To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2009 - Pytania na temat...

os12 - 15-02-2009, 13:08

Kolego Cuuube!!!!!!!!!!!!!!!

czy czytanie moich postów ze zrozumieniem tego co jest w nich napisane jest takie trudne ???????

pokaż mi gdzie napisałem że są JESZCZE DWA dodatkowe ( a dlaczego by nie 3/4/5/...../22?) wolne pokoje w części hotelowej na Odysie

napisałem tylko :
cyt:

"2. Na Odysie mamy ustaloną jedną ,jednakową niższa ceną na wszystkie domki (220zł/domek/dobę co daje 55zł/os),które są 4-osobowe a różnica między apartamentowym i zwykłym polega tylko na tym że apartamentowy na parterze ma aneks kuchenny a zwykły go nie posiada ale za to ma więcej miejsca na dole ,a oznaczenia domków D/G to D-dól, G-góra
niestety musimy zamawiać całe domki wiec musicie się koledzy i koleżanki jakoś ze sobą podogadywać aby je zapełnic jako 2os+2os lub po prostu rodzinnie 4os
oczywiście są osobne klucze do pokoi D/G

Na Odysie są też pokoje 2-os w części hotelowej w cenie 125zł/dobę " koniec cytatu!!!!

a podana przeze mnie powyżej informacja była tylko w celu uniknięcia kolejnych pytań typu: co? ile ? i dla czego tyle kosztuje ?

Natomiast na chwile obecną ,(gdyż nikt nie zrezygnował ani nie zamienił rezerwacji ) zgadza sie to co wcześniej napisałeś, że są tam 3 pokoje i wszystkie są już zarezerwowane !!!!!

Natomiast bieżące informacje na temat samych rezerwacji i jeszcze wolnych miejsc proszę sprawdzać na bieżąco w odpowiednim temacie
t.j

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=32276

A dokładne fotki i opis domków i pokoi ze strony Hotelu Odys

http://www.hotelodys.pl/pokoje.html

Jak ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości i pytania odnośnie Hotelu Odys to proszę o kontaktowanie się bezpośrednio z tymże ośrodkiem

Przedsiębiorstwo Hotelarsko-Turystyczne "ODYS" Sp. z o.o.
Tresna k. Żywca
ul. Nad Jeziorem 99
34-311 Czernichów
tel. (033) 866 10 76; 866 13 58
fax: (033) 866 20 25
odys@hotelodys.pl

Czy teraz w powyższym temacie, (czytaj-Hotelu Odys) już wszystko jasne?

pozdrawiam
Andrzej vel os12

Anonymous - 15-02-2009, 13:47

os12 napisał/a:
pokaż mi gdzie napisałem że są JESZCZE DWA dodatkowe
napisales ze sa 2 a sa 3 jak napisal londolut (co zacytowalem) wiec powstala niescislosc i chcialem ja wyjasnic
os12 napisał/a:
Na Odysie mamy ustaloną jedną ,jednakową niższa ceną na wszystkie domki (220zł/domek/dobę co daje 55zł/os)
gdzie tu nizsza cena :arrow: wyciag ze strony Odysa mowi :arrow: " Pokój 2-os. w domku typowym (typ D i G) 110,00 zł " czyli za dwa pokoje 220 ktore musimy wypelnic :lol: 4x55zl osoba
os12 - 15-02-2009, 14:27

Cuuube mam już dość tłumaczenia po 10 razy tego samego
a ty nadal swoje, nie czytasz uważnie i piszesz bzdury !!!!!!!!!!!!
Ty piszesz:
Wysłany: Dzisiaj 13:47
os12 napisał/a:
pokaż mi gdzie napisałem że są JESZCZE DWA dodatkowe
napisales ze sa 2 a sa 3 jak napisal londolut (co zacytowalem) wiec powstala niescislosc i chcialem ja wyjasnic

nie zacytowałeś tylko napisałeś to po 1
po 2 ja napisałem wcześniej :"Na Odysie są też pokoje 2-os w części hotelowej w cenie 125zł/dobę " koniec cytatu!!!!

gdzie tu jest napisane Twoim zdaniem o 2 pokojach

jak dla Ciebie zapis: 2-os = 2 pokoje to gratuluję logiki

następna kwestia dotyczy cen pokoi

ty piszesz:
os12 napisał/a:
Na Odysie mamy ustaloną jedną ,jednakową niższa ceną na wszystkie domki (220zł/domek/dobę co daje 55zł/os)
gdzie tu nizsza cena :arrow: wyciag ze strony Odysa mowi :arrow: " Pokój 2-os. w domku typowym (typ D i G) 110,00 zł " czyli za dwa pokoje 220 ktore musimy wypelnic :lol: 4x55zl osoba

znowu brak zrozumienia tekstu

zobacz kompletny cennik ze strony Odysa
CENNIK

Pokoje: Cena

Pokój 2-os. w domku typowym (typ D i G) 110,00 zł

Pokój 1-os w domku typowym 85,00 zł

Łóżko-dostawka 35,00 zł

Pokój 2-os z łazienką w bud. gł. 125,00 zł

Pokój 1-os w bud głównym 90,00 zł

Domek "typu apartamentowego" 230,00zł

Więc zobacz Cuuube-supermatematyku :)

