pewnie leją jakieś japońskie 10W/30.
Trik - 18-01-2009, 23:39
Fabrycznie to mnie wisi co było zalane , ważne że wymieniłem w odpowiednim momęcie na odpowiednie oleum.
Uwex - 20-01-2009, 11:18
Pytanie czy w naszym klimacie lać 5W-30 czy 5W-40 ? wiadomo ,że ma być SG lub > .
jaca71 - 20-01-2009, 11:22
Uwex napisał/a: | Pytanie czy w naszym klimacie lać 5W-30 czy 5W-40 ? wiadomo ,że ma być SG lub > . |
Spokojnie lej 5-W30. I wymieniaj co 10-15kkm. Będzie jeździł długie lata.
Luk - 20-01-2009, 11:38
jaca71, myślisz że jest sens wymieniać olej tak często? Wydaje mi się że współczesne oleje wytrzymują bardzo długo, szczególnie te "LongLife". Kiedyś rozmawiałem z mechanikiem i powiedział, że tak naprawdę to filtr trzeba wymieniać, a olej to spokojnie i ze 30000-40000 wytrzyma... Oczywiście nie zamierzam tego sprawdzać, ale zastosuję się do instrukcji gdzie piszą, że po 20000
|
|
|