To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - 1.8 DOHC zimny nie odpala

Artii - 28-12-2008, 22:12

Po przekręceniu kluczyka też nie świeci?
Jacek C - 29-12-2008, 19:06

No nie tak jakby była gdzieś odłączona a może ktoś wie które piny np. przy ECU połączyć aby wyeliminować całą drogę do kontrolki

[ Dodano: 30-12-2008, 11:59 ]
Witam. No wkońcu mam odczyt z ECU. Wskazało mi błąd 13, 21 i 25 czyli tak- czujnik temperatury wymienię [ Hubert dobrze trafił, widocznie elektryk który go sprawdzał był do d... ], miernik temperatury powietrza też wymienię [mam nadzieję że gdzieś go kupię] ale czujnik ciśnienia powietrza to nie wiem jak się za to zabrać a cały przepływomierz pewnie sporo kosztuje bo do używanych nie mam przekonania. Jak się uporam z wszystkim opiszę efekty

[ Dodano: 30-12-2008, 18:45 ]
Czujnik wymieniony, akumulator miałem odłączony około 1godz. uczyłem go wg. wskazówek postał trochę i przy odpaleniu już ledwo zapalił a po nocy podejrzewam że nie zapali. Zrobiłem ponowny odczyt ECU i dalej pokazuje te same błędy. Ma ktoś jakiś pomysł?

[ Dodano: 30-09-2009, 20:48 ]
w końcu po ponad pół roku [brak czasu oraz lenistwo bo na gazie jeździł w miarę dobrze] okazało się że jednak ECU padnięte. Czekam teraz na drugie i ma być wszystko OK. Szkoda tylko że chyba będę musiał kupić coś większego więc chyba nie nacieszę się tymi stuparoma kucykami. Dzięki wszystkim za pomoc sporo można się tu nauczyć.