Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] podświetlenie przełączników
Łukasz Wwa - 30-01-2009, 11:33
slawek st napisał/a: | Ja również w panelu nawiewu i klimatyzacji wymieniłem wszystkie żaróweczki na diody. Fajnie widać światło takie soczyste kolorystycznie, zamierzam to zrobić również w panelu o którym kol. napisał. Obecnie u mnie świeci się tylko przełącznik ten ze strzałkami od lusterek. Pozdr. |
a wymagalo to jakis konkretnych przeróbek? bo u mnie cemnosc jezeli chodzi o panel lusterek i przeciwmgielnych. A z checia zastosowal bym ta metode
saphire - 30-01-2009, 13:23
Łukasz Wwa napisał/a: | a wymagalo to jakis konkretnych przeróbek? bo u mnie cemnosc jezeli chodzi o panel lusterek i przeciwmgielnych. A z checia zastosowal bym ta metode |
Bo ci się tam pewnie żaróweczki przepaliły "ciemność widzę, ciemność..."
Moomin - 30-01-2009, 14:11
Łukasz Wwa napisał/a: |
a wymagalo to jakis konkretnych przeróbek? bo u mnie cemnosc jezeli chodzi o panel lusterek i przeciwmgielnych. A z checia zastosowal bym ta metode |
Nie wymaga to żadnych przeróbek. Pisałem już parę postów wyżej, czytajcie uważniej. Po prostu wyjmujesz żaróweczki i wstawiasz w to miejsce diody i tyle.
slawek st - 30-01-2009, 19:33
Trzeba dopasować diodę podświetlająca sterowanie lusterkami( na boki i góra dół) bo tam troche mało miejsca nad diodę - specyfika przełacznika. Musiałem założytć też stary kapturek gumowy z żaróweczki bo dioda świeciła zbyt jasno, natomiast do przycisków świateł przeciwmgielnych pasuja idealnie. Do przełącznika tylnego światła założyłem diodę czerwoną a do przedniego białą. Super wygląda teraz ten panel. Pozdr.
herflik95 - 10-03-2009, 21:04
zmieniłem ta nieszczesną zarówke tylko ze nie było niebieskich a ori otoczka na zarówce rozleciała mi sie jak ja chciałem zdjąć. Więc założyłem białą a wygląda to teraz tak:
|
|
|