Carisma - Ogólne - sprzęgło
vidus19790805 - 24-05-2009, 10:41
koledzy czytam i w pewnym sensie znajduje odpowiedz na moje pytanie mysle ze kolega JackD odpowiada najkonkretniej na moje pytanie niemniej dziekuje wszystkim . napewno wymienie olej wskrzyni a co do łożyska podporowego wałka sprzegłowego mysle ze jest definitywnie do wymiany , prosze jeszcze o instrukcje co potrzebuje do wymiany tego łożyska i ile to moze kosztowac u mechanika zeby nie wciskał mi ciemnoty ,,,,,,,,,,dzieki
Anonymous - 26-06-2009, 22:59
Wymienilem kompletne sprzęgło i lipa zero poprawy i jeszcze jadno podczas jazdy ruszając pedalem sprzęgls słychac stukanie
Olivia - 18-08-2009, 21:48
Witam.
Mam pyatnko. Ile wchodzi płynu do pompy sprzęgła ponieważ chciałabym wymienić. I co ile się sam płyn wymienia ?
Jaro1974 - 18-08-2009, 22:53
Olivia z tego co wiem to do całego układu nie wchodzi więcej niż 0,5litra płynu a co ile się go wymienia to szczerze powiem nie wiem ale myślę że raz na trzy latka powinno być wystarczające. W układzie hamulcowym wymienia się raz na dwa lata.
Olivia - 19-08-2009, 09:52
Dziękuje kolego
thenat - 26-11-2009, 13:34
Witam
Koledzy czy toś zna wymiary tego łożyska na wałku sprzęgłowym, bo ja na razie parę razy padło takie pytanie ale niestety nikt nie udzielił na nie odpowiedzi...
niebieskimisiu - 01-12-2009, 21:03
tu jest link do schematu skrzyni cari gdi
http://www.detali.ru/cat/...LVWG9zLcPa7RlI=
trzeba pogrzebać i poszukać
tu ogólny link do Carismy
http://www.auto-parts.spb...QZcuIV4cWqu15g=
miałem podobny problem z głośna praca skrzyni jak wcisnałem sprzęgło to przestawała szumić.
Poszło łożysko główne skrzyni biegów Podobno te łożysko pada w niektórych skrzyniach co 18tys km,Opiłki poszły z olejem do pozostałych i też musieli wymienic pozostałe łożyska chyba wymienili w sumie 8 łożysk już nie pamiętam.Doszedlem do wniosku że lepiej wymienic te łożyska niż kupić używaną skrzynie i nie wiedzieć co w niej siedzi.
Pozdrawiam
Morfi - 02-12-2009, 08:18
niebieskimisiu napisał/a: | Podobno te łożysko pada co 18tys km | Co ???!!!!!
To masz dupe mechanika co tak twierdzi, musiałbym juz mieć 3 łozysko.
Wiesz jak by sie dało jakieś tanie łożysko z chin to pewnie i by tak było.
Dlatego trzeba patrzeć co sie kupuje i skąd. Dletego nikt nie wkłada części z wyprodukowanych przez JC, bo to badziewie jest.
TESTER - 02-12-2009, 12:04
lopez napisał/a: | w sumie auto niezłe osobiście nie narzekam tylko ta skrzynia psuje ogólną ocene. czytając wypowiedzi doszedłem do wniosku że będę jeżdził na klekocącej skrzyni jak długo się da. a potem zobaczymy co z tym zrobić. chyba że wygram w lotto to zrobie skrzyni generalny remont. |
Ja na swojej klekocącej skrzyni przejechałem już 40tys. i jest OK, czyli objawy są takie same jak były , klekocze tylko na rozgrzanym, dobrze rozgrzanym silniku.
niebieskimisiu - 13-12-2009, 12:55
Również zgadzam że nie powinno montować byle badziewia. Nie wiem jak u ciebie morfi moze miałeś fabrycznie zamontowaną jakąś porządniejszą partie łożysk.Troche sie zapedziłem no i poprawiam sie że padają we wszystkich skrzyniach bo nie we wszystkich.Ja na skrzyni od oryginału przejechane miałem 17 tys jak zaczęły padać.Więc mowie o łożyskach zamontowanych fabrycznie. Nie wiem ile zrobię na nowych łożyskach mam nadzieje ze bedą wytrzymalsze.
kuken - 20-12-2009, 21:55
Pozwolicie że podepnę się pod temat sprzegłowy.
Wczoraj wyjechałem pierwszy raz po dużych mrozach (auto stało prawie tydzień niejeżdżone na zewnątrz) i pierwsza rzecz na jaką zwróciłem uwagę to twarde pedały sprzęgła i hamulca. Szczególnie niepokoi mnie sprzęgło. Czy może mieć to związek z bardzo niską temperaturą na zewnątrz??? Wcale bym się nie zdziwił, gdyby sprzęgło zaczęło padać bo ma już ponad 200 tyś, ale z drugiej strony objawy takie pojawiły się można powiedzieć z dnia na dzień- podczas poprzedniej jazdy sprzęgło chodziło dosyć miękko. Płyny wymieniałem kilka miesięcy temu. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
wazu - 20-12-2009, 22:22
Płyn hamulcowy bardzo dobrze wchłania wilgoć i prawdopodobnie po mrozach przytkało Ci przewody. Wprowadź auto do ogrzewanego garażu i zobacz czy będzie poprawa.
Anonymous - 17-02-2010, 22:25
Ja mam problem albo ze skrzynią albo właśnie ze sprzęgłem-przy zmianie biegów na dwójkę -trójkę coś lubi zazgrzytać-czasem na przykład na skrzyżowaniu jak sie zatrzymuje i wrzucam jedunkę to też zgrzytają "zęby" Nie wiem czy to sprzęgło już sie kończy czy coś w skrzyni sie zepsuło(najdziwniejsze że nie zawsze zgrzytnie) jak pare metrów przejade na sprzęgle to wchodzą biegi normalnie
macie może jakieś sugestie????
ewentulanie ile kosztuje sprzęgło do cari 1.8gdi bo z tego co mi sie wydaje to hydrauliczne raczej sie nie regulue tylko wymienia
albo może by wymienić olej-płyn w skrzyni i sprzęgle-czy takie operacje coś dają na takie golegliwości????
Pozdrawiam
pawelsonx - 17-02-2010, 22:40
degust napisał/a: |
ck:
albo może by wymienić olej-płyn w skrzyni i sprzęgle-czy takie operacje coś dają na takie golegliwości????
Pozdrawiam |
czasem daje a czasem nie jak ma swoje km to profilaktycznie bym wymienił (jak dobrze kojarzę olej w skrzyni co 150k km)
Tomashi - 17-02-2010, 23:14
Hmmm... nie chcę się wymądrzać, ale skrzynie francuskie mają wsteczny wrzucany "z grzybkiem" przy dźwigni zmiany biegów. Nowsze Cari już tego grzybka nie mają - są japońskie. Tak gdzieś czytałem i chyba na tym Forum.
Na marginesie - ja jeszcze nie jeździłem autem z TAKĄ skrzynią jak teraz - nic nie zgrzyta ,a wrzucanie wstecznego to poezja. To jak - japońska?
|
|
|