To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - DVD na tylne siedzenia

karol_alasz - 08-01-2009, 11:07

Hiszpan
Co do schowka to oczywiscie masz rację merytorycznie... Robercik i ja mamy Instyle i nie mamy tego schowka w suficie rzeczywiście, ale ten centralny jest wylozony czyms w rodzaju atłasu więc jego funkcja narzuciła mi się automatycznie i myślę,że Robercik własnie o tym schowku mówił-poza tym zdjecia jak i pdf z linków mihoo mówią same za siebie,prawda?

To tak ,zeby nie bylo ,ze gamoń jestem :wink:
Szacuneczek.

Hiszpan - 08-01-2009, 11:45

karol_alasz napisał/a:
To tak ,zeby nie bylo ,ze gamoń jestem :wink:
Hehe - ani mi to przez myśl nie przeszło

Teraz sobie sprawdziłem w specyfikacji i nazywa się to "schowek w konsoli centralnej", a ten na górze po prostu "schowek na okulary"
Napisałem o tym tylko dlatego, że pierwsze co mi przyszło do głowy to czy rozłożone DVD nie będzie zasłaniać lusterka, i że nigdy takiego nie widziałem w tym miejscu. A to dlatego, że moja wersja ma ten schowek i mnie się z nim automatycznie to skojarzyło.
Oczywiście po chwili zastanowienia pomyślałem właśnie o centralnym schowku.

Co samego rozwiązania o którym piasł Robercik64 to żałowałem, że wcześniej już nabyłem PDA z mapą, bo pewno bym się skusił na takie rozwiązanie - ładne, praktyczne (bo u mnie ten schowek i tak jest wiecznie pusty) i funkcjonalne (nie musiałbym nosić PDA ze sobą) :roll:

Grześku - 08-01-2009, 12:28

Tak czytam i czytam i dochodzę do wniosku, że jak będę zamawiał Outka to mam brać bez fabrycznego DVD - poprawcie mnie jeśli się mylę.

Wspominaliście w kilku postach, że najlepsze w tej klasie jest Alpine - może jakieś konkrety?

karol_alasz - 08-01-2009, 14:27

Jeżeli wyszło ode mnie,miedzy wierszami,ze nie warto - to pomyłka. Ja może nie namawiam wszystkich do kupna ale na pewno chcialbym zeby kazdy z Was to miał:-) Wszystko zalezy od warunków na jakich bedziesz kupował takowe auto i do czego jestes przyzwyczajony czy tez na co sie tak naprawde nastawiasz... Oczywiście alternatyw jest bez liku ale chyba warto pamietac,ze nie zawsze wychodzi taniej tak naprawde,bo ingerencja w elektryke to utrata gwarancji a to z kolei implikuje do montazu w ASO za co odpowiednio z Ciebie zedrą... Czyli moze w zasadzie byc jeszcze wieksza funkcjonalnosc za i tak te same pieniadze (jezeli rozpatrujemy zabudowe anie przenosne urzadzenia.
Ja chcialem miec ten system-wyglada super,dziala(jak dla mnie)super...Oczywiscie wiem,zdaje sobie sprawe ,ze moze byc lepiej ale moze byc tez gorzej...albo nijak.Na pewno nikt by sie nie zastanawiał gdyby w wersji NAvi ten Instyle mial ten tylny entertainment... 8) Poza tym czasami wchodzi w gre kwestia oczekiwania na samochod,bo moze byc bez tego systemu od reki i w zasadzie nic nam nie ubedzie jak go nie bedzie skoro jest tyle innych rozwiazan-ja miałem tego od reki, w kolorystyce jakiej chcialem,wiec nie zastanawialem sie dlugo (rezerwacje w Mitsu trwaja 3 dni :mrgreen: )...

Hiszpan - 08-01-2009, 15:12

Ja też namawiałbym raczej do firmowego NAVI przy zakupie niż jakichkolwiek późniejszych modyfikacji.
Sam nie mam, bo jak ja zamawiałem swój to musiałem czekać 3 miesiące na odbiór, mapy były trochę gorsze (poza tym miałem już AM z subskrypcją), a na gratisy od dielera nie było co liczyć (Outek był od 2 miesięcy na rynku)
karol_alasz napisał/a:
(rezerwacje w Mitsu trwaja 3 dni :mrgreen: )
teraz już tak :D
Wiem, że są firmy, które robią systemy na zamówienie o jakości o niebo przewyższającej oryginał, ale jakoś wolałbym, by mi nikt nie rozbierał nowych plastików ;)
Poza tym zamontowanie dobrego sprzętu pewno niewiele się będzie różnić od ceny firmowego NAVI.
W swoim następnym Mitsu zamontuję NAVI, a jedynym nieoryginalnym dodatkiem będzie zestaw głośnomówiący Nokia z wyświetlaczem, bo ten fabryczny mnie czasami po prostu rozwala (poza tym w Pajero nie ma HandsFree)