Czyli Pokój 2-os. w domku typowym (typ D i G)110,00 zł x2=220 zł/dobę za domek 4osobowy
Natomiast Domek "typu apartamentowego" 230,00zł

220 < 230

wiec mamy tak jak wcześniej napisałem

" Na Odysie mamy ustaloną jedną ,jednakową niższa ceną na wszystkie domki (220zł/domek/dobę co daje 55zł/os)"

a JEDNA ,JEDNAKOWA NIŻSZA CENA bo chyba 220 to chyba mniej niż 230

bez względu na to czy to domek zwykły czy apartamentowy

Cuuube ja Cie proszę litości!!!!!!!!!!!!!

polemika ma sens tylko wtedy gdy jest zachowana logika

czytaj uważnie 2 razy zanim coś odpiszesz

<zalamka>

Anonymous - 15-02-2009, 14:59

os12 napisał/a:
zobacz kompletny cennik ze strony Odysa
CENNIK

Pokoje: Cena

Pokój 2-os. w domku typowym (typ D i G) 110,00 zł
patrzylem i jak byk jest napisane ze 110 za pokoik dwu osobowy ale ze musisz miec 4 osoby w domku to jest 220 zl wiec gdzie ta znizka. gdyby na stronie Odysa bylo napisane 220 zl za domek typowy 4 osobowy(i tu i tu wychodzi doba w takim domku 55zl/osoba ) a gdyby u nas bylo 200zl za to taki domek bylaby widoczna znizka a tak jej rzeczywiscie nie ma :!: chyba wy nieczytacie ze zrozumieniem :roll:

dobra dodaje temat do ignorownych...

tomusn - 15-02-2009, 17:44

z cennika jasno wynika, że :
apartamentowy musisz wziąć cały, bo nie masz tam na dole sypialni, tylko
Strona Odysa napisał/a:
pokoju dziennego z aneksem kuchennym i rozkładaną kanapą na parterze
więc ewentualnie 220 za cały
a typowy masz osobne sypalnie.
ja rozumiem to tak , że bierzemy cału apartamentowy lub jeden z pokojów w typowym, ale wtedy ktoś inny może zająć drugi pokój

wg mnie zapisy na domku typu apartamentowego = cena za 4 osoby i zajmujecie cały
a na typowy zapisy na pokój i mieszkasz z kimś innym wg kolejki

Monia - 15-02-2009, 20:01

Jestem lekko nie w temacie...wiec pytanie czy są jakieś informacje odnośnie wpłacania zaliczki za pokoje < jakiś nr konta czy jak to ma się odbywać ? > :)
Pozdrawiam

ruslana81 - 15-02-2009, 21:20

Witajcie, chciałabym zapytać co to jest "domek nad kawiarnią" (5-os., na ośr. Fregata?) Nie ma fotek i nie bardzo wiem co to...
cns80 - 15-02-2009, 21:32

A ja mam prośbę żeby mi ktoś wskazał na zdjęciach co wynająłem, bo kompletnie nie mogę się odnaleźć w tym opisie

arthus napisał/a:
Ośrodek „Neptun”

Sekcja hotelowa:
- 1x pokój czteroosobowy (160zł/doba):

1. wojmi-1 + rodzinka

Domki:
- 29 x domek siedmioosobowy (220zł/doba):

1. londolut + Jogurt (cały domek) - piątek-niedziela
2. os12 (cały domek) - piątek-niedziela
3. Morfi (narazie 2 osoby) piatek - niedziela
4. cns80 piątek-niedziela
5. miczon (cały domek): piątek-niedziela
6. Matejko + grześku + brat + borecki + zabek - piatek-niedziela
7. Ekipa Łódź (Chooper) - piątek-niedziela
8. Ekipa Łódź (Chooper) - j.w. (Iza + Grabsio; Czarcik + Anetka; Forest_Taft + Madzia) 2 NOCE (Cały domek)
9. Ekipa Łódź (Chooper) - j.w.
10. Ekipa Łódź (Chooper) - czwartek-niedziela
11. drd1812 z rodzinką (cały domek) - czwartek-niedziela
12. Kawu z rodzinka +... - piatek-niedziela
13. rafal_szcecin i rodzina piatek-niedziela
14. PabloGal + Mysza + Bluecats + Marek ( i Saba oczywiście) - piątek-niedziela

Na którym zdjęciu jest ten domek ?

londolut - 15-02-2009, 22:40

cns80 napisał/a:
Na którym zdjęciu jest ten domek ?

