Galant/Legnum VR4 EC5A/W 97-02 - [EC5xx] Zawór atmosferyczny
nabassu - 12-02-2009, 14:03
tak to ja mam w Mi teraz ale to przez elektryke zawsze zostawiam sobie przed swiatlami 5 metrow zeby odpalic "na pych" z rozpedu
jkrzysztof80 - 21-06-2009, 23:16
Chłopaki możecie luknąc na mojego ja mam to psss...t jak uda mi sie dojechać na zlot, Tomek oglądał i stwierdził że to hybryda
swinks_UK - 22-06-2009, 14:30
Fakt, na szybko sprawdzając u ciebie, to mi wyglądało na hybrydę zamiast standardowego zaworu. Do tego ciche pssst robiło swoje . Może być Krzysiek, że masz zwykły BOV, tylko ci "cieknie" na clipsach... . Przy najbliższej okazji wczołgam się i dokładnie obejrzę
Obecnie mam Forge Split-R Evo. Na codzień robi za recyrkulacyjny, a na szpan po mieście zakręcam "trąbkę". Póki co nie ma problemu z przygasaniem, itp., choć w trybie pssst potrafi przelać benzyny i potem trochę śmierdzi paliwem
Jedno co to sprężyna wydaje mi się zbyt wiotka przy próbie wciskania zaworu kciukiem (w porównaniu do standardu), jednak przy ustawieniu na 24 "kliki" trzyma jak trzeba i otwiera kiedy trzeba (tak mi się wydaje ).
jkrzysztof80 - 22-06-2009, 18:33
Właśnie ja nie mam problemów z gaszeniem, dławieniem się czy zapachem paliwa, wszystko cyka jak ta lala
|
|
|