To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubuskie - Polecane i nie polecane warszaty Lubuskie - Zielona Góra

luki20j - 06-02-2011, 09:58

Narazie dodatkowo w wolnym czasie, ale zawsze mozna dzwonic:)
marexi - 06-02-2011, 13:02

luki20j napisał/a:
Cytat:
a dobra kawe robisz :lol:

Kawe robie ale w innym miejscu:)

to gdzie Ty teraz siedzisz i ta kawe robisz?

luki20j - 06-02-2011, 15:12

Kurcze na Jędrzychowie mieszkam w domku jednorodzinnym to tam robie kawulca zawsze:)
marexi - 06-02-2011, 15:19

a zawada?
jest tam cos jeszcze?

luki20j - 06-02-2011, 15:38

NIewiem, wypowiedziano mi umowe i musialem sie z tamtąt przenieść, ale raczej nic tam niema juz
marexi - 06-02-2011, 21:48

a to nie wiedziLEM, TO GDZIE TERAz?:)
luki20j - 06-02-2011, 22:07

Na Jedrzychowie w Zielonej Górze jestem:) ale warsztatu narazie niema
zuku3210 - 10-02-2011, 23:22

Pieraś napisał/a:
p.s. Luki mi powiedzial (z forum), ze moze to nie byc tloczek a zapieczenie sie prowadnic co jest ponoc typowe (mysle, ze to lepsze niz zapieczony zacisk - mniejsze zlo)
na 99,9% to tłoczek, trzeba go wydłubać :wink:
Pieraś napisał/a:
Ja dziś rozmawiałem z Luki z Zielonej Góry to mówił, że moim 2.0 są dwa paski rozrządu i trzeba umieć to ustawiać bo nie jest tak hop siup. Że byle kto nie ustawi, a jeśli nawet to różnie może być. On podobno się zajmuje mechaniką i jest w temacie rozrządu.
tutaj racja, nie każdy sie chce tego podjąć w zielonej.
luki20j napisał/a:

Obydwa warsztaty są godne polecenia
bzdura :mrgreen:
Pieraś napisał/a:
Zleciłem:
- wymiana klockow
- wymiana płynu hamulcowego
- wymiana płynu chłodniczego
- czyszczenie zacisków i prowadnic z przesmarowaniem prowadnic
- wymiana gumek (komplet na każdy zacisk)
- regulacja ręcznego
- założenie książki serwisowej z wyszczególnieniem każdej czynności i użytych części.

Wstępnie szacunkowo z robocizną wyliczyli jakies 1100zł.
banda złodziei, kazdy kolezka zrobi Ci to w garażu czy na podwórku za pare zł. Osobiście robiliśmy na parkingu/ w garażu wahacze, łożyska, tłoczki 2x, tarcze, zaciski, oleje, płyny. Z czymś grubszym można już podjechać na warsztat.
Pieraś napisał/a:
Chcieli mnie naciągnąć na komplet tarcz (niby dobrych) za 900 zł!!!!
masakra jakaś :|

[ Dodano: 10-02-2011, 23:30 ]
Pieraś napisał/a:
czyszczenie zacisków z wymianą wszystkich gum wyszło 300zł..... kroją Panie kroją !!!
koleżka mój zrobi za 50zł wyciąganie całych tłoczków a nie jakies czyszczenie szczotka prowadnicy. Banda złodziei i tyle!!!!! :x

[ Dodano: 10-02-2011, 23:35 ]
luki20j napisał/a:
no to jak bo nie czaje, wyżej jest ustawka na rozrząd a warsztatu nie masz?? :P podaj mi adres,date,godzine potrzebuje swoje zaciski odebrac bo juz pora :twisted: marexi, co z legnumem?? jakie bum?? cos zostało z niego??
luki20j - 11-02-2011, 02:16

zuku3210 napisał/a:
Pieraś napisał/a:
p.s. Luki mi powiedzial (z forum), ze moze to nie byc tloczek a zapieczenie sie prowadnic co jest ponoc typowe (mysle, ze to lepsze niz zapieczony zacisk - mniejsze zlo)
na 99,9% to tłoczek, trzeba go wydłubać :wink:

Jednak to były prowadnice :)

zuku3210 napisał/a:
no to jak bo nie czaje, wyżej jest ustawka na rozrząd a warsztatu nie masz?? :P podaj mi adres,date,godzine potrzebuje swoje zaciski odebrac bo juz pora :twisted: marexi, co z legnumem?? jakie bum?? cos zostało z niego??

Warsztau niema, ale są warunki na wymiane takich reczy.

Zadzwon to sie umówimy na oddanie tych zacisków

marexi - 11-02-2011, 02:18

luki20j, a robisz jeszcze wydechy przeloty itp :) :?:
Pieraś - 11-02-2011, 08:29

Gdzie dobrze zdemontują nivomaty i założą te nowe tuleje gumowe u góry? Z opisów w technicznym wynika, że to to mi puka w bagażniku na nierównościach
marexi - 11-02-2011, 11:06

Nowa Sól - ul Pilsudksiego iles tam kolo policji MEGA TECH
pytaj o Berdysia. On jest najlepszy tutaj w Soli jezeli chodzi o Japonczyki. Robi tez w domu jakbys chcial. Nie wiem czy kojarzysz ale jezdzi po Zielonej czarny Nissan 300sx - on to robi zawsze, kilka CRX'ow, wszystkie moje japonce tez robil od carismy poprzez galanty 2, legnuma on przerabial, colta i cvica:P

luki20j - 11-02-2011, 16:03

marexi napisał/a:
luki20j, a robisz jeszcze wydechy przeloty itp :) :?:

Nie no co ty niemam warunków ale znam w cholere przekozackie megamistrza:)

marexi - 11-02-2011, 23:24

a taniego:D bo narazie to kupilem lampy, zderzaki dwa jeszczae musze pomalowac, springi obnizajace, dokladke na tyl - jeszcze musze kupic dokaldke na przod, glosniki i alusy a auto jeszcze nie zarejestrowane bo jeszcze robie wiec troche kasy mi juz poszlo wiec popytaj ile by chciali za dobry i cicha przelotke do Civic ej9 1.4 90km:)
zuku3210 - 11-02-2011, 23:41

marexi, co z Legnumem??