To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - stuki w zawieszeniu albo kolach?

jachacyp - 17-10-2011, 08:09

Dięki za podpowiedzi-ale skłaniam się dołożyska McPersona-Zaciski sprawdzone,łączniki,końcówki i swożnie wymienione,nawet gumy na stabilizatorze-a dalej stuka.Więc pozostaje jedynie to.ale jak to sprawdzić-czy kupić i odrazu wymienić ???Chyba,że jeszcze coś pozostało???
SHARK1979 - 17-10-2011, 11:48

jachacyp napisał/a:
ale skłaniam się dołożyska McPersona

:wink:
jachacyp napisał/a:
ale jak to sprawdzić-

po otwarciu maski i kręceniu kierownicą powinieneś lub ktoś wyczuć luzy-ruszanie sie elementu trzymając rękom lub patrząc bystrym okiem :mrgreen:
Możesz kupić nowe ale jest zintegrowane z poduszką albo rozejrzeć sie po szrocie za mało zjechanym autem i kupić :wink: pozdro

jachacyp - 06-05-2012, 21:28

W końcu znalazłem.To nie Mc Person,nie wahacz,nie sworzeń ,nie gumy ale drążek kierowniczy od strony kolumny-znaleziony przypadkowo ale w końcu
Pozdrawiam

Maratonczyk42 - 30-07-2012, 22:56

Hugo napisał/a:
jachacyp napisał/a:
Może ktoś wie co to może być
Luzy na zaciskach hamulcowych. Kopnij w koło a się przekonasz.

Dokładnie, luzy na zaciskach, a dokładnie klocki hamulcowe mają delikatny luz. Wystarczy zdjąć koło i będzie wszystko jasne :D

zawoj - 10-09-2012, 22:52

A ja mam problem ze stukaniem z przodu głównie po prawej stronie-dziś po dłuższym szukaniu doszedłem, że to nie końcówki ani drążki, nawet nie sworzeń,łączniki stabilizatora mam już nowiutkie, a pojedyncze stuknięcie pojawia się przy bujaniu auta góra-dół, gdy idzie w dół-stuknięcie słychać i czuć w mocowaniu amorka. Teraz mam pytanie-co tam się wyrobiło?Łożysko czy jakaś guma? I czy trzeba kupować mocowanie składające się z 3 elementów (dolna blacha,łożysko i górna poduszka) czy wystarczy ta poduszka ze zintegrowanym łożyskiem?