Świętokrzyskie - Spoty_2009
sion2002 - 25-02-2009, 16:26
Hehehe. Tak jak rozmawialiśmy na spocie
Ecli zrobiłem i powędrował do brata - w obce ręce nie oddam
Za to drugi dzień poruszam się znowu Galem z '93r. Tylko trochę różniącym sie od tego, który miałem: Ten ma szyberdach i klimę - reszta na pierwszy rzut oka taka sama. Ale w środku śpi sobie 2,5 V6 z napędem na 4 łapki. Jeździ sie rewelacyjnie - takie małe spełnienie marzeń sprzed wielu lat
Jak narazie więcej stoi u mechanika niż przebywa na ulicy - w tym tygodniu planuję wszystko co można w nim zrobić:
- oliwa + filtry i płyny (zrobione)
- hamulce przód i tył (zrobione)
- łożysko z piastą tył
- dwa przednie dolne gięte wahacze
- tuleje przedniego stabilizatora przechyłu
- świece + przewody
- na koniec regulacja gazu (STAG 300)
Części po części z uprzejmości sprzedającego już prawie wszystkie mam (czekam tylko do jutra na świece, przewody i jeden wahacz). Do końca tygodnia ze strony mechanicznej powinno być wszystko ok.
Na sam koniec zostanie mi jeszcze blacharka - jest sporo dupereli do zrobienia - ale to dopiero za jakieś 2 m-ce gdy zima sie na dobre skończy.
Pozdrawiam
Szymon
Krzys - 25-02-2009, 18:03
To ten o ktorym rozmawialismy??:) jak tak tooo A NIE MOWILEM! "jechac,zobaczyc... przeciez nie daleko " jazda probna obowiazkowa
sion2002 - 25-02-2009, 21:27
Dokładnie ten Gdy potwierdziłeś, że to 4x4 - decyzja została podjęta i kilka godzin później miałem wszystko dograne
Mam nadzieję, że niedługo będzie już w 110% sprawny. Należą się tylko ogromne podziękowania z mojej strony dla poświęcającego się"dla sprawy" norba
Wiktor - 26-02-2009, 00:08
to kiedy nastepny spot zeby zobaczyc galanta 4x4 ???
sion2002 - 26-02-2009, 00:23
Ja mam czas...
[ Dodano: 27-02-2009, 16:42 ]
Misio dzisiaj prawie na dobre opuścił warsztaty Dla zainteresowanych, co zrobiłem w Galusiu i ile to kosztowało:
- oliwa + filtry i płyny ok. 200 zł
- hamulce przód i tył około 150 zł (lecz niedługo wymieniam cały przód - bije na starych tarczach) LUKAS
- łożysko z piastą tył około 340 zł - KOYO
- dwa przednie dolne gięte wahacze 330 zł/komplet NIPPARTS
- końcówki drążków - około 30 zł/szt. NIPPARTS
- tuleje przedniego stabilizatora przechyłu - 30 zł komplet
- świece 280 zł/komplet DENSO
- przewody - 180 zł - nie pamiętam firmy
- regulacja gazu (STAG300) - 60 zł
- wydech (strumienica i rurki - wszystkie tłumiki prócz końcowego wywalone - choć on też w najbliższym czasie idzie na wymianę - zbyt zatyka układ - za to gwizda świetnie ) 300zł może ktoś podpowie tłumik końcowy? Nie zależy mi na dźwięku - raczej na odetkaniu
- łącznik stabilizatora przód lewy 41 zł NIPPARTS
- filtr powietrza - nie pamiętam jaki i ile
O tym, ile skasował mnie znajomy mechanik nie wspomnę Prosił bym się nie chwalił
Tak między nami - wyszło może z 10% wartości materiału
Coś jeszcze było lecz wypadło mi z głowy.
Zostały gumy tylnego stabilizatora (już zamówione - 30 zł/komplet) i linka ręcznego - prawa - z tym mam problem
Dodatkowo blacharka - około 800 zł - wstępna wycena - ale to dopiero za około 2 m-ce
Zobaczymy co jeszcze wyjdzie.
