To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-XX]Galant DJxA - Nikt nie rozrusza tego działu? to może tak...

pawliku - 19-01-2009, 21:56

eremita napisał/a:
jego nastepca jest juz zadziorny ale z tego co wiem nie bedzie go w europie
to jest Lancer tylko że na japonie nazywa sie galant Fortis
Anonymous - 20-01-2009, 14:37

kamil73-73 napisał/a:
apeluje więc do posiadaczy tego modelu; jak będziecie w pobliżu moich stron dajcie znać może uda mi się podjechać i dokładniej oglądnąć

Kamil w sumie do Częstochowy daleko nie masz ;) może kiedyś przejazdem będziesz w moich stronach - daj znać na PW... umówimy się i oblukasz sobie mojego Misiaka :D

[ Dodano: 20-01-2009, 14:42 ]
eremita napisał/a:
jego nastepca jest juz zadziorny ale z tego co wiem nie bedzie go w europie :cry:

eremita modelu od 2004 r. też nie ma w Europie ;)
ale zawsze mnożna sprowadzić ;)

a poza tym tak jak napisał pawliku to jest Lancer pod zmienioną nazwą a nowego Gala na razie mają w fazie prototypu na wystawy, co do produkcji ustaleń brak.... niestety :(

Frost - 21-01-2009, 10:27

Jessica__ napisał/a:
to jest Lancer pod zmienioną nazwą a nowego Gala na razie ma
faktycznie wygląda łudząco podobnie do Lancera, moze tylko zwiększyli jego rozstaw i zrobił się troszke większy lancer-sedan
jaca71 - 21-01-2009, 13:49

eremita napisał/a:
jego nastepca jest juz zadziorny ale z tego co wiem nie bedzie go w europie :cry:
http://www.otodiyari.com/...lant-Fortis.jpg

Napisz proszę że żartujesz :)

tommyc1 - 17-02-2009, 09:12

mitsu zrezygnowalo chyba zupelnie z limuzyny tej klasy, lancer ma byc teraz tym "topowym" modelem, co jest wg mnie smieszne...ale juz w innym dziale na ten temat sporo zostalo napisane (galant ogólne>czyżby szykował sie nam nowy galant...czy jakoś tak):)
seir - 17-02-2009, 22:57

Jest duża szansa, że Mitsubishi Concept ZT to będzie kolejny Galant (albo Sigma :) )

Więcej info:
http://www.revmods.com/mitsubishi-concept-zt/

tommyc1 - 18-02-2009, 13:18

seir napisał/a:
Jest duża szansa, że Mitsubishi Concept ZT to będzie kolejny Galant (albo Sigma :) )

Obrazek

Więcej info:
http://www.revmods.com/mitsubishi-concept-zt/

no nastepny sie obudzil-to info sprzed 2 lat i juz byla cala masa dementi:)

...co nie znaczy, ze nie mozna miec nadziei ;)

nastarinho - 26-03-2009, 14:33

eremita napisał/a:
http://www.otodiyari.com/...lant-Fortis.jpg

Czy mi się wydaję, czy do ... lancerka podobny? :|

"Jest duża szansa, że Mitsubishi Concept ZT to będzie kolejny Galant (albo Sigma :) ) "

Mam nadzieje, że nie. Za dużo tu z audi jak dla mnie ;/ A wnętrze jakieś takie...

pawliku - 26-03-2009, 14:38

nastarinho napisał/a:
Czy mi się wydaję, czy do ... lancerka podobny?
tak jak wcześniej pisałem to jest lancer tylko że na Japonię nazywa się galant w wersji japońskiej niczym się nie różni od europejczyka, no może tylko nazwą i umiejscowieniem kierownicy :)

[ Dodano: 26-03-2009, 14:42 ]
nastarinho napisał/a:
A wnętrze jakieś takie...
to narazie prototyp wiec wnętrze będzie inne :)
nastarinho napisał/a:
Mam nadzieje, że nie. Za dużo tu z audi jak dla mnie ;/
ja tam audi nie widzę :) podoba mi się ten prototyp bo w końcu mitsubishi wraca do projektowania samochodu "z tym czymś" co naprzykład ma galant EA :)
Redlucas - 06-04-2009, 20:38

