To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Mitsu raport TUV

Krzyzak - 24-12-2008, 09:12

ja miesiac temu jechalem Golfem V - jak dla mnie taczka
niezbyt wygodne fotele, twarde zawieszenie, dosyc glosno (silnik diesla) i wnerwiajace niebieskie podswietlanie - to wady, ktore zauwazylem tak na szybko
a i jeszcze jedno - wlasciciel strasznie sie boi, ze go ukradna :) - zreszta chcial go na szybko w PL sprzedac
no i smiesznie cienkie drzwi - jak w Poldku
zaleta byla taka, ze dzieki klimatyzacji szybko odparowala szyba oraz swiatla ksenon dobrze swieca
NICZYM szczegolnym sie nie wyroznil - za mojego Colta bym sie na pewno nie zamienil

salezian - 24-12-2008, 09:16

Odbiegliśmy od tematu wątku :lol: . Więc jak to jest z tymi Miśkami ? psują się czy nie ? Jak byście porównali ich niezawodność w stosunku np. do Toyoty ??

Pozdr.

Anonymous - 24-12-2008, 09:32

Krzyzak napisał/a:
ja miesiac temu jechalem Golfem V - jak dla mnie taczka
niezbyt wygodne fotele, twarde zawieszenie, dosyc glosno (silnik diesla) i wnerwiajace niebieskie podswietlanie - to wady, ktore zauwazylem tak na szybko
a i jeszcze jedno - wlasciciel strasznie sie boi, ze go ukradna - zreszta chcial go na szybko w PL sprzedac
no i smiesznie cienkie drzwi - jak w Poldku

kurcze, taka stonowana krytyka w Twoim wydaniu to prawie jak same plusy Darku :D :D

Krzyzak - 24-12-2008, 09:36

staralem sie bym obiektywny :P
cns80 - 24-12-2008, 09:44

salezian napisał/a:
Więc jak to jest z tymi Miśkami ? psują się czy nie ? Jak byście porównali ich niezawodność w stosunku np. do Toyoty ??
Moim zdaniem wygląda to tak: Mazda, Mitsubishi, Nissan, Honda i Toyota stoją na tym samym poziomie, z niewielkimi odstępstwami. Missan, Honda i Toyota są bardzo znanymi, rozreklamowanymi i cenionymi markami (szczególnie Toyota). Mazda jest najmniej znana i ceniona na polskim rynku, a to ze względu na małą ilość punktów dealerskich i brak oficjalnego przedstawicielstwa (już jest). Mitsubishi jest gdzieś po środku. Pod względem awaryjności wszystkie te auta są podobne. Każdy ma swojego czarnego konia jak i model, który sprawia problemy lub ma małe niedociągnięcia. Toyota boryka się z problemami aut z Turcji, Honda z UK, a Mitsubishi chyba powinno położyć większy nacisk na jakość aut z Malezji (jeśli dobrze pamiętam). Mazda wreszcie zadbała o przedstawicielstwo, dostępność, jakość diesla (z poprzednim bywały problemy) i bardzo uatrakcyjniła gamę modelową, więc się może okazać że za parę lat będzie bardziej ceniona. Nissan musi popracować nad elektroniką by Renault.

Mitsubishi jest tańsze w zakupie, ale i minimalnie tańsze przy odsprzedaży. Toyota i Honda są bardziej narażone na kradzież, ale i są bardziej prestiżowe przez to że są znane.
Toyota ma chyba najlepsze serwisy :) i tu ich ciężko pokonać.

Będac na Twoim miejscu wybrałbm jeszcze raz Mitsubishi lub Mazdę, ale nie znam Twoich kryteriów wyboru.
Musisz sam wybrać na czym najbardziej Ci zależy.

Anonymous - 24-12-2008, 10:18

cns80 napisał/a:
Toyota ma chyba najlepsze serwisy i tu ich ciężko pokonać.

w toyocie ciezko uslyszec TTTM (ten typ tak ma) i wymieniaja wszystko jak leci, ale sadze ze to sie zmieni po obecnych klopotach najbogatszego producenta z japoni.

Anonymous - 24-12-2008, 11:19

cns80,

odnośnie serwisów Toyoty mogę się pochwalić, że mój sąsiad pracuje w tak owym. Ten diler uplasował się na 6 miejscu rankingu dilerów Toyoty w Polsce i w nagrodę wszsyscy pracownicy polecieli na targi samochodowe do Genewy.

Pozdrawiam i życzę wszystkim wszystkiego najlepszego.

rosomak1983 - 26-12-2008, 01:51

cns80 napisał/a:
Mazda, Mitsubishi, Nissan, Honda i Toyota

jak bede kiedys zmieniał auto to tylko na któres z tych a na 99,9% Mitsubishi lub Mazda. Najlepiej Galant-rekin albo lancer sportback :D
Co do Golfów to sa strasznie brzydkie bleee a jedyny golf jakiego bym kupił jakby jeszcze produkowali to Golf II jest OK. III juz wyraznie nieudana. IV czy V niewiem ale ponoc sa udane ale i tak bvm nie chciał.

Anonymous - 28-12-2008, 18:20

samochod dla mlodego geja
http://moto.onet.pl/11145...eria_media.html
:mrgreen:

Morfi - 28-12-2008, 18:27

deenbe, ogolnie wiele japonczyków.
Geje wiedza co dobre hi hi