To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback

sla - 16-12-2008, 10:55

Szary lub czarny to jest praktycznie każdy samochód ale w 6 plastiki i tapicerka są o kilka klas lepszej jakości. Ascetyzm Lancera nie musiał się przekładać na jakość materiałów. Spójrz np.na Volvo C30 auto w najtańszej wersji w podobnej cenie a wnętrze nieporównywalne. Większość czasu spędzamy raczej w aucie a nie na jego zewnątrz.
jaca71 - 16-12-2008, 11:17

sla napisał/a:
Szary lub czarny to jest praktycznie każdy samochód ale w 6 plastiki i tapicerka są o kilka klas lepszej jakości. Ascetyzm Lancera nie musiał się przekładać na jakość materiałów. Spójrz np.na Volvo C30 auto w najtańszej wersji w podobnej cenie a wnętrze nieporównywalne. Większość czasu spędzamy raczej w aucie a nie na jego zewnątrz.

Tak całkiem wprost zapytam: Masz alergię na nowego Lancera?

sla - 16-12-2008, 12:10

Nie, podobnie jak starego, oceniam realistycznie i nie widzę specjalnych powodów do ekscytacji i nadmiernych zachwytów. Normalny samochód segmentu C, trochę ładniejszy od mojej maszkary. Niestety jakością wykończenia i wykonaniem niczym nie zaskakuje na plus.
jaca71 - 16-12-2008, 13:39

Znaczy realnie patrzysz na niego :) che che. To tak jak ja. Jakość wykończenia jest ok choć nie rzuca na kolana, materiały jak już pisałem są lepsze niż się wydaje, a asceta w środku ma swój urok ;)
Trzeba widzieć także plusy dodatnie a nie same ujemne ;)

sla - 16-12-2008, 23:59

jaca71 napisał/a:

Trzeba widzieć także plusy dodatnie a nie same ujemne ;)

Masz rację, tylko że jestem przed zmianą samochodu i myślałem że będzie to nowy Lancer. Ale troszkę się rozczarowałem. Być może za wysoko stawiam poprzeczkę ale chyba będę wybierał między nową Mazdą3, Audi A3 lub Volvo C30, może uda się coś upolować z segmentu wyżej tych marek ale w atrakcyjnej cenie i z małym przebiegiem.

Hubeeert - 17-12-2008, 00:26

sla, jak używane to pogadaj z Jackiem - coś tam w komisie powinien mieć ;-)
Mati81 - 28-12-2008, 16:10

Witam;
Od dwóch miesięcy jestem na kupnie Lancera Sportback. Jest to "miłość od pierwszego wejrzenia" :) . Z tego co czytam w różnych artykułach to opinie na temat tego wozu nie są za ciekawe - a to za mało dynamiczny silnik, mały bagażnik, za dużo pali etc... .
Prosiłbym osoby które już jeżdżą tym samochodem o obiektywne opinie. Z tego co widzę to wyposażenie Sportbacka jest extra, silnik 1,8 143 KM nie wydaje mi się słaby, aczkolwiek nie miałem styczności z tym samochodem i chciałbym poznać obiektywne opinie na jego temat. Im więcej czytam negatywnych opinii tym więcej mam wątpliwości czy nie kupić Mazdy 3 lub Golfa.
Dzięki z góry za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Robson86 - 28-12-2008, 17:46

Osiagi nie sa zle, sa to granice 10s do pierwszych 100km/h. W codziennej jezdzie jak i w ruchu po autostradach czy drogach krajowych w zupelnosci Ci wystarczy taka moc :) Zawsze bedziesz mial pod butem troszke miejsca zeby w razie czego szybciej wyprzedzic jakiegos tira przykladowo czy uciec przed jakims zagrozeniem typu zly kierowca na zderzaku :)
Co do spalania to miasto okolo 10litrow, trasa 7-8l/100km.
Moje wiadomosci ofcors tycza sie tylko i wylacznie tego co slyszalem z forum :)
Polecam:
http://forum.mitsumaniaki...8997ea61#399641
Pozdroo

Luk - 28-12-2008, 18:37

Mati81, przede wszystkim umów się na jazdę próbną, sam ocenisz osiągi i wygodę. Ja byłem trochę rozczarowany dynamiką, myślałem że 143KM będą mocniej w fotel wciskać. No ale trzeba pamiętać, że max mocy mamy chyba przy 6000 obr/min... Wyraźnie lepiej jeździ powyżej 4000, ale za to głośniej i spalanie wyższe...
Mi pali w mieście (na krótkich trasach i w lekkim tłoku) 11-13 l/100km, w trasie ok. 8l/100km.

sla - 28-12-2008, 18:48

Mati81 napisał/a:
Im więcej czytam negatywnych opinii tym więcej mam wątpliwości

Wszystko zależy od Twoich oczekiwań. Najlepiej przekonać się empirycznie i zrobić jazdy próbne samochodami które Ciebie interesują. Opinie innych mogą być subiektywne i dotyczyć spraw akurat dla Ciebie mało istotnych.

Mati81 - 28-12-2008, 18:49

Dzięki za info. A co z wygodą podróżowania ? wg mnie 340 l pojemności bagażnika jest wystarczające (tym bardziej, że można siedzenia w łatwy sposób rozłożyć). Wnętrze wydaje mi się obszerne a i wykończenia mają swój styl.

Za tą kasę z tego co obserwuje rynek motoryzacyjny nie znajdzie się samochodu z takim wyposażeniem.

Do tej pory jeździłem "europejczykami" i ciekaw jestem czy rzeczywiście mity dotyczące wysokiej trwałości i jakości Mitsubishi są prawdą.

Robson86 - 28-12-2008, 18:51

Mati81 napisał/a:
Do tej pory jeździłem "europejczykami" i ciekaw jestem czy rzeczywiście mity dotyczące wysokiej trwałości i jakości Mitsubishi są prawdą.

co do wczesniejszych modeli, to nie ulega watpliwosci ze sa zgodne, ale co do nowego Lancera, poki co nie wiadomo bo to zbyt nowa konstrukcja :) Ale jestesmy dobrej mysli :)
Pozdroo

Mati81 - 28-12-2008, 18:56

No wiadomo... niestety jak narazie info dotyczące Sportbacka pochodzi albo od producenta, albo od osób, które jeżdżą tym samochodem niestety zbyt krótko aby coś więcej na temat jego jakości powiedzieć.
sla - 28-12-2008, 19:57

Mati81 napisał/a:
ciekaw jestem czy rzeczywiście mity dotyczące wysokiej trwałości i jakości Mitsubishi są prawdą.

Jak sam to napisałeś są to już tylko mity, niestety.

Robson86 - 28-12-2008, 20:10

sla napisał/a:
ak sam to napisałeś są to już tylko mity, niestety.

etam sla, :P
Japonskie firmy dalej trzymaja sie niezle pod wzgledem niezawodnosci. Owszem jak wszedzie moze trafic sie felerny egzemplarz ale bez przesady :P
Wg mnie jest ok :)
Pozdroo