To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Motostat.pl

cactooz - 13-01-2009, 18:33

wizard, skoro już tu zaglądasz, rzuć proszę okiem na mojego Colciaka:
Kod:
http://motostat.pl/member/vehicles/stats/id/709

Pierwsze tankowanie do pełna przed wyjazdem. Od tego momentu chciałbym zacząć wprowadzanie danych.
Czy mam wpisać jakiś dystans, jeśli tak to jaki?
Jaki rodzaj tankowania mam podać (do pełna, czy pierwsze)? Na razie Co bym nie wybrał to automatycznie zmienia się na 'nieprawidłowe'.

[ Dodano: 13-01-2009, 18:45 ]
Hubeeert napisał/a:
mam całkiem sporo prób robienia sobie na naszym Forum reklamy przez przeróżne firmy.

Hubeeert, jak tam negocjacje z panem od opon (adresu nie wymienię)?
Szczyt sezonu minął a o nowych zniżkach ni widu ni słychu... :roll:

wizard - 14-01-2009, 12:19

cactooz: Jeśli chodzi o pierwsze tankowanie musi być podany jakikolwiek przebieg i powinno być oznaczone jako pierwsze, średnia jest wyliczana dopiero po pierwszym bądź drugim pełnym tankowaniu gdyż występowały błędy i przekłamania w obliczeniach, przez to że nigdy nie tankujemy zbiornika na pusto :lol: no prawie nigdy i wychodziły wartości conajmniej dziwne jak ktoś dotankował 6 litrów i przejechał na tym 600 kilometrów
Anonymous - 14-01-2009, 15:07

cactooz napisał/a:
Czy mam wpisać jakiś dystans, jeśli tak to jaki?

właśnie ja też mam problem z tym dystansem możesz to objaśnić

cns80 - 14-01-2009, 15:10

saphire napisał/a:
Wolę spritmonitor.de gdzie od dawna sobie wszystko rejestruję - tam jest wygodny, przejrzysty i oszczędny interfejs a tu nie bardzo...
Ja też.
cactooz - 14-01-2009, 21:04

Juiceman, dzięks za pomoc.
Dzidas, cns80, sprawdźcie jak u mnie i u juice'a pierwsze tankowanie jest fikcyjne of corz ;)

wizard - 29-01-2009, 14:00

Dodaliśmy ciekawy wykres pokazujący procentowo koszty, paliwo itp.
teraz mozna zobaczyc jaki udzial ma w tym wszystkim np. wymiana opon itp.
oto przyklad takiego wykresu.

krzychu - 29-01-2009, 14:03

Dopiszcie jakieś krótkie how to. Bo w sumie jest niby intuicyjnie a niby nie. Druga sprawa robie pierwsze tankowanie zaznaczam "pierwsze" potem wchodzę w jego edycję i zaznaczonej jest "nieprawidłowe" czy coś podobnego (nie pamiętam dokładnie) dodatkowo to będzie liczyło tylko w momencie zatankowania pod korek?

Krzychu

wizard - 29-01-2009, 14:57

FAQ - jest w produkcji bo nadal się rodzi wiele pytań, dlaczego tak liczy a nie inaczej.

Algorytm liczenia jest cały czas przekształcany by jak najlepiej wyliczyć waszą średnia i problem jest zawsze z pierwszym tankowaniem, proponuje na dzień dzisiejszy wpisać zamiast tankowania pierwszego z którego docelowo chcemy zrezygnować na tankowanie pełne które i tak nie jest brane pod uwagę

krzychu - 29-01-2009, 15:17

No właśnie nie powinno być czegoś takiego jak pierwsze tankowanie tylko należy uznać że podczas podawania pierwszego dystansu przejechanego przez auto zbiornik był pełny lub określić mniej więcej ile l paliwa było w zbiorniku.

Krzychu

wizard - 30-01-2009, 14:52

a zeby lepiej sie miedzy naszymi stronami klikalo umiescilismy w stopce link do Was
krzychu - 30-01-2009, 14:58

Miły gest :partyman:

Krzychu

Hubeeert - 05-02-2009, 00:15

Dodatkowe pole w profilu - Motostat.pl dodane. Działa tak samo jak spritmonitor.de

Miłej zabawy

pawliku - 05-02-2009, 00:22

chyba coś nie ten teges bo mi jakieś LPG wyskoczyło a ja LPG nie używam...
krzychu - 05-02-2009, 00:26

Hubeeert napisał/a:
Dodatkowe pole w profilu - Motostat.pl dodane. Działa tak samo jak spritmonitor.de

Miłej zabawy

Ale mi się wydaję że lepiej będzie jak będzie się wpisywało link do samego rysunku niż login bo coś zminia na stronie sie pochrzani tak jak koledze wyzej.

Krzychu

Hubeeert - 05-02-2009, 00:45

Obawiam się, że jest problem...
Spritmonitor ma jedną ikonkę, tu są trzy rodzaje paliwa i pięć rodzajów ikon...

[ Dodano: 05-02-2009, 01:15 ]
Dobra - dopóki nie będzie ikonki jak na spritmonitor bez rodzaju paliwa tak długo nie będę tego włączał na Forum. Taka ikonka (poprosze o wielkość jak na spritmonitor) dla wizard to żaden problem.

Dla mnie włącznie tej funkcji to 4 minuty.