KowaliK - 08-01-2009, 15:17

karol_alasz napisał/a:
KowaliK
Doadam tylko jeszcze ,ze ten MMCS nawet jak sie nie świeci to wyglądem kasuje konsole z radiem-prawie zadnych przyciskow w stylu francuskich limuzyn (chyba na jakiejs licencji z NASA)- ja lubie klimaty minimalistyczne niz klawiature fortepianowa w aucie...
A co do monatazu jakiegos gadzetu w schowku na okulary to znalazlem:
patrz w poście na samym dole na linki

Pozdrawiam

Widziałem to kiedyś, ale to delikatnie... wieje tandetą. :roll:

karol_alasz napisał/a:
Doadam tylko jeszcze ,ze ten MMCS nawet jak sie nie świeci to wyglądem kasuje konsole z radiem

:finga: :D

karol_alasz - 08-01-2009, 18:28

KowaliK
No tak....o gustach sie nie dyskutuje :P
A co do roziązania to wydaje sie nie najgorsze jak sie nie chce calego modułu radia wymieniac i DVD z przodu niepotrzebne... Ale to z kolei nasuneło mi pewną myśl-przecież ten cłay GPstar to jest na Navteq postawiony-to moze jest jednak jakas calkiem prosta droga zeby toto w swoich Miśkach uaktualniać... :rolleyes:

Hiszpan
Z ta rezerwacją to chodziło raczej ,ze jest tyle chetnych albo tak malo aut,ze dlużej nie przytrzymuja... Ewentualnie mozna przedłużac na anstepne 3 dni. Co z kolei nie sklania zbytnio dealerów do rozdawania zbytniego prezentów...Poza tym nigdy nie odgadne mechanizmu negocjowania gratisow,bo przy takim popycie to sprzedawca moglby kazac chcetnym grac w marynarza kto kupi.... Co do dostepnosci aut to chyba jak od początku samego-na takie autko jakie chcialem to albo to albo bym czekal z 3-4 miechy-no chyba ,ze bylo wczesniej zamowione i nie pod kogos tylko tak utrafili... Ciekawe jak jest u Cytryniarza z dostępnością bo widziałem je tylko raz na zywo w Szczecinie i zonce zwyczajnie nie przypadl do gustu.Był tez drozszy ale przy tych ich obnizakach zmienilo sie mocno na kozysc PSA,C-Crosser'a dokladniej-troche sie zalamalem jak wyszlo mi za model z tym wszystkim co mam teraz + ten ichni 2.2 HDI jakies 18.000 taniej...Na dodatek nie ma co pluć ze to samochód na "F" ,bo skladany w Japonii (moj jak sie dowiedzialem juz z Holandii przyjechal-a mialo byc taniej jak w UE...)

[ Dodano: 10-01-2009, 12:48 ]
Do Grześku i reszty niezdecydowanych,bo całkiem bym zapomniał a tego raczej nie powinno sie pomijać: MMCS to nie tylko Navi i DVD-to w sumie jest centrum sterowania samochodem ,którego nie da się zastąpić-daje on możliwośc zmian bez pomocy komputera ASO w zakresie:świateł wew.i zew.,czułości czujnika włączającego te światła,pracy wycieraczek,obsługi Keyless Entry System,elektryki szyb,kierunkowskazów,centralnego zamka i innych.Dla tych co chcą sie nauczyć jezdzic w tzw stylu ecodrive jest moduł pomiarów dziennych itd, itp.

Pozdrawiam.

air2air.net - 03-02-2009, 23:13

KowaliK napisał/a:
air2air.net napisał/a:
a ja kupilem cos takiego

http://allegro.pl/item513...cali_szary.html

Super sprawa i dzieci ma sie z glowy
Z reszta fajne jest to, ze sa to dwa niezalezne odtwarzacze, wiec kazdy pasazer moze ogladac cos innego w tym samym czasie.

Do czego to można podłączyć w aucie? Z tego co widać na zdjęciach jest mini jack ale ja u siebie nie mam AUX'a więc chyba lipa... Czy może można podłączyć to do gniazda w schowku? Na koniec zapytam jak to wszystko na gotowo wygląda, może masz jakieś zdjęcia?

W sumie lepiej kupić taki zagłówek niż niszczyć oryginalny i ciągnąć kable przez pół auta.. no i raczej za 650 PLN nie przerobisz fabrycznego.

