To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - co za profanacja...

Anonymous - 22-01-2009, 11:47

cns80 napisał/a:
eśli udało mu się go wsadzić bez cięcia podłużnic

Wstawiasz mniejszy silnik w miejsce wiekszego wiec po co ciac podluznice.
cns80 napisał/a:
Ma ekonomiczny i nadal bardzo szybki samochód

Oj tak 130km w takim aucie robi wrazenie :lol:

misiek-misiek - 22-01-2009, 20:52

dylson napisał/a:

Fakt. Mocy po byku :mrgreen: To tak jakby do ciężarówki wsadzić silnik od tzw. esa :D

Poza tym jestem całym sercem za Krzyżakiem. Pomijam fakt, że kolega Śruba wymienił kopcące benzyniaki jak Polonez, CC :shock: i daewoo (po prostu extraklasa :finga: )
Prawdą jest jednak, że 80% "nowoczesnych i super oszczędnych" diesli typu tdi, tdci, cdti, crdi i inne tego typu nowe pojazdy po prostu kopcą na czarno przy przyspieszaniu i to tęgo :D
A w 100% spaliny z tych diesli pachną jak nie wiem, spalone kartofle czy jakiś inny zmoczony kundel (szczególnie chryslery tak mają)
Być może jest to wina naszych paliw, ale kiedyś stare klasyczne klekoty z normalnym przebiegiem tak nie kopciły.
Ja oczywiście nikomu nic nie zarzucam i nie wyśmiewam ale jednak wolę benzynkę :D (fajny ma zapach :twisted: i jak się nawdycham to :rolleyes: )

Swoją drogą ciekawa kombinacja to 3000gt bez gt :badgrin: pomysłowy Dobromir :twisted:

Krzyzak - 22-01-2009, 21:05

no dzis mi smierdzial citroen c5
ale najczesciej to wala busy vw - a tego pelno jezdzi z kaszubskich wsi do pracy na budowach w gdansku...

sruba - 22-01-2009, 21:15

Krzyzak napisał/a:
ale najczesciej to wala busy vw

jezeli piszesz o T2 to tam nie bylo TDi

misiek-misiek napisał/a:
że kolega Śruba wymienił kopcące benzyniaki jak Polonez, CC :shock: i daewoo (po prostu extraklasa :finga: )

a benzyniaki nie kopca ?
kolega Dariusz nie pisze o samochodach ekstraklasowych, tylko o szitowych TDi.
przejechałem wczoraj pół miasta i to były jedyne 3 kopcące samochody jakie napotkałem na swojej drodze.
zresztą... nieważne :lol:

misiek-misiek - 22-01-2009, 21:54

racja, nieważne
każdy stary samochód będzie kopcił i śmierdział bo jak już nie ma pierścieni itd. to olej pójdzie na tłoki, zabije go iskra albo ciśnienie i wyleci przez wydech w postaci niebieskiej, niezbyt przyjemnie pachnącej chmurki :wink:
A poza tym masz tdi i pali ci 7,4l/100 :?: :!: Jak ty tego dokonałeś? ja max spalanie w vw passacie (co prawda 1,9TD bez i) wyciągałem 5,8 :mrgreen:
Miałem kiedyś gala z silnikiem 1,8TD i przy kupnie sprzedający mi powiedział, że spala 8-9 litrów :shock: . Nie wiem jak on to robił bo mi nigdy 6ciu nie przekroczył przy naprawdę ostrej jeździe :)

Pozdrawiam moje ukochane 3miasto :love10:
Kolorowych snów życzę,
idę spać bo jutro wcześnie trzeba wstać,
je je madafaka :D :D

cns80 - 22-01-2009, 23:03

dylson napisał/a:
Wstawiasz mniejszy silnik w miejsce wiekszego wiec po co ciac podluznice.
Czy ja wiem czy rzędowy TDi jest mniejszy od Widlastego v6 ?

dylson napisał/a:

Bez żadnych problemów zrobi z niego te 170 KM i nie będzie musiał płacić 60 zł/100 km :D

misiek-misiek napisał/a:
szczególnie chryslery tak mają
No i pojechałeś ;)
Anonymous - 22-01-2009, 23:46

Cytat:
Czy ja wiem czy rzędowy TDi jest mniejszy od Widlastego v6 ?

