To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Zderzaki Evo III

Anonymous - 18-11-2008, 16:13

Grabarz85 napisał/a:
Boję sie tylko ze po zamontowaniu moga odstawać (jak niektóre tanie zamienniki)

mogą jeżeli blacharz lakiernik nie przyłoży sie do pasowania i obróbki.... u mnie szpary były takie że byś palce wkładał między zderzak a błotnik z tyłu a miejscami było ok,teraz (po interwencji lakiernika) jest równa prosta linia grubości może 3 mm po całej długości zderzaka...

tak naprawdę dużo zależy od umiejętności i chęci osoby która będzie Ci to pasowała... nie licz na to ze zamontujesz laminat plug&play.

rosomak1983 - 18-11-2008, 17:15

Derpin napisał/a:
zderzak bankowo ten sam tylko dokładki po obu stronach - takie przedłużenie progów jest

no własnie taka podkładke to chce bankowo razem z progami.... To jest opcja minimum na wiosne. A jak mnie poniesie to bedzie jeszcze zderzak przód, maska przerobiona (ale blacha wlasna tylko wmontowany wlot itp) moze cos jeszcze.... aha przyciemnienie szybek tez bedzie :wink:

Anonymous - 19-11-2008, 00:12

tak mi sie pomyślało ze jak chłopaki pozakładacie swoje body to Polska będzie chyba krajem w którym jest najwięcej replik różnych evolucji :P bo z tego co mi wiadomo to evo6 jest ok 4 sztuk: białe, czerwone, niebieskie-turbo, granatowe, do tego 2 sztuki cari: zrobione na evo6 biała i jedna w kolorze z ninja, no i teraz jeszcze 2 sztuki evo3 :D hehehe
rosomak1983 - 19-11-2008, 01:12

Derpin napisał/a:
2 sztuki evo3 :D hehehe

jesli dojdzie do projektu a narazie jest jak najbardziej za!!! to mój lancerek bedzie specyficznym EVO III po prostu EVOLUTION by rosomak :D W mojej głowie zaczyna przewijac sie równiez pomysł swapa.... ale narazie spokojnie to raczej dalsza przyszłosc. Nie bede zapeszał. Jak bedzie body na wiosne to bedzie i tak dużo.

Rafal_Szczecin - 19-11-2008, 09:55

jezeli body to wypadaloby zakupic jakies wieksze felgi , minimum te 16 - 17 i rzucic auto na glebe , co by byla mniejsza szpara w nadkolach
Grabarz85 - 20-11-2008, 11:16

Co do tych zderzaków... to chciałbym montować je sam...
ale z drugiej strony... jak mam coś spiepszyć... :/

Drugą rzeczą, o która sie obawiam, to wytrzymałość.... Ciekawe jak ten zderzak reaguje na zmienne warunki atmosferyczne... Nie chcialbym po roku czasu szukać nowych zderzaków...

:doubt:

rosomak1983 - 16-12-2008, 02:17

chyba byłoby dobre 8)
http://www.allegro.pl/ite...to_pewnosc.html
Myslicie ze na zwykła maske mozna wkleic takie wybulenie i pomalowac???? Dobrze rozumiem tą aukcje?

[ Dodano: 16-12-2008, 02:19 ]
Coraz czesciej mysle zeby stworzyc : Lancer GTi 1.8 BAD-EVO III LOOK
czyli silniczek GTI 1.8 140 KM Body jak evo III oraz bad look na siwatła cos takiego jak ma Pawela. 8) Moje marzenie

[ Dodano: 16-12-2008, 02:25 ]
co do wlotu to chyba nie bedzie pasował do EVO III :|

Anonymous - 16-12-2008, 03:08

Grabarz85 napisał/a:
Ciekawe jak ten zderzak reaguje na zmienne warunki atmosferyczne... Nie chcialbym po roku czasu szukać nowych zderzaków...

zmienne warunki atmosferyczne nie są problemem, raczej obawiał bym się w wypadku gdybyś gdzieś przychaczył zderzakiem itd, wtedy może się kruszyć i pękać a potem już ciężko się to naprawia tak żeby nie pękało z powrotem...

rosomak1983 napisał/a:
Myslicie ze na zwykła maske mozna wkleic takie wybulenie i pomalowac???? Dobrze rozumiem tą aukcje?

można... tylko po co... ?

musisz wybrać czy tworzysz replike evo 3 czy custom car... bo ten wylot jest wzorowany na modelu evo 5 i 6... co ni jak ma sie do 3....

nie wiem jak by to wyglądało na aucie taki mix evo 3 + wylot z 6 hmm musiał bym to zobaczyć ale osobiście nie bardzo mi to podchodzi.... :?

ps. WYLOT napisane jest specialnie 99,9c% społezeństwa myli funkcje tych otworów na masce w evo... :roll:
całe body od evo zostało zaprojektowane tak aby zimne powietrze wpadające przez atrapę w zderzaku chłodziło silnik i nastepnie ogrzane wylatywało przez maskę, gdzieś kiedyś był świetny rysunek poglądowy na ten temat...

rosomak1983 - 16-12-2008, 23:00

Własnie tak mysle i niewiem czy ten zderzak od EVO bedzie dobrze wygladał... tak jakos za bardzo wystaje do przodu.... pozatym oK Co sadzicie?

