Carisma - Ogólne - wymiana immobilaisera
docencik87 - 12-06-2012, 19:52
A odcięcie zapłony realizowane przez alarm jest ominięte??
marcingo1 - 12-06-2012, 21:53
wywalilem cala puszke od alarmu tak gdzies wyczytalem jak cos wiesz jak to zrobic to poradz mi cos jak mozesz
plecho1 - 12-06-2012, 22:14
Jeśli immobiliser alarmu coś rozłączał, to najprawdopodobniej przewody idące do stacyjki. Sprawdź dokładnie wiązkę stacyjki i jeśli jakiś kabel będzie przecięty i połączony z innymi kablami, to je odłącz i połącz rozcięty przewód. Ale podejrzewam, że to jednak bruździ oryginalny immobiliser, bo pisałeś, że auto jakby na chwilę łapie i od razu gaśnie. A ten drugi kluczyk jest oryginalny? Może nie i nie ma pestki immobilisera.
marcingo1 - 12-06-2012, 22:26
oryginalny pestka jest auto nie zapala juz jak by chcialo ale nic z tego slysze jakies (pstrykanie) gdzies jakby w kokpicie mam jeszcze zrobione takie odciecie przełącznik ktory musze wcisnac 30 sek po zapaleniu auta bo inaczej odcina mi doplyw paliwa ale on dziala dopiero po uruchomieniu silnika
ahalek23 - 24-06-2012, 22:10
Alarmy w tych autach odcinały zasilanie pompy paliwa radzę poszukać skitranego przekaznika zasilania od pompy paliwa lub zasilić pompę bezpośrednio +12V ale ta opcja tylko dla ludzi znających się na rzeczy jeśli odcina moduł zapłonu nic prostszego wykręć jedną swiecę i jóż wiesz czy jest iskra Pozdrawiam
|
|
|