Jak patrze na v6 w mojej maximie to 1.9td z carismy przy nim to maluszek. Nie wiem moze tylko takie wrazenie dziwne mam.
cns80 napisał/a:
Bez żadnych problemów zrobi z niego te 170 KM i nie będzie musiał płacić 60 zł/100 km

Ale dalej bedzie z tego klekot i nijak ten dzwiek nie pasuje do takiego auta. A o kopceniu nie wspominajac. Nie ma to jak odjechac sportwa fura i zostawic za soba czarna chmure. To musi robic wrazenie.
Nie mam nic do diesli (chociaz ja tez nie lubie tego zapachu :x )ale nie pasuja do takiego auta jak 3000gt. Niech beda sobie w passatach i podobnych furach ale nie w sportowych autach. Diesel nie dorownuje benzynie i jeszcze dlugo jej nie dorowna jesli chodzi o osiagi.

Morfi - 23-01-2009, 00:10

dylson napisał/a:
Diesel nie dorownuje benzynie i jeszcze dlugo jej nie dorowna jesli chodzi o osiagi.

Zaczynaja doganiac a nawet wyprzedzac.... Podam przyklad BMW 320d
177km 350Nm, przyspieszenie do setki 8,2 a spalanie 6,5l.
1 silnik Bmw co mi sie podoba 8)

migro - 23-01-2009, 00:30

Takim dieslem też byłoby wstyd podjechać na CPN?
rosomak1983 - 23-01-2009, 00:39

czyałem kiedys artykulł jakis ,,śmiercionosny diesel'' czy cos podobnego i pisali ze spaliny dielsa sa bardzo rakotwórcze....
Matejko - 23-01-2009, 08:46

jako niedawny nabywca leona tdi i s60 2.4t- nigdy wiecej diesla, zle mi sie tym jezdzi, zle to jezdzi, wole benzyne, ktora nawet przy 5 cylindrach brzmi super, volvo w trasie spala ok. 9l/100km, diesel o podobnej mocy (200ps) 3.0tdi(a4-a6) lub 3.0d(e46) - spali przy takiej samej jezdzie(szybko) tyle samo, a leon wczoraj(auto po pelnym serwisie w stanie praktycznie jak nowy) pokazal spalanie na kompie po miescie 12l/100km, a do tego trzeba uwazac, bo zeby szybciej pojechac musi byc dogrzany(a w zimie troche to trwa), czyli przyslowiowe pytanie: "gdzie sens, gdzie logika?" :D
Krzyzak - 23-01-2009, 10:01

Sruba napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
ale najczesciej to wala busy vw

jezeli piszesz o T2 to tam nie bylo TDi

nie znam tych symboli - tylko na tylnych drzwiach jest znaczek tdi

dzis kopcila skoda octavia, golf i kilka ciezarowek...

Anonymous - 23-01-2009, 12:57

Morfi napisał/a:
Zaczynaja doganiac a nawet wyprzedzac.... Podam przyklad BMW 320d
177km 350Nm, przyspieszenie do setki 8,2 a spalanie 6,5l.

No teraz to mnie rozbawiles. Pomijam fakt ze niedoladowana benzyna osiaga wieksze moce a jak ma turbo to juz ogolnie kosmos. Jesli porownujemy osiagi diesla i benzyny to porownujmy auta atmosferyczne (diesli takich nie ma bo z pojemnosci 2.0 pewnie 100km by bylo) lub doladowane. Jesli tak to porownamy to wtedy wyjdzie jak to diesel przegonil benzyne w osiagach :wink:
migro, Zobacz jaka jest pojemnosc tego diesla. Ustaw go z jakas doladowana benzyna v6 (np jakis prosiak 911) i zobaczysz co sie stanie z dieslem :) Nawet konfrontacja z evo pewnie skonczyla by sie dla niego porazka a to tylko r4.

sruba - 23-01-2009, 13:59

dylson napisał/a:
Zobacz jaka jest pojemnosc tego diesla

??
2.0

i co do doganiania... zestaw go teraz z jakas 2 litrową, turbodoladowana benzyna, pojedz na stacje zatankuj i przejedz 100 kilometrow na 7 litrach. widzisz roznice ?
postęp technologii, to nie tylko przyspieszenie...

dylson napisał/a:
Ustaw go z jakas doladowana benzyna v6 (np jakis prosiak 911) i zobaczysz co sie stanie z dieslem

hmm...:
911 2007 rok - 3.8 benz. - 355 KM
A8 2007 rok - 4.0 TDi - 330 KM
widzisz jakas wielka roznice ? bo ja nie...

londolut - 23-01-2009, 14:02

Sruba napisał/a:
hmm...:
911 2007 rok - 3.8 benz. - 355 KM
A8 2007 rok - 4.0 TDi - 330 KM
widzisz jakas wielka roznice ? bo ja nie...
Pewnie na CPNie byś zauważył jak do diesla byś zalał dajmy na to 50 litrów i zrobił na tym 500km a Prosiakiem (<-dobra nazwa ;) ) zrobił byś 250 :D