Forum ogólne - CB RADIO
tomusn - 31-05-2006, 17:00
drout napisał/a: | No i niestety magnes jednak rysuje trochę lakier |
co to znaczy magnes rysuje lakier, wytłumaczcie... najlepiej ze zdjęciem
Hubeeert - 31-05-2006, 17:02
nie tyle magnes co drobinki syfu pod nim - między magnesem a lakierem zwłaszcza przy ściąganiu wystarczy przesynąc i już rysa
krzysio1972 - 31-05-2006, 17:06
drout napisał/a: | Ja mam Unidena 520XL i troszkę krótką jak na mój gust antene Hustlera (więc przy zakupie proponuję trochę dłuższą) No i niestety magnes jednak rysuje trochę lakier |
Ale to jest b.optymalny zestaw, obecnie takie cos ok 400pln kosztuje. Co do rysowania to naklej na dach folie przezroczysta i na nia przykladaj magnes.
Anonymous - 02-06-2006, 09:41
tutaj macie w ktorym miejscu najlepiej ustawic antenke:
http://images1.fotosik.pl/50/eu0ckkpbs8ekjjv3.jpg
tomusn - 22-09-2006, 10:58
mam w domu ALANa 28, myślę o kupnie anteny i heja
jakieś porady, uwagi?
Anonymous - 22-09-2006, 12:06
Witam, ja posiadam CB MIDLAND i antenke ML-145 na magnesik. Zakupiłem ten zestaw okazyjnie i jestem z niego zadowolony . Radio schowałem w carismie w ten schowek który jest pod zwykłym radiem takze wygląda jak orginał , gruszki nie przytwierdzałem jeszcze , a antenke mam na tylnej klapie.
Pozdrawiam
Arek Carisma 1,8 GDI
tomusn - 25-09-2006, 11:23
AREK GDI napisał/a: | posiadam CB MIDLAND i antenke ML-145 | i mówisz że taka wystarczy? myślałem o czymś mniejszym tak z 90 cm i tez raczej przykręcanym, choć na magnes się nie obrażę.
a jak rozwiązać zasilanie, coby było z zapalniczki (przez wtyk), nie chcę ciąć kabla.
Anonymous - 25-09-2006, 21:35
tomusn napisał/a: | a jak rozwiązać zasilanie, coby było z zapalniczki (przez wtyk), nie chcę ciąć kabla. |
Nie kumam jakiego kabla nie chcesz ciac?
tomusn - 25-09-2006, 22:13
dylson napisał/a: | tomusn napisał/a: | a jak rozwiązać zasilanie, coby było z zapalniczki (przez wtyk), nie chcę ciąć kabla. |
Nie kumam jakiego kabla nie chcesz ciac? |
muszę wziąć skądś zasilanie, tak? no to skąd? musiałbym z jakiegoś przewodu, tak? a chcę z zapalniczki, z gniazda. tylko czy można dostać końcówkę pod gniazdko zapalniczki?
Anonymous - 25-09-2006, 22:42
Witam Kolegów.
Wtyczki pod zapalniczkę do radyjek CB są dostępne bez problemu
Ja mam radyjko Presidenta Johnny II + antenkę Sirio Megawatt 3000 na magnesie (radyjko jest podłączone pod zapalniczkę). Używam tego w nowym Lancerku kombi z instalacją LPG Prinsa. Ale mam zakłócenia z wtryskiwaczy (świst przy dużych pedkościach obrotowych silnka) i teraz zamierzam podłączyć radyjko bezpośrednio z akumulatora, proponuje tak zrobić od razu , zniweluje to dodatkowe zakłócenia.
tomusn - 25-09-2006, 23:01
Colto napisał/a: | zakłócenia z wtryskiwaczy |
własnie też się tego obawiam, a ANL czy inny nie pomaga?
Adaho_krak - 25-09-2006, 23:23
Ja w moim kliperku mam najtaniszy zestawik z allegro CB Midland i antenkę na magnes nie wiem jaki dokładnie typ tak na oko 60 cm używam zestawu tylko jak jade w trase zasięg tak około 3-5 km zależy od terenu zasięg ten wystarczy aby wypytać o drog o korki o misiów itd. podłączam go z gn. zapalniczki i pakuje między siedzenie pasarzera a tunel srodkowy grucha na kolana i jazda zaletą tego zestawu jet szybki mont-demont. atrakcyjna cena zakupu i gabaryty (maleńkie jest) przejeździłem z nim całe wakacje ( około 700 km) na moje potrzeby spełnia się w 100% a i koszty zakupu i strojenia zwróciły sie z nawiązką moim zadniem CB=najlepszy LEGALNY antyradar jak na owe czas POZDRO CBMITSUMANIAKI
Krzyzak - 26-09-2006, 08:59
wtyczki/gniazda zapalniczek są dostępne w sklepach elektronicznych - dostępne w różnych cenach i wykonaniach - nawet takie, gdzie się diodka świeci, jak coś jest podłączone
Anonymous - 26-09-2006, 09:26
Jeśli chodzi o zasilanie, to najlepiej podłączyć bezpośrednio do akumulatora, ja tak mam zamiar zrobić bo jednak są szumy z zapalniczki. Antene na magnes proponuje mocować na bagażniku, jest to poprostu praktyczne szybko się ją chowa , w tym celu należy dokupić dodatkowy przewód do anteny, ( pamiętamy przy zakupie dodatkowego przewodu, ze ma mieć taką samą dł. jak dł. przewodu który posiadamy przy antenie, w ten sposób unikniemy dostrajania zestawu ) , rózne dł. przewodów mozna zamówić na allegro.
Pozdrawiam
Arek Carisma 1,8 GDI
krzysio1972 - 26-09-2006, 10:01
tomusn napisał/a: | Colto napisał/a: | zakłócenia z wtryskiwaczy |
własnie też się tego obawiam, a ANL czy inny nie pomaga? |
Ja mam radyjko z ANL i jedyne co mi zakloca w galu to pompka spryskiwacza, ale i tak warto zasilanie wziasc bezposrednio z aku (pamietajcie tylko o bezpiecznikach).
|
|
|