To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Chlapacze - Lancer

Lindinho - 13-01-2009, 14:16

Uwex napisał/a:
Ja zakładałem chlapacze w ASO ( Rybnik) do Sportbacka (żeby była jasność) dzisiaj - z montażem płaciłem... 120 zł.. ! Chlapacze firmowe Mitsubishi uniwersalne . Fajnie pasują , jak komuś zależy mogę wrzucić foto . Chyba za te pieniądze warto ?

Uwex - chlapacze kupowałeś w ASO czy tylko Ci takm zakładali? Jeśli nie kupowałeś w ASO, to poproszę namiary gdzie, bo też mnie ten temat interesuje.

Uwex - 13-01-2009, 15:18

Całość w ASO - pan Przemek z salonu zaproponował , że mogą sprawdzić czy te uniwersalne pasują . Efekt- widoczny :) Tak ,że nawet nie wiem , czy te 120 zł. to koszt tylko chlapaczy , czy też jest w tym coś robocizny .
Adam_T - 13-01-2009, 16:13

Uwex, Dzieki za fotke.
Moim zdaniem sa one podobne do tych .

Anonymous - 13-01-2009, 23:28

to się nazywa różnica ceny 500 a 50 pln. i niech nikt mi nie wmawia że te za 500 są 10 razy lepsze bo o tyle razy więcej kosztują (mogę zrozumieć 2, 3 krotną różnicę ale 10 krotna to chyba przesada, a cena kawałka plastiku do zabezpieczenia miejsc mocowania bagażnika to SKANDAL).
używa ktoś te tanie, beznadziejne, zamienniki?

ElemenT - 28-01-2009, 19:48

ja kupiłem z rozbitka na przód
100 zł za oryginały

pozostaje zamocować i po kłopocie :)

Mati81 - 14-04-2009, 16:55

Odświeżam temat :) .
Zastanawiam się na poważnie nad montażem chlapaczy w SB. Nie jest to jakiś znaczny koszt (z tego co mówili w ASO to ok 150 zeta) tylko nie wiem czy przynoszą one jakiś efekt. Macie jakieś własne doświadczenia z jazdą z i bez chlapaczy - czy rzeczywiście widać pozytywny efekt ich montażu ? Nie chciałbym na siłę szpecić samochodu i dodatkowo mam "szczęście" do zostawiania ich na krawężnikach... .

spunki - 14-04-2009, 17:41

ja sobie kupilem originalne za 500zl/komplet przod i tyl. Nie wyglada to jakos fatalnie i jestem zadowolony z funkcjonalnosci. Dojazd do domu mam tragiczny dlatego sie na nie zdecydowalem. w kazdym razie podobaja mi sie i nie zaluje ze je kupilem ale to tylko moje zdanie.
tomaszekk7 - 17-04-2009, 13:10

Ja natomiast kupiłem Polskie z gumy . Zapłaciłem za komplet 20 Zł. Montaż jest bardzo prosty. Nie przewierca się blach, tylko wkręca w nadkole ,które jest wykonane z tworzywa. Montaż trwa około 20 minut. Należy odkręcić koła dobrze spasować i przykręcić. Różnica w cenie jest bardzo duża. Wy piszecie o 500 zł, a ja zapłaciłem 40 zł.
shalafi - 17-04-2009, 13:32

trzeba aż koła odkręcać?
a jak to się ma do utraty gwarancji?

Radassss - 17-04-2009, 19:33

ja kupilem te same co kolega Lindinho - pozdrawiam i sa spoko :)
czapman - 15-06-2009, 17:23

Jako, że chlapacze z allegro (uniwersalne) za 50zł strasznie mi się nie podobają... a oryginalne są po prostu za drogie, mam do Was zapytanie co sądzicie o takich: http://moto.allegro.pl/it...rt_hks_evo.html
roobku - 15-06-2009, 18:35

czapman napisał/a:
Jako, że chlapacze z allegro (uniwersalne) za 50zł strasznie mi się nie podobają... a oryginalne są po prostu za drogie, mam do Was zapytanie co sądzicie o takich: http://moto.allegro.pl/it...rt_hks_evo.html

witam, też zwróciłem uwagę na te chlapacze z tym że u mnie może być problem z montażem tylnych bo mam z tyłu nakładkę zderzaka, napisałem do gościa i czekam na odpowiedź, pozwoliłem sobie też napisać do osób które te chlapacze kupiły, jedna jest z nich zadowolona, druga uważa że zrobiła błąd je kupując, może kupując zbiorowo dało by się uzyskać rabat? pisałem w tej sprawie ale też na razie nie mam odpowiedzi

piomic - 15-06-2009, 22:13

roobku napisał/a:
mam z tyłu nakładkę zderzaka
Poczytałem jego instrukcję montażu - raczej zamontować się da, ale mniej będą wystawać w dół — nakładka trochę zasłoni.
czapman - 20-06-2009, 19:23

Taka płyta pvc z jakiej robione są te chlapacze nie jest wcale droga... Może pokusić się i próbować samemu robić... Koszt nie przekroczyłby 50zł...
mazin - 20-06-2009, 19:42

czapman napisał/a:

Montaż: http://revver.com/video/1...wperformancetv/