Chcę Kupić Space Stara - [MSS 1.3] Poproszę o rozeznanie
xjacobs - 02-02-2009, 21:17
cns80 napisał/a: | xjacobs, twój też ma krzywy przód Zapewniam Cię Wszystko zależy od ustawienia fotografa, ale nie tylko... Idź do dealera w swoim mieście i zobacz jak krzywo spasowane są maski w fabrycznie nowych Fordach, Citroenach, Oplach, a nawet Mercach | Pewnie, że ma, bo prawy błotnik był lakierowany - mierzone czujnikiem lakieru - reszta ma oryginalny lakier aczkolwiek malowany był zapewne ze względu na jakieś wgniecenia tudzież rysy - na podnosniku było wszystko sprawdzane - wewnątrz zdrowy jak kuń
Poza tym kto by wypuścił takiego banana z taśmy montażowej? Akurat w citroenie nie zdziwiłbym sie jakby wszystko było krzywe - ostatnio jest masa różnych interwencji w sprawie naprawianych i "nowych" cytryn
Fragu - 04-02-2009, 13:00
Byliśmy obejrzeć tego ostatniego i tak:
wnętrze:
- wpip okruszków i kurzu, ale trwałych zabrudzeń zero, tapicerka w baaardzo dobrym stanie, podsufitka czysta, decha nie porysowana
- schowek na okulary nad głową kierowcy zdaje się, że sięotwierał i został zamknięty na amen
- wyświetlacz kompa gubi wyświetlanie godziny (2 ostatnich cyfr)
- wszelkie wyposażenie działa bez zarzutu (podgrzewane siedzenia ), jedynie co, gdy otworzymy całkiem okno pasażera jest problem żeby je podnieść.
silnik:
- nie myty, wycieków nie widziałem
- na początku cyka cykcykcyk, odpalamy, chodzi równiutko, dieslowato troszeczke, obroty trzyma ładnie i zimny i ciepły.
- w komorze wszelkie śrubki itp wydają się oki
wygląd:
- lakierek super, nakładki na progi
- do zrobienia przez lakiernika tylna klapa, sporo rudej, ale tylko po wierzchu
- lekko przetarte prawe tylne nadkole oraz tylny zderzak w 2 miejscach.
inne:
- coś jakby wydech nie dokońca był szczelny (złącze elastyczne?)
- zimówki uwaga uwaga z kolcami (samochód ze Szwecji)
- letnie na alusach 14", 2 dobre 2 do wywalenia.
Samochód wydaje się być w jednym kawałku, nic mi nei podpadło, a oglądałem go naprawdę długo. Jako, że był tylko teść właściciela (on sam w pracy), nie śmigaliśmy samochodem nigdzie. po ustaleniach taty przez telefon, cena 9500 na teraz, w sobote się zjawimy i nim pośmigamy troche jak wszystko będzie oki to bierzemy - pewnie jeszcze 100-200 złotych się utnie z ceny. Co Wy na to, opłaca się ? Dodam tylko, że rozrząd natychmiast do wymiany, nie wiadomo kiedy był robiony (nikt nie zna Szwedzkiego?) do tego olej filtry i płyny. Lakiernik na lato, no i temu wydechowi trzebaby się przyjrzeć.
Pomimo wszelkich wad, dodając do tego cene wydaje mi się, że jest to dobra oferta, co myślicie?
misiek-misiek - 05-02-2009, 14:55
Fragu napisał/a: | - schowek na okulary nad głową kierowcy zdaje się, że sięotwierał i został zamknięty na amen |
Norma w tym wozie. W jednym z moich SS na razie działa (130tkm) W drugim nie ma
Fragu napisał/a: | - wyświetlacz kompa gubi wyświetlanie godziny (2 ostatnich cyfr) |
Też norma, opis w dziale warsztat jak to naprawić
Fragu napisał/a: | gdy otworzymy całkiem okno pasażera jest problem żeby je podnieść. |
Próbuj powoli przełącznikiem kilka razy, aż w końcu załapie, mam to samo w swoim, niestety. Muszę to naprawic.
Fragu napisał/a: | nie myty, wycieków nie widziałem |
Mitsubishi
Fragu napisał/a: | do zrobienia przez lakiernika tylna klapa, sporo rudej, ale tylko po wierzchu |
Też norma, każdy prawie tak ma, trzeba to zrobić. Auto niestety składane w Holandii
Fragu napisał/a: | - zimówki uwaga uwaga z kolcami (samochód ze Szwecji) |
OOOO pojeździło by się na takich Szkoda, że nie można u nas, gdy drogowcy wyjeżdżają na drogi jak już się wszystko topi
Sprawdź dobrze jakieś papiery od niego z wszelkimi możliwymi wymianami olejów, klocków itp. Jak będzie ok to bierz. Za tę cenę trafić SS to wyczyn.
A muszę ci powiedzieć, że jeździłem coltem CJO 1,3 i stwierdzam co następuje:
- myślałem, że colt będzie szybszy od SS ale jednak Space się lepiej zbiera,
- wymiary zewnętrzne SS są prawie identyczne jak w CJO
- wnętrze w SS jest ho ho a może i większe jak na takie małe autko
- SS jest duuuużo wygodniejszy od colta
- spalanie prawie takie samo jak w colcie, mój SS pali średnio 6,6 l/100km (1,3)
- w colcie skrzynia biegów jest japońska i to jest jego przewaga niestety, ale w spejsach francuskie skrzynie jakoś wytrzymują chociaż trzeba wachlować jak w Autosanie
- no i gratuluję wyboru Miśka przede wszystkim
Fragu - 05-02-2009, 18:24
No to już będzie 2 misiek, po colcie cj0 1.6. W tym MSS jest 1.8 GDI wiec idzie jak burza;) Ogólnie auto nie jest idealne, ale takie będzie za kilka miesięcy
Gabriel68 - 05-02-2009, 18:45
Uaaa gratulacje ładna cena ci się trafiła i wersja też wypasiona jak widać. Podgrzewane foteliki bajeczka. Widzę,że spryskiwacze na oczka też są. Fragu co to za cudo siedzi w miejscu radyjka (wypasione radyjko czy jakaś nawigacja?) i co miał na mysli gość dając tekst o wielofunkcyjnej kierownicy ?
JCH - 05-02-2009, 18:53
misiek-misiek napisał/a: | - w colcie skrzynia biegów jest japońska i to jest jego przewaga niestety, ale w spejsach francuskie skrzynie jakoś wytrzymują chociaż trzeba wachlować jak w Autosanie | Zarówno w 1.3 jak i 1.8 to skrzynie będą japońskie - tak mi się wydaje ....
Fragu - 05-02-2009, 21:17
z kierą mu się coś pomyliło bo jest zwykła A tamto ustrojstwo to radyjko z odtwarzaczem DVD i ładnym wysówanym wyświetlaczem, niestety tego nie dorzuca do autka ..dodaje oryginalne radio Mitsu.
Skrzynia w tym 1.8 jest made in japan
|
|
|