Przeoczylem tego posta KowaliK. Przepraszam.
Ja zlecilem robote elektrykowi. Podpial mnie pod akumulatow, wiec nie trace zadnych ustawien po odlaczeniu zaplonu. Podlaczyl mi rownie te dwa zaglowki razem i mozna na dwoch ogladac osobne fimy, lub na jednym ogladac, na drugim grac, albo po wcisnieciu AV na pilocie ogladac na jednym i drugim to samo.
Zdjecia postaram sie wrzucic jutro.

karol_alasz - 04-02-2009, 11:02

air2air.net nie mogę Ci odpowiedzieć na PW bo wyłączyłeś w profilu przyjmowanie wiadomości.... :P
A co do pytania to ja nie mam wersji USA, ale w tym temacie jest niejaki darek_gdynia co ma i jak widzę nieźle się orientuje więc może uderz do niego .... Tylko odblokuj w profilu przyjmowanie wiadomości :lol:

KowaliK - 04-02-2009, 14:41

air2air.net napisał/a:
KowaliK napisał/a:
air2air.net napisał/a:
a ja kupilem cos takiego

http://allegro.pl/item513...cali_szary.html

Super sprawa i dzieci ma sie z glowy
Z reszta fajne jest to, ze sa to dwa niezalezne odtwarzacze, wiec kazdy pasazer moze ogladac cos innego w tym samym czasie.

Do czego to można podłączyć w aucie? Z tego co widać na zdjęciach jest mini jack ale ja u siebie nie mam AUX'a więc chyba lipa... Czy może można podłączyć to do gniazda w schowku? Na koniec zapytam jak to wszystko na gotowo wygląda, może masz jakieś zdjęcia?

W sumie lepiej kupić taki zagłówek niż niszczyć oryginalny i ciągnąć kable przez pół auta.. no i raczej za 650 PLN nie przerobisz fabrycznego.

Przeoczylem tego posta KowaliK. Przepraszam.
Ja zlecilem robote elektrykowi. Podpial mnie pod akumulatow, wiec nie trace zadnych ustawien po odlaczeniu zaplonu. Podlaczyl mi rownie te dwa zaglowki razem i mozna na dwoch ogladac osobne fimy, lub na jednym ogladac, na drugim grac, albo po wcisnieciu AV na pilocie ogladac na jednym i drugim to samo.
Zdjecia postaram sie wrzucic jutro.

Dzięki. Trochę odpada, bo trzeba się przekopać przez pół auta do akumulatora. :?

Grześku - 04-02-2009, 15:13

karol_alasz napisał/a:
Do Grześku i reszty niezdecydowanych,bo całkiem bym zapomniał a tego raczej nie powinno sie pomijać: MMCS to nie tylko Navi i DVD-to w sumie jest centrum sterowania samochodem

Dyć ja to wim :twisted:
ale wiesz, chcieć a mieć... Ale życie jest pełne niespodzianek, więc może kiedyś zamontuje u siebie MMCS (zdaje się, że wtedy i tak nie ma kamery cofania), póki co do jazdy nie jest to niezbędne. 8)

karol_alasz - 04-02-2009, 18:59

A właśnie! :!: Kamera. Ciekawe jak to jet w MMCS jak bez, bo ostatnio grzebałem trochę w ustawieniach i wychodzi na to,że można podłączyć jakąś tam kamerkę i ją sobie potem zoptymalizować samemu...chodzi o te obrysy samochodu-na przyklad zamontować w tym minispojlerze na górze (może ja to uchronic od chronicznego zachlapywania) a potem sobie poodmierzać odległości za autem, obrysować kredą na asfalcie a potem najechać krskami od MMCS-a.
Ja na ten przykład nie mam tylnego oryginalnego entertainmentu ale w MMCSie jest kanał na to gotowy tylko w tej chwili N/A.

Anonymous - 05-02-2009, 08:12

Teraz mozna kupic MMCS za 8 tys zl i kamere cofania w atrakcyjnej cenie w salonie :)
air2air.net - 08-02-2009, 09:29

Tak to wyglada po przerobce :)

cebull - 08-02-2009, 11:28

my mamy zestaw zakladany na zaglowki jeszcze z poprzedniego autka, w salonie oferowal na pan zestaw sufitiwy badza zaglowkowy ale cena troche odstraszajaca, w tej cenie moge zmieniac co roku moje dvd z supermarketu na nowsze i jeszcze przez 8-10lat bede do przodu ;) , oczywiscie nie wnikam w jakos urzadzen i nie probuje ich porownywac my mamy mante z dwoma ekranami i jest dla dzieci w zupelnosci wystarczaja. Ogromna zaleta tego zastawu jest to, iz mozna go zabrac ze soba np do hotelu, samolotu czy gdziekolwiek indziej... Minus oczywiscie kabelki ktore trzeba jakos sprytnie poukrywac no ale w outku daja sie ladnie sprowadzic do podlokietnika :)