Nasze Miśki - "Niebieski Delfinek" EA5A :] Nie wesoło :/
PanLan - 18-03-2009, 18:53
No no ładnie, jeszcze bym grill zmienił i alumki, coś w stylu porsche czerwony rant, w środku czarne takie strasznie mi się podobają jak coś to moge ci obrobić w photoshopie i zobaczymy jak to wygląda jak byłbyś skłonny na takie zmiany
MacFly - 18-03-2009, 19:42
PanLan napisał/a: | jeszcze bym grill zmienił i alumki |
Grill już zmieniony na oryginalny
http://www.fotosik.pl/sho...d9852dfc72a97ff
Co do felg aktualnie jestem spłukany i może za jakiś czas pomyślę nad jakimiś ładnymi 17"
Akurat Porsche mi się nie podobało
Jak możesz i masz ochotę to czmu nie, zawszę będę miał jakieś odniesienie co do alusów
PanLan - 21-03-2009, 14:58
Hmm to podeślij zdjęcie alusów takie jak ci odpowiadają, link wystarczy
MacFly - 23-03-2009, 00:18
Więc tak podobają mi się te http://www.stsmotorsport....turismo_wrc.jpg i te http://tuningnews.blogsome.com/images/crono.
Tak jak wiadomo ceny tych felg są zabójcze, ale trzeba mieć jakieś marzenia
PanLan - 23-03-2009, 14:46
Drugi link nie działa, najlepiej żeby zdjęcia były całkowicie bokiem, też dobrze jak tło jest puste albo ciemne
Wyszło coś takiego, ale jeszcze widać między szpilami jasność, musiałbym to obrobić dopiero i dać ciemną przestrzeń albo coś takiego
MacFly - 25-03-2009, 09:57
Te fele nr. 2 fajnie wyglądają
I dzięki PanLan, za VT
PanLan - 25-03-2009, 13:28
Spoczko jak coś to moge zrobić ładniej te pierwsze fele, tylko daj znać
j13mk - 25-03-2009, 14:24
Zerknij tutaj , może coś wpadnie Ci w oko
MacFly - 29-11-2009, 21:36
Więc pora się trochę pochwalić
W okolicach Sierpnia założyłem Neon w Grillu, nie wiem czy zdjęcia ma pokazywać, bo nie chcę rozpętać burzy na forum.
We Wrześniu Niebieski Delfinek zdobył 2 miejsce w konkursie na "Najładniejszy samochód innej marki FEFK"
Link do tematu
Pierwsze miejsce zdobył kolega z Audi S3
I zdjęcia
A w październiku pękła łapa sprzęgła
Nie miły był to widok, Galant na poboczu, na awaryjnych, jakieś 30-35 km od domu, po godzinie 20, ciemno, padał deszcz, 3 godziny czekałem na kumpla, który mnie holował do domu, później dzwonienie i załatwianie łapy sprzęgła, oczywiście nie obeszło się bez ściągnięcia skrzyni biegów, koszt ponad 600zł, i Galant dalej jeździ, przez ponad 20 tys. km, które nim zrobiłem była to jedyna i najpoważniejsza awaria.
A teraz Galant stoi na stalówkach i moim zdaniem stracił 100% ze swojego wyglądu
Rozwaliłem zderzak z przodu o krawężnik :/ narazie jeżdżę z odstającym kawałkiem od spodu, ale już nie długo albo nowy zderzak kupuję lub będę gdzieś ten próbował jakoś załatać.
I narazie tyle, wozi mnie dzień w dzień, na liczniku już ponad 212 tys. km, popychacze coraz bardziej dają znać o sobie, bo zbliża się po woli wymiana oleju Mój mechanik wpadł na pomysł aby spróbował przejść na pół syntetyka, może to trochę wyciszy te popychaczem. A co wy o tym myślicie ??
I na razie tyle
Hugo - 29-11-2009, 21:49
MacFly napisał/a: | A co wy o tym myślicie ?? | A ja myślę, że będzie gorzej, ale generalnie nie ma na to reguły z tego co obserwuję.
j13mk - 30-11-2009, 12:39
Jak to Audi S3 - I miejsce... czym Ci ludzie się kierują
Rekinek bardzo ładny, szerokości...
prelud - 30-11-2009, 17:45
podoba mi sie Twoj galant bo na taki sam kolorek jak moj
MacFly - 30-11-2009, 20:15
j13mk napisał/a: | Jak to Audi S3 - I miejsce... czym Ci ludzie się kierują |
Wiecie tego ja też nie wiem
Co do oleju to, on twierdzi że półsyntetyk jest gęstszy, więc może się poprawi praca popychaczy, ale myślę, że zaryzykuję i zobaczę.
Myślę nad zalaniem jakiegoś środka do przeczyszczania kanałów olejowych, bo może mam zabite syfem. Ale cudów się nie spodziewam
MacFly - 07-07-2010, 13:06
Więc nadszedł czas aby pomyśleć nad nowymi felgami
Mam upatrzone felgi BBS'a 17", 7,5' szeroki, ET42, tylko pytanie czy one mi wejdą i nie będą obcierać ??
Teraz mam Borbety 16", 6' lub 6.5' ET nie mam pojęcia
robertdg - 07-07-2010, 15:54
Powinny pasić, felga 2mm głebiej schowana, ale szersza o 1/2cala w stosunku do oryginału (7cali szerokości ET40), czyli 1.2cala to 12,7mm, dzieląc to na pół mamy 6,35mm szerszej felgi na strone, czyli felga będzie od strony wewnętrznej bliżej o 8,35mm do ramienia zwrotnicy, a od strony zewnetrznej będzie szerzej o 4,35mm do błotnika (blizej rantu błotnika), dla pewnosci mozesz te ostatnie wartosci podstawic do oryginalnej felgi i zwizualizowac obrys.
|
|
|