[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Obniżanie zawieszenia - Lancer CYxA
krzychu - 16-11-2009, 09:00
Wygląda lepiej.
baszek - 16-11-2009, 11:18
krzychu napisał/a: | Wygląda lepiej. |
Ciekawe jak się prowadzi
el_diablo napisał/a: |
Ok, pewnie modyfikacjami zawieszenia można by poprawić czasy do osiągnięcia w slalomie, ale w warunkach normalnej drogowej eksploatacji uważam, że seria jest w zupełności wystarczająca. |
Mnie się często zdarza slalomować, a tego lancerem właśnie się nie da robić sprawnie, zresztą sami sprawdźcie. Ale jak najbardziej się zgadzam, że do normalnej szybkiej ale płynnej jazdy zawieszenie się dobrze sprawuję i jeśli ktoś nie potrzebuje slalomować to nie widzę sensu zmieniać sprężyn (dla samego wyglądu moim zdaniem bez sensu - ale każdy może mieć inne zdanie).
krzychu - 16-11-2009, 11:43
baszek - mówisz o Intense? Bo to dość zasadnicza różnica 2 cala więcej i grubsze stabilizatory muszą robić swoje.
mkrawcz1 - 16-11-2009, 11:51
krzychu napisał/a: | baszek - mówisz o Intense? Bo to dość zasadnicza różnica 2 cala więcej i grubsze stabilizatory muszą robić swoje. |
i rozpórka z przodu...
baszek - 16-11-2009, 12:04
mkrawcz1 napisał/a: | krzychu napisał/a: | baszek - mówisz o Intense? Bo to dość zasadnicza różnica 2 cala więcej i grubsze stabilizatory muszą robić swoje. |
i rozpórka z przodu... |
Posiadam invite, więc nie ma rozpórki i 18-stek (przed zakupem nie poinformowano mnie o tych stabilizatorach - może wtedy bym się zdecydował na Intense). I dla tego zastanawiam się nad zakupem takiego zestawu na lato (bądź samych 18-stek) jeśli mi powiecie, że auto nie kładzie się tak na boki.
mkrawcz1 - 16-11-2009, 12:23
baszek napisał/a: | Posiadam invite, więc nie ma rozpórki i 18-stek (przed zakupem nie poinformowano mnie o tych stabilizatorach - może wtedy bym się zdecydował na Intense). I dla tego zastanawiam się nad zakupem takiego zestawu na lato (bądź samych 18-stek) jeśli mi powiecie, że auto nie kładzie się tak na boki. |
Jeżdżę od piątku, więc nie miałem czasu ani warunków, żeby sprawdzić Ale się dowiem i napiszę
gzesiolek - 16-11-2009, 13:49
Dziwne z tym kladzeniem bo nie stwierdzilem... szczerze mowiac to przy takim "wzroscie" spodziewalem sie wiekszych problemow z szybkimi zakretasami... a tu Lancernik moj prowadzi sie pewniej i twardziej niz poprzednik czyli Civic VI 5D, ktory jak wiadomo tez jest na wielowahu a jest autem niskim i jak to sie mowi "rozczlapanym na asfalcie"... tam każdy krawężnik był moim wrogiem jakieś 11cm prześwitu na standardzie zawieszenia... a do tego i osoby w aucie i silnik niziutko położone...
a jednak w zakręcie czy teście łosia prędzej zerwałem przyczepność na Hondzie niż na Lancerze... inna sprawa to fotele... w Hondzie były i wygodniejsze i lepiej trzymały... w Lancerze to jak sie mocno kierownicy nie trzymasz to może Cie z fotelu ściągnąć przy mocniejszym slalomie lewo prawo...
Mówie o sedanie i do tego lżejszym (1.5)
BARTIG - 24-08-2012, 11:30
odkopuje stary temat
co powiecie o tych sprężynach: http://allegro.pl/mitsubi....html?source=oo Eibach -30/-25
Lancer GTS ma już seryjnie usportowione zawieszenie, także raczej nie powinno być później problemów z amortyzatorami ?
Orientujecie się czy sprżżyny od 1.8 będą pasowały do 2.0 GTS ?
komar80 - 05-03-2013, 00:17
Przy okazji remontu zawieszenia , zaszalałem troche i kupilem sprężyny Eibacha . Wrzucam zdjęcia "przed" i "po", może pomogą komuś przy podejmowaniu decyzji.
lukas1 - 05-03-2013, 10:26
a co z amorkami , jak obnizyles auto to seryjne amorki dostana teraz po dupie, mysle o tych eibachah ale razem z amorkami, pytalem i zaleca sie je razem z
np amorkami bilsein b4
MichalRej - 05-03-2013, 11:07
komar80 - wygląda bardzo fajnie, ale powiedz jak samochód się zachowuje na drodze...??
Coś się poprawiło, coś pogorszyło...??
mkm - 05-03-2013, 15:06
lukas1 napisał/a: | a co z amorkami , jak obnizyles auto to seryjne amorki dostana teraz po dupie, mysle o tych eibachah ale razem z amorkami, pytalem i zaleca sie je razem z
np amorkami bilsein b4 |
Amorki do 40mm mogą być "zwykłe" chyba, że są jakieś magiczne samopoziomowania.
Bilstein-a teraz poleca każdy akwizytor - albo mieli promocje, albo magazyny wietrzą.
Zadzwonisz za rok to te sprężyny będą idealnie współpracować na np.Sachs-ie
komar80, slalom, szybki łuk i pisz co się zmieniło.
Osobiście uważam, że Eibach bez względu na markę to najlepsze połączenie "sportu" i "komfortu".
lukas1 - 05-03-2013, 15:23
Cytat: | Amorki do 40mm mogą być "zwykłe" chyba, że są jakieś magiczne samopoziomowania. |
jezeli tak to lepiej dla portfela, ale czy napewno do tych 40 mm nie zniszczy amorkow ?
mjsystem - 05-03-2013, 16:23
komar80 napisał/a: | Przy okazji remontu zawieszenia , zaszalałem troche i kupilem sprężyny Eibacha . Wrzucam zdjęcia "przed" i "po", może pomogą komuś przy podejmowaniu decyzji. |
Fajnie wyszło. A jak cena, jeśli to nie tajemnica???
MichalRej - 05-03-2013, 16:30
Na oficjalnej stronie Eibacha cena 661zł
|
|
|