Monia napisał/a:
Jestem lekko nie w temacie...wiec pytanie czy są jakieś informacje odnośnie wpłacania zaliczki za pokoje < jakiś nr konta czy jak to ma się odbywać ? > :)
Wszystko w swoim czasie ;)
ruslana81 napisał/a:
co to jest "domek nad kawiarnią"
Jest to taki sam domek jak typ 'Brda' tylko, że na parterze jest knajpa.
ruslana81 - 16-02-2009, 08:17

londolut napisał/a:
na parterze jest knajpa

londolut, przepraszam, że ja nie czaję, ale jaka znowu knajpa? nie bardzo to sobie wyobrażam...I czy to znaczy, że na górze jest miejsce do spania dla 5 osób? (czy są to jakieś oddzielne pomieszczenia czy wszyscy hurtem w jednym pomieszczeniu śpią?) Nigdy nie nocowałam w takim domku i jest to dla mnie coś nowego....

londolut - 16-02-2009, 11:36

Cholerka, wiedziałem, że mam zrobić foto tego wyjątku :? Dałem ciała. Jak pojadę w weekend na spota to zrobię foty Asiu. Knajpa - hmmm mocno powiedziane - raczej kawiarnia. Nie wiem czy to jest czynne ale raczej tak. Wszystkiego dowiem się w weekend.
Pomieszczenia na pewno są dzielone.

ruslana81 - 16-02-2009, 14:56

londolut, nie dałeś ciała, masz masę pracy z organizacja zlotu, więc nie przejmuj się - ja po prostu jestem z tych "nie wiedzących" i "nie znających". Wielkie dzięki z góry, ale jeśli to kłopot to nie zawracaj sobie głowy :wink: Damy radę!
Anonymous - 17-02-2009, 20:54

ja mam gorący apel do tych którzy jeszcze dopytują o między innymi domki. Czytajcie bardzo proszę najpierw temat dokładnie i kolejne posty zanim zaczniecie zadawać pytania, na które znajdziecie odpowiedzi wyżej (we wcześniejszych postach). Na prawdę nie jest prostą sprawą ogarnięcie takiej imprezy czego z kolegami z Łodzi mieliśmy okazję doświadczyć przy organizacji zlotu w Strykowie a kwestia noclegów czasami bywa drażliwa (tutaj głęboki ukłon <sarkazm> w stronę właścicielki ośrodka w Strykowie która nam utrudniała jak mogła).
Jeśli jest napisane np 29x domek to najlepiej, żeby rezerwować po prostu ekipami całe domki. chyba jeśli jedzie powiedzmy 4 mitsumaniaków to się dogadają kto ma spać na górze kto na dole (chodzi mi o pokoje oczywiście) i nie róbmy problemów, że nagle wszyscy rezerwują wszystkie góry albo doły w ośrodku a reszta zostaje pusta. Domek jest domek i jeśli zostaje wolne miejsce to albo sobie kogoś dobierajmy albo bulimy za cały domek. koniec pieśni.
i nie piszcie proszę, że mnie nie interesuje kto będzie ze mną w domku jak ja mam swój pokój bo to też nie tak. jesteśmy rodziną wielopokoleniową :) i wielodzietną :) dlatego np młode małżeństwo z dzieckiem raczej nie pójdzie do jednego domku z młodymi imprezowiczami. dlatego postarajmy się między sobą też jakoś podobierać i nie twórzmy problemów tam gdzie ich nie ma.
odrobinę wyrozumiałości :)

os12 - 18-02-2009, 09:41

info/fotka dla Ruslany81
http://www.osrodekfregata...159/galeria_zdj
ten ostatni widoczny domek na 1 fotce to ten NAD KAWIARNIĄ
i Kawiarnia będzie czynna podczas Zlotu tak samo jak na pozostałych ośrodkach (Odys ma ją na pietrze w części hotelowej, a Neptun na parterze części hotelowej i tzw Wiata na dolnym placu),dodatkowo na wszystkich ośrodkach są wyznaczone miejsca na ogniska i grille i tak np na Odysie jest specjalny zadaszony krąg tak na ok 80-100 osób(przyda sie przy ewentualniej niepogodzie) i tam chyba zrobimy 1 małe ognisko w piątek, jest też takie nawet większe miejsce na grilla i ognisko na Fregacie na ponad 100 osób ale bez zadaszenia wiec przy niepogodzie odpada :( , inaczej wygląda sprawa na Neptunie
tam jest tzw Wiata i namiot na ok 200-300 osób łącznie i miejsce na grilla ognisko +Dystrybutor/pipa z piwem.
pozdrawiam
Andrzej vel os 12

ruslana81 - 19-02-2009, 10:17

os12, bardzo dziękuję. A czy ta kawiarnia będzie czynna w tym czasie, kiedy będziemy na zlocie? W jakich godzinach jest otwarta?