Concept-ZT w środku wygląda jak kombinacja Nissana Primery z Fordem. Brzydki, za bardzo plastikowy. Nie przyjemny. Za dużo ostrych krawędzi.
tommyc1 - 19-06-2009, 12:23

...i...nie będzie produkowany ;)
Abradab26 - 16-09-2009, 16:59

Jezdze Galantem 2.4L z 2006 roku. Auto kupilem w zeszlym roku z przebiegiem 38K mil. Teraz ma najechane 58K i jak do tej pory sprawuje sie poprostu wspaniale. Jest to duza i wygodna bryka w sam raz na amerykanskie autostrady. Jedyne zastrzezenia jakie do niego mam to zdecydowanie za mala moc. 160KM w tak duzym samochodzie za dobrze sie nie sprawuje tzn. bardziej daje o sobie znac w decybelach niz przyspieszeniu ale mozna sie do tego przyzwyczaic. Zastanawiam sie na V6 chociaz slyszalem ze tam z kolei jest taki sam automat jak w 4 cyl. co tez nie jest najlepszym rozwiazaniem. Ogolnie z auta jestem bardzo zadowolony, skrzynia zmienia biegi niewyczuwalnie i natychmiast reaguje na wcisniecie gazu. Jakosc materialow we wnetrzu jest bardzo wysoka, nic nie skrzypi ani nie puka jest poprostu tak jak powinno byc. Nie wiem jak jest w Polsce ale koszty utrzymania jak na warunki amerykanskie so poprostu smieszne. Mowie oczywiscie o autoryzowanym dealerze Mitsu. Moim zdaniem sylwetka tego modelu Galanta prezentuje sie swietnie na wiekszych niz standartowych felgach i szerokich oponach. Ja narazie mam 215/60/16 ale niedlugo musze zmienic opony i te beda juz niskoprofilowe i na wiekszych felgach. Jesli ktos ma jakies pytania odnosnie tego Galanta z checia pomoge jak tylko bede mogl no i niedlugo zalacze tez jakies zdjecia mojego Mitsu.

Pozdrawiam

Tomek

Anonymous - 20-09-2009, 18:18

Abradab26 koniecznie zamieść fotki swojego Gala ze zmienionymi kółkami :D Sama się zastanawiam nad taką zmianą, bo obecne wg. mnie są za wąskie jak na tę wagę samochodu i niestety za często je słychać na asfalcie, szczególnie przy ruszaniu z miejsca (i na pewno nie jest to wina ani opon ani stylu jazdy :twisted: ).

adfsg - 08-12-2009, 20:00

Witam. Tak sie składa ze mam takiego galanta rocznik 2004:) Kosmiczny jest uwielbiam go:) ale niestety ostatnio mialem stluczke i o czesci nie bylo latwo. Podczas lakierowania go dodam ze malowalem calego bo byl fabrycznie źle pomalowany uszkodzili mi przepływomierz!!. Został on zmieniony ale silnik ma zbyt niskie obroty na biegu jałowym;/ mechanicy nie wiedzą co mu dolega może wy pomożecie? Pozdrawiam Marcin
jarzabek.waclaw - 14-12-2009, 12:13

Witam Mitsumaniaków, właśnie wczoraj pod dom trafił perłowy GTS. Za kilka miesięcy będę go przerejestrowywał na polskie blachy (teraz jest w Irlandii na tutejszych blachach) i mam parę pytań odnośnie oświetlenia (w tym momencie jest US nic nie przerabiane). Mam lampy projekcyjne i w tym momencie kierunki świecą cały czas. Z tego zo czytam trzeba je będzie przerobić przed przeglądem zerowym - dużo roboty z tym jest? Jeszcze zauważyłem, że nie ma bocznych kierunkowskazów - na boku lampy jest tylko pomarańczowy odblask. Trzeba bedzie dokładać jakieś boczne kierunki?
Jak rozwiązaliście problem tylnej lampy przeciwmgłowej?
Są jeszcze jakieś konieczne przeróbki przed przeglądem zerowym?

Pozdrawiam