A gdyby same progi plus dokładka pod zderzak tył ewentualnie delikatna atrapa wlotu....
Co sadziecie?

pawela - 18-12-2008, 17:14

w życiu... Jeśli już to dokładka z przodu i progi. Tyłu musi być równo, lub wyżej niż przód, nigdy niżej bo to wygląda jak skoda z silnikiem z tyłu :)
EVO III look jest genialny, cały. I tylko cały

rosomak1983 - 18-12-2008, 18:46

pawela napisał/a:

no to podkładka na tył tez, Z przodu mam obecnie. Tył bedzie równo przeciez zreszta widziałęs jakie podkładki na tył ma EVO III? Sa swietne i zgrabne w zasadzie tylko po bokach zderzaka.

Anonymous - 19-12-2008, 04:22

rosomak a kiedy z bicia piany o tym czy taki czy siaki zderzak przejdziesz do czynów ?
bo posty się mnożą a konkretnych posunięć brak... :roll:

pawela napisał/a:

popieram w 100% :roll:

nie wiem czy nie powinno sie scalić części tego topicu z tematem o Lancerze rosomaka bo On jest tu w tym momęcie najbardziej zainteresowany tematem...

rosomak1983 - 19-12-2008, 07:32

rosomak1983 napisał/a:
Jak bedzie body na wiosne to bedzie i tak dużo.

czytaj co napisałem pare postów wczesniej..... :P

Jesli chodzi o przeróbki to ochłonałem po pierwszej chwili.... i progi oraz dokładke na tylni zderzak zamówie na wiosne taki był plan minimum i tak bedzie. Zderzak hmmm no niewiem czy z CBO nie ladniejszy.... Jakos taki wystajacy mi sie nie podoba.Jeszcze sie zastanowie. Moze powalcze nad badlookiem podobnym co ma Pawela tylko jak to zrobic.... :?
Reszta czyli swap z GTi narazie pozostaje w sferze marzeń....

[ Dodano: 19-12-2008, 07:34 ]
Derpin napisał/a:
pawela napisał/a:

popieram w 100% :roll:

Lotki od EVO III nigdy bym nie zamontował raczej :lol: Mam lepsza :D

Rafal_Szczecin - 19-12-2008, 08:41

jezeli robic evo III look to montowac KOMPLETNY body kit ,bo jezeli zostawisz swoj zderzak czy tez lotke to juz niestety nie ma mowy o EVO III look . zreszta zderzak nie bedzie pasowal stylistycznie do dokladek.

badlooka zrobi ci porzadny blacharz ale wtedy to te Twoje 15' to juz niestety troszke przymale beda do calosci wygladu auta .

rosomak1983 - 19-12-2008, 14:51

Rafal_Szczecin napisał/a:
jezeli robic evo III look to montowac KOMPLETNY body kit ,bo jezeli zostawisz swoj zderzak czy tez lotke to juz niestety nie ma mowy o EVO III look . zreszta zderzak nie bedzie pasowal stylistycznie do dokladek.

badlooka zrobi ci porzadny blacharz ale wtedy to te Twoje 15' to juz niestety troszke przymale beda do calosci wygladu auta .

hehe a ja mysle inaczej... lotka od EVO III jest straszna.. :roll: . Zderzak jeszcze niewiem... no bez zderzaka to nie bedzie EVO look napewno. Progi z tego EVO sa piekne i zawsze beda pasowac. No cóz nie kazdy jest maniakiem wielkosci fel :P
Mi 15 w zupełnosci pasuja a 17 to juz dla mnie zle wyglada przy takim aucie. Tak ja to widze. Przed bad lookiem trzeba bedzie zrobic przymiarke. Wszystko jak cos na wiosne (koniec studiów i zaczynam zarabiac hajs :twisted: ) teraz powoli planuje tylko.To wszystko to narazie jest w sferze planów...NIe podjałem jeszcze decyzji o realizacji tego czy tamtego...

[ Dodano: 06-01-2009, 01:49 ]
Ok kurde ale to EVO III piekne jednak jest....
http://www.allegro.pl/ite...lution_iii.html
Teraz to juz niewiem co robic :D Teraz biore sie za mechanike zeby było na TIP TOP a jak bedzie kasa na lato to beda tez zderzak progi i dokładki... Mazy sie taka maska ale w gre wchodzi tylko ori jak cos... wiec pewnie zwarzajac na cene pozostanie stara... :(
Co do lotki to nie zmienie zdania. Przyciemnienie szyb z tyłu tez kusi....