MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO - tu chwalimy i wieszamy psy
Robson86 - 03-09-2006, 20:23
ASO Lublin (Parexbud)... 6/6 pkt. Daje maksymalna note-jeszcze sie na nich nie zawiodlem, ...i zawsze jakis upuscik daja ...
Pzdro
Anonymous - 03-09-2006, 20:25
podaj dokladne namiary - może trzeba bedzie skorzystać jezeli daja upuścik
Robson86 - 03-09-2006, 22:14
To jest na Nałęczowskiej 24. Ja tam od kilku lat servisuje i jak dotąd o tym ASO moge tylko dobrze mowic
...PS i samochodzik umyja też!!
Za to w Kielcach nie polecam-nie bardzo znaja sie na rzeczy. Servis powstał z rozbudowy (servisu) Hyundaia...
PZDRO
Anonymous - 04-09-2006, 13:51
Krzyzak napisał/a: |
Próbowałem jeszcze z ASO koło Elbląga, ale niestety nie dali mi szansy. Wysłałem maila, po dłuższym czasie dostałem odpowiedź z prośbą o podanie telefonu w celu przyśpieszenia kontaktu. Podałem telefon i... od roku czekam na kontakt . |
Fakt z kontaktem z ich strony jest różnie, ale na serwis i salon nie można narzekać -solidnie i w miarę szybko. Jak potrzeba dają furę zastępczą!
Anonymous - 06-09-2006, 21:16
ASO Wierzgoń-Rybnik.Podczas niedawnego powrotu z lotniska zaczeło cosik popiskiwac w kołkach.pomyslałem jak nic wybule na klocki.na miejscu zobaczyli,przeczyscili i powiedzieli ze 5000 jeszcze spoko pojeżdze.poza tym rodzinna atmosferka, no i sprzedałem im namiar na forum i poopowiadalem o ostatnim spociku Ślaskiej grupy no i koniecznie mam ich informowac o takich rzeczach.
Anonymous - 08-09-2006, 20:32
Robson86 napisał/a: | To jest na Nałęczowskiej 24 | dzieki za namiary nie omieszkam skorzystać
krysstek - 09-09-2006, 07:26
Robson86 napisał/a: | ASO Lublin (Parexbud)... 6/6 pkt. Daje maksymalna note-jeszcze sie na nich nie zawiodlem,Pzdro |
Potwierdzam. Miesiąc temu kupowałem u nich autko i wrażenia b. pozytywne: sprawnie, fachowo i solidnie. Kontakt z serwisem miałem tylko raz i nie mam zastrzeżeń.
Anonymous - 10-09-2006, 03:07
Robson86 napisał/a: | ASO Lublin (Parexbud)... 6/6 pkt. Daje maksymalna note-jeszcze sie na nich nie zawiodlem, ...i zawsze jakis upuscik daja ...
Pzdro |
Też nie powiem bym sie zawiodl ale obiektywnie na nich patrząc daje 4/6 pkt.
Obsługa (recepcja servisu) mila ale...
- dzwonie do nich raz pytam jaki jest koszt standardowego przeglądu w Pajero II (...) odpowiedz 2 tys.
- dzwonie drugi raz i pytam o to samo - odpowiedz 2,5 tyś
- dzwonie trzeci raz z tym samym pytaniem - odpowiedz 850zl ale podem jeszcze cos poklikal i wyszlo 1300pln.
Druga sprawa, po przeglądzie okazało sie ze trzeba by wymienic prawy wąs, pytam o cene - 580zl element + robocizna razem 675zl. Za kilka dni przyjechalem zamowic tą czesc, na koniec pytam czy cena nie uległa zmianie - odp. nie, nie ulegla 675 zl element + robocizna.
Proponują auto zastępcze.
Pozwalają na obecnosc w warsztecie pdczas naprawy auta (niektore servisy nie pozwalają tlumacząc wzgledami bezpieczenstwa)
Sam warsztat jest w zaadaptowanym starym bydynku, niska esteryka, brak profesjonalnego wyposażenia. Nie mają zupelnie nic na czym mozna by sprawdzic zawieszenie (podniesli auto i kolo cos tam rękami poszarpał za koła, zgroza!!) nie sprawdzają stopnia zużycia amorow (bo nie mają na czym) nie sprawdzają skutecznosci hamulcow (bo też nie mają na czym) nie sprawdzili ustawienia reflektorow, nie nasmarowali punktow smarnych elem. zawieszenia i wałow napedowych (w Pajero II takie są) nie nasmarowali zawiasów drzwi i pare jeszcze drobnych czynnosci pomineli.
