[92-96]Colt CA0 - [CAxA] fotele
czarnuch23 - 13-01-2009, 11:45
Deenver moja rada : przerob to na cos solidniejszeg bo 1 patrol policji masz problem ale to jest nic...
Statujesz w zawodch... dales malutkie srobki do szyn alu ktore dodatkwo poskrecales po jednej srobce.
Nie rzycze ci tego ale jak bedziesz mial dzwona mocno przodem ftel polec i razem z toba... wyrwiesz mocowania z siedzen albo zerwiesz sroby. To jest moja prywatna opinia.... ale nie jeden plaskownik alu zniszczylem..
Nie bez parady poszedlem w stal... siedziales w moich fotelach sam widziales jak to wyglada... kilogram masy wiecej wzgledem bezpieczenstwa to naprawde maly koszt...
cns80 - 13-01-2009, 12:21
czarnuch23 napisał/a: | Minusy:
1 brak pamieci pozycji fotela (niewiedziec czemu honda uwaza ze to niepotrzebny bajer) | A przypadkiem nie masz tego w tej samej dźwigni, która służy do składania fotela ? Albo w tej do regulacji ? Coś się chyba odciągało, albo naciskało. Nawet chyba ten sprzedawca nam coś o tym mówił. Pokombinuj.
Szkoda że nie widziałem ich wczoraj na spocie Miałem nawet zapytać czy już założyłeś, ale mi wypadło z głowy
czarnuch23 - 13-01-2009, 12:30
z pamiecia ciezko.. nawet Clarkson jak jezdzil TypeR to sie z tego nabijal ze wersja tpowa a fotele sa nieustawne i to rzeczywisce jest racja... lepiej ich nie przestawiac bo bedzie sie szukalo pozycji (moj jest zrobiony tak ze tylko odchyla sie oparcie a siedzisko nie jezdzi ... ale to tez umila zycie ..... fotele jezdza w samochodzie juz dobre 2 miesiace
kjscolt - 13-01-2009, 15:02
ictus napisał/a: | kjscolt - oj jakos niepewnie wygladaja twoje mocowania...
|
Czarnuch23 niedługo pewnie na którymś treningu będzie miał okazje sobie te mocowania dokładnie obejrzeć to mam nadzieje że napisze jak to naprawdę się trzyma. Przyznam jednak że gdybym jedynie widział to tak jak wy to też bym mocno wątpił w ich wytrzymałość i określił bym je raczej jako "ażurowe" Sam w trakcie robienia miałem spore wątpliwości, ale potem się przekonałem
Fotel trzyma się tak mocno że sztywny był nawet po odkręceniu 2 mocowań Pomagał mi go wkładać dobry znajomy Marcin Opałka, świetny mechanik i były mistrz polski w rajdach więc jeżeli je wyrzeźbiliśmy i on zaakceptował to muszę mu zaufać Generalnie co do badania kontrolnego przed rajdem, to jeżeli mocowanie jest zrobione zgodnie z wymogami załącznika J FIA, oraz fotel jest sztywny i nie rusza się na żadną stronę to badanie przechodzi pozytywnie
Też myślałem czy nie wybrać stali, ale tu znów załącznik J odnośnie bezpieczeństwa zawędrował w dłoń i tam są uwzględnione równoprawnie 2 opcje: profile o grubości 3mm dla stali oraz profile 5mm dla aluminium. Podejrzewam że jest to oparte na jakiś pomiarach więc wytrzymałością grubsze aluminium musi być porównywalne Śruby do podłogi są seryjnie tak jak otwory w Colcie 11mm, natomiast otwory na łączeniach kątowników 8mm.
Jeżeli chodzi o wypadek to ja bał bym się bardziej o wytrzymałość mocowań przy uderzeniu bocznym. Przy uderzeniu czołowym fotel chyba przenosi dużo mniejsze obciążenia bo przecież w tym kierunku właśnie trzymają pasy.
czarnuch23 - 13-01-2009, 17:55
lepiej nie sprawdzac w ktora strone bardziej ucierpisz wystaczy ze niedociagneles na lodzie i masz przymrozone oczko z przodu
codo reszty spotkamy sie moze rzeczywiscie cenie ja puki co jezdze na tych i przymierzam sie do tyniej kanapy moze w przyszlym tygodniu ja zaczne robic to jak skoncze wrzuce tu cala foto relacje z efektow pracy w colciaku (wkoncu to jedyny colt TypeR)
kjscolt - 13-01-2009, 18:58
No ale przyznam że te Twoje przednie fotele wyszły super... ładne wygodne a jednocześnie fajnie trzymają na boki
rafq - 14-01-2009, 11:53
Panowie a jak z szynami w CJx, czy fotele wzięte stamtąd będą plug&play ? Nasunęła mi się taka myśl, po zlocie w Grudziądzu, gdzie miałem okazję zasiąść w fotelach colta bodajże Rafała ze Szczecina i wg mnie jeśli ktoś nie chce dłubać w kuble i nie przygotowuje furki do rajdów byłaby to najlepsza alternatywa po kubełkach z GTI c5x. Poza tym projektujący "kubły" do jajka chyba brali rozmiar z Niemca, a nie z japończyka
Anonymous - 14-01-2009, 12:58
Z tego co mi wiadomo to przednie beda pasowaly, ale z tylnimi sa jakies problemy.
Anonymous - 14-01-2009, 13:30
londolut napisał/a: |
Fotele z 1,3:
|
Chcesz zobaczyć fotele z mojego 1.3 ?
londolut - 14-01-2009, 15:19
rs6biturbo, o ile mnie pamięć nie myli to masz CJ Mimo tego show me
Rafal_Szczecin - 14-01-2009, 16:19
Londol ja tez mam CJ a mimo to tak jak napisal rafq sa to "ala" kubly
londolut - 14-01-2009, 17:19
Rafal_Szczecin napisał/a: | Londol ja tez mam CJ a mimo to tak jak napisal rafq sa to "ala" kubly | Ale temat dotyczy foteli z CA
Anonymous - 14-01-2009, 18:18
londolut napisał/a: | Londol ja tez mam CJ a mimo to tak jak napisal rafq sa to "ala" kubly
Ale temat dotyczy foteli z CA |
Wcale ze nie bo temat dotyczy foteli do CA, lecz na poczatku bylo pisane o fotelach z CRX
ictus - 14-01-2009, 23:08
z tego co wiem CJ ma srodek (podloge) identyczna z Evo 4,5,6 a te na pewno sa inne i nie pasuja
Anonymous - 15-01-2009, 00:02
londolut napisał/a: | rs6biturbo, o ile mnie pamięć nie myli to masz CJ Mimo tego show me |
Co Ty CJ to jedyny model Colta który mi się nie podobał i raczej go nie kupię :]
Dziś po południu pstrykne fotki i zobaczysz jakie są w moim 1.3
|
|
|