[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] Nagle nie chce odpalić
Anonymous - 27-01-2009, 18:51
A/T skrzynia biegów automatyczna
M/T skrzynia biegów ręczna (manualna)
pozdrawiam
migro - 27-01-2009, 22:53
TU jest bardzo ciekawa stronka o automatach
eddi1977 - 15-03-2010, 06:53
Tylko ten temat znalazłem odnośnie dzisiejszego poranka.Pierwszy raz od 1,5 roku mój misiek nie odpalił tzn. odpalił ale po chwili zgasł,nie widziałem żeby coś z kontrolkami było nie tak bo po odpaleniu odśnieżałem auto,próbowałem ponownie odpalić i kręcił i nie chciał załapać,zwykle bardzo szybko silnik zaczyna pracować,po chwili kręcenia zapalił ale obroty spadały więc zacząłem dodawać więcej gazu,przy czym silnik pracował jakoś dziwnie,jakby nie na wszystkich cylindrach,raczej na połowie najwyżej,przełączył się na gaz i to samo,po chwili dałem spokój bo widać że biedak się męczy,jak wyszedłem z samochodu to smród i kupa dymu
Zaktualizuję:
Mając więcej czasu znalazłem innego posta,podobny przypadek.Po południu udało mi sie odpalić auto.Na benzynie nie chciał,gaz uratował sytuację bo po 2-3 s kręcenia odpalił na gazie ale chyba z racji że nie nagrzany słabo chodził,obroty spadały,po kilkunastu s przełączyłem na benzynę i było dobrze,później normalnie jak się nagrzał na gaz.
Ta przygoda trochę mnie zaniepokoiła,odłączyłem aku,zaprogramowałem obroty i teraz znalazłem innego posta,z podobnym problemem,tam przyczyną chyba była woda która zbiera się w zbiorniku paliwa w którym nigdy nie ma zbyt dużo benzyny i tego się trzymam
michal_or - 09-08-2015, 11:42
Witam. Podłącze się pod temat. Jadąc wczoraj samochód samochód zgasł mi podczas zmiany biegu. Odpaliłem przełaczył sie na gaz i znowu to samo podejrzewałem że to filterki od gazu bo juz pora na nie. Na benzynie ok. Samochód postał moze ze 20 min chce odpalić i dupa kręci normalnie tak jakby odpalił na jakąś sekunde i gaśnie. Czy miał ktoś podobną sytuacje ?
sprawdzałem błedy i wymrugało kontrolka abs 2 razy wolno 3 szybko i tak w kółko co oznacza ten bład ? dodam jeszcze ze jak przeczyściłem bezpieczniki pod maska to samochod zagadał na dłuższa chwile po czym zgasł i znowu pobawiłem sie bezpiecznikami i to samo
Hugo - 09-08-2015, 19:41
michal_or, na 99% aparat zapłonowy do wymiany. Błędami ABS się nie przejmuj, to norma, nawet gdy wszystko jest sprawne.
michal_or - 09-08-2015, 20:08
Dziwi mnie tylko to ze jak poruszalem bezpiecznikami to zagadal normalnie odpalalem go tez niedawno to mial niskie obroty wkreca sie normalnie nawet jechal normalnie ale zgasl podczas jazdy odpalilem i znowu zaczal troche glupiec
|
|
|