Za to radość jaką mi daje... Nie da się ocenić Wysiadać też się nie chce
Żona mnie zabije za tą trzecią miłość
Pozdrawiam
Anonymous - 27-02-2009, 22:44
Thx thx za możliwość przejażdzki po to cudo...Jechałem nim z minutę, ale jestem sobie już w stanie wyobrazić co te 4 buty robią na śniegu-poezja. Zaproponuj termin Sion, bo widzę że chłopaki mają wielką ochotę obejrzeć tego Gala
sion2002 - 28-02-2009, 11:12
Jeż jestem otwarty na terminy - może weekend za tydzień?
Już jest zupełnie inny niż wtedy, gdy po niego byliśmy
Zresztą zobaczysz
Na suchym też sprawuje się nie najgorzej Tylko gdyby przyspieszenie było trochę lepsze
No i to czego mnie brakuje - linka ręcznego!!!
Krzys - 28-02-2009, 12:29
poco Ci reczny?? jak masz 4x4
Anonymous - 28-02-2009, 16:08
Pewnie tak łatwo nie zmienia się przedniośkowych przyzwyczajeń
Tak swoją drogą mam nadzieję, że pojawi się też nowy właściciel niebieskiego, widziałem wczoraj Damiana i mógłbym przysiąc że miał duuuużego banana na twarzy hehehe
Aha, nie ma któryś z Was pożyczyć na jeden dzień pożyczyć manometru do pomiaru kompresji na jeden dzień? Chciałbym dla własnej ciekawości zobaczyć w jakim stanie właściwie mam silniczek i co ewentualnie mogłoby mu dolegać. Chociaż 300ml oleju/1000km przy zagazowanym 4G63 to jak czytałem całkowita norma
cactooz - 28-02-2009, 18:13
Sion, po pierwsze gratuluje zakupu
po drugie dlaczego brat jeszcze nie zarejestrowany
po trzecie ja też chce zobaczyć twoje nowe kółka więc 7 czy 8 marca?
sion2002 - 01-03-2009, 11:24
Krzys napisał/a: | poco Ci reczny?? jak masz 4x4 |
Niby tak - ale tak jak norb stwierdził - przyzwyczajenia
norb napisał/a: | Tak swoją drogą mam nadzieję, że pojawi się też nowy właściciel niebieskiego |
cactooz napisał/a: | po drugie dlaczego brat jeszcze nie zarejestrowany |
Pojawi się na 100% - utrudnieniem w jego przypadku jest brak neta.
cactooz napisał/a: | po trzecie ja też chce zobaczyć twoje nowe kółka więc 7 czy 8 marca? |
Szczerze to wolałbym 7.03.200 (za tydzień w sobotę) - problem tylko będzie z bracholem - ma szkołę za tydzień Cyba, że przełożymy to o jeszcze jeden tydzień.
Pozdrawiam
Szymon
[ Dodano: 06-03-2009, 21:49 ]
Panowie i Panie. Co z jutrem?
cactooz - 12-03-2009, 16:36
Znacie prognozy pogody na weekend? Może by jakiś grillek na świeżym? Nawet Drivera przywiozę
sion2002 - 12-03-2009, 19:09
Chętnie - ja już po jednym w tym tygodniu jestem - tak sobie w pracy...
Jeśli się pojawię to sam - Romcia (krtań i przeziębienie/grypa)) i maleństwo (zapalenie krtani, gardła i ucha ) leżą z gorączką chorzy - coś ostatnio mamy pecha.
cactooz - 13-03-2009, 00:21
sion2002, nie macie szczęścia w tym sezonie
Anonymous - 13-03-2009, 16:24
http://www.youtube.com/watch?v=_b1GKGWJbE8
Obejrzyjcie to i przestańcie wierzyć w szczęście....Albo uwierzcie że szczęście jest po Waszej stronie
|
|
|