Sami mechanice zdają sie byc dobrymi fachowcami, wiedzą co i jak nawet gdy dostają do rąk rzadko spotykane auto jak np Pajero II 2,8 TD w automacie ( Pajero II nie bylo sprzedawane w Polsce)
Grześku - 19-09-2006, 08:26
Videlec napisał/a: | Nie mają zupelnie nic na czym mozna by sprawdzic zawieszenie (podniesli auto i kolo cos tam rękami poszarpał za koła, zgroza!!) nie sprawdzają stopnia zużycia amorow (bo nie mają na czym) nie sprawdzają skutecznosci hamulcow (bo też nie mają na czym) |
masz rację, ale trzeba pamiętać że robią to w servisie przy Al. Warszawskiej. Tam robią skuteczność hamowania, wykres amorów itd związane z podwoziem.
poza cenami są naprawdę ok, póki co na ich znajomości tematu jeszcze się nie zawiodłem
Właśnie do nich jadę...
Anonymous - 08-10-2006, 12:21
ASO Auto Test - niestety ja mam negatywną opinię - wydoili ze mnie ponad 1000 zł na naprawę zwrotnicy. Nie mogli znaleźć przez tydzień części (w końcu ja to zrobiłem, co zajęło mi 15 min. ),wstawili uszkodzoną i się potem wypięli na mnie - nie mówiąc, że nie potrafili poprawnie zdiagnozować usterki ( 2 dni szukali ) , gdzie nieautoryzowany warsztat autotw stwierdził co jest nie tak w 15 min. efekt był taki ,że musiałem naprawiać powtórnie.nie mówię już ile czasu to wszystko trwało
Anonymous - 09-11-2006, 15:35
Jestem nowym użytkownikiem marki mitsubishi. Kupiłem jakiś miesiąc temu nowego Colta 1.3 w wersji Inform. W związku z tym czekają mnie wizyty w ASO, przynajmniej przez okres gwarancji. Czytając wasze wypowiedzi włos staje dęba na głowie. Mieszkam w Warszawie. Poradźcie mi gdzie serwisować mojego Misia (znamy się mało ale już go bardzo lubię) - Auto Test czy Auto GT - innego wyboru chyba nie ma. Auto kupiłem w Allianz Auto (z waszych wypowiedzi wynika jednak, że lepiej omijać tego dealera szerokim łukiem. Z góry dzięki za odpowiedź.
Dyzio i Saba - 09-11-2006, 19:16
Ja pomykam do Białegostoku .Może daleko ale jestem bardzo zadowolony
Mieszkam w Warszawie
Anonymous - 26-11-2006, 13:42 Temat postu: Re: ASO - tu chwalimy i wieszamy psy
Hubeeert napisał/a: | Tu jest miejsce gdzie można powiedzieć (używając konkretów a nie że wujka Romualda kolegi brat) o swoich doświadczeniach z ASO zarówno pozytywnych jak i negatywnych. Zapraszam również zainteresowane/opisane Firmy do zamieszczania odpowiedzi. |
Co myślicie o ASO w Boguchwale? Mam do nich uwagi:
1.Colt CZ3 1,3 - Przegląd gwarancyjny po 20 tys., cena przez telefon 450 zł , po przeglądzie 570 - zapłaciłem 550.
2. Może drobiazg, ale autka w przeciwieństwie do innych ASO po przeglądzie nie umyli.
3. Nie ma możliwości " podglądania " czynności obsługowych.
4. Moje drobne uwagi co do trzasków plastików i opadania pokrywy schowka zostały zignorowane.
Jedynie Pan Ząbek niestrudzenie uprzejmy!
Te uwagi oczywiście nie dyskwalifikują Boguchwały - wrócę tam i mam nadzieję, że przy 40 tys. będzie lepiej?
JCH - 26-11-2006, 21:18
zypar napisał/a: | 1.Colt CZ3 1,3 - Przegląd gwarancyjny po 20 tys., cena przez telefon 450 zł , po przeglądzie 570 - zapłaciłem 550. | W ASO powinien być cennik przeglądów (w katowickim jest). W cenniku pokazane są ceny netto - być może przez telefon serwis podał cenę netto. 450 x 1,22 = 549. Może coś jeszcze dodali i wyszło 570.
Anonymous - 27-11-2006, 10:10
JCH napisał/a: | zypar napisał/a: | 1.Colt CZ3 1,3 - Przegląd gwarancyjny po 20 tys., cena przez telefon 450 zł , po przeglądzie 570 - zapłaciłem 550. | W ASO powinien być cennik przeglądów (w katowickim jest). W cenniku pokazane są ceny netto - być może przez telefon serwis podał cenę netto. 450 x 1,22 = 549. Może coś jeszcze dodali i wyszło 570. |
zgodnie z prawem sprzedawcy usług nie wolno podawać cen